To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Ogonowy offtopic - Czekanie na szczurka!

Nakota - Pon Gru 21, 2009 21:23

Czekam na trzy dziewczęcia z miotu A Wo de Sho - jedną moją oraz dwie tymczasowiczki. Będę miała w domu szczurze przedszkole :serducho: :DD
polonistka - Wto Gru 22, 2009 15:43

Doczekałam się :D
Nike i Pandora dotarły do domu. Cudne są! Wystraszone jeszcze, ale nic to, dogadamy się :D

AngelsDream - Wto Gru 22, 2009 15:52

polonistka, powodzenia :DD
Lavi - Wto Gru 22, 2009 16:04

A ja mam takie okropne GMR ;( ;( A do października jeszcze tyyyyle czasu :(
L. - Śro Gru 23, 2009 13:36

Lavi, ty masz takie GMR :P a potem nie wyrobisz.
Moje szczur + Twoje szczury = cyrk na kółkach :rotfl: :P

Lavi - Śro Gru 23, 2009 13:39

L., Ty się nie śmiej, bo ja mówię: ,,wezmę tylko dwa, wezmę tylko dwa" a teraz jak liczę to już chcę cztery:D Bo chcę i fuzzika i rexika i standarda i dumbusia :DD Jeszcze może Dubelka wezmę, ajjj chyba od razu kupię wolierę ;(
zuuzuushii - Śro Gru 23, 2009 15:01

a ja i tak powiem, że najgorzej to mi się czekało jak żadnego szczurasa w domu nie miałam, teraz będzie łatwiej rozwijać swoje GMR^^ bo jak będe czuła, że już nie mogę, już nie wytrzymam! itd. to przynajmniej jest już co czochrać ah!
a jak sobie przypomnę jakie ja męki przeżywałam... hihi nie powiem, bo pomyślicie, że stuknięta jestem :twisted:

Mikan - Śro Gru 23, 2009 17:02

Oto ja, jeszcze nie zaszczurzona, ale za to z czarnym, prychającym diabłem i nieuchronnie zbliżającym się egzaminem 6-klasistów. Fanką szczurów jestem od.. hmm.. odkąd byłam w stanie myśleć i podejmować w miarę przemyślane decyzje. Rodzina (szczególnie część żeńska) nie podziela mojej miłości do szczurów, a po długich debatach zgodzili się zakupić ogona (bo nałogowo sprowadzałam do domu kocie przybłędy, a jako że mam miękkie serce, to zwykle chciałam je zatrzymać. A dwa koty i szczur się nie godzą)
dopiero teraz zaczęłam czytać (ach, święta, święta) i od razu mnie powaliło - nie należy brać szczura ze sklepu. Prawie się poryczałam, ale trudno - jest już zamówienie u pana Mareczka, szczur będzie po świętach, albo w środę.
Kot dostanie achtunga jak będzie wbijał do pokoju kiedy szczur będzie na wolności, ale przeżyję.
Jakieś rady, cokolwiek? Jako że mieszkam w małej mieścinie, to mogę kupować tylko karmy z Vitapolu czy jak tam to się zwało, klatek jest jak kot napłakał a o "szczurzym wecie" tutaj nikt nie słyszał.
Any help?

Rybcia469 - Śro Gru 23, 2009 17:08

no i sie doczekalam szczurka juz oglada klatke jest mniejsza od dloni a niby ma dwa miechy :) luby sie smieje ze szczur na kacu przyjechał bo od razu sie rzuciła na poidło :) pozniej jak sie uda dam zdjecie pozderka :)
yes - Śro Gru 23, 2009 17:09

po pierwsze jeden szczurek to przewinienie, które nie jest dobrze widzane tu, dla dobra ogonka. po drugie karmę można zamówić i przywiozą kurierem, wybór jest ogromny i warto w nią zainwestować. po trzecie: kotek, będziesz musiala bardzo pilnowac, bo nawet jak kot nie bedzie zainteresowany a to raczej mało prawdopodobne, to szczurek przeżyje wizytę kota ekstremalnie się stresując, chyba nie chcesz go straszyć? z czasem może się sprawa rozega inaczej między nimi, ale na poczatek wielka ostrożność. dużo czytaj tu na forum, a jest co. i oby ci się udały relacje z nowym przyjacielem :)
Mikan - Śro Gru 23, 2009 17:14

Milutko. Bałam się, że ktoś napisze "Nie kupuj szczura jak masz kota. Jesteś rozpuszczonym dzieciakiem" i tym podobne słodziutkie teksty. Jak to rodzina twierdzi "Najpierw weź jednego szczura, zobacz jak ci się z nim układa i pomyślimy" Bawiłam się trochę ze szczurem kuzynki i prawie go był ucałowała. Taki mądry był, tak mi na ręce siedział a ten ogonek to po prostu poezja jest. Wiem, mam narąbane w głowie, ale trudno. Ostatnie dwa miesiące zrobiły swoje, niet?
Drzwi i tak zamykam jak wychodzę do szkoły. A kotek.. Auć. Trudno, najwyżej będę go miziała w innym pokoju. I trzeba będzie zabezpieczyć drogocenny komputer brata, nowiutkie biurko i wieeelkie szpary między łóżkiem a ścianą.
Właśnie czytam wszystko co leci.

baradwys - Śro Gru 23, 2009 17:23

Off-Topic:
Mikan, wiem że jesteś nowa ale ten temat służy by pisać o tym że czeka się na szczurka... zapraszam do lektury forum :) na pewno znajdziesz wieeeeele ciekawych rzeczy :) jak również wiele się nauczysz zanim przybędą Twoi pupile:) a wierzę że nastąpi do już niebawem :)

Hekate - Śro Gru 23, 2009 19:17

Ja czekam na dwóch ślicznych Panów :serduszka: To już niedługo, nawet nie wiem kiedy mi to zleciało :wink: Już nie mogę się doczekać kiedy 28 grudnia pojadę do Wrocławia :mrgreen:
Wciąż jestem na etapie kupowania różnych pierdół, a to nową miseczkę jakąś ładniejszą, a to nowe poidełko, a to jakieś półeczki, co by chłopaki mieli się po czym wspinać :]
Mam jeszcze w planach uszycie hamaczków i porobieniu zabawek :)
A i zoologicznego trzeba mnie siłą wyprowadzać, bym nie kupiła kolejnych smakołyków :lol1:

Anouk - Czw Gru 24, 2009 14:10

Off-Topic:
Mikan, co do weta, skąd jesteś? Zajrzyj sobie do odpowiedniego działu na forum, gdzie są polecani weci, może jednak będzie ktoś taki w okolicy. ;]

Mikan - Czw Gru 24, 2009 14:16

Offtopic:
Jestem z Przasnysza, taka mała mieścinka. Sprawdziłam. Ani w Przasnyszu, ani w Ciechanowie, do którego ewetualnie mogłabym dojechać. Ale może weterynarze w moim mieście przyjmą szczura..