To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Mioty urodzone - rok 2008 - "El" Emerald Moon - 3 urodziny :)

Ninek - Czw Wrz 25, 2008 19:11

Musze jutro w końcu przelać kase za konduktorke i wysłać faunaboxa z umową :oops:

Elish mnie troche martwi. Nie znam jej jeszcze zbyt dobrze, nie wiem, może po prostu taka jest, a mi przy Croppie wydaje sie zbyt spokojna? Ma apetyt, nie wygląda na chorą, ale dużo śpi i jest na prawde bardzo spokojna.
L., w jakich porach u Ciebie była najbardziej aktywna? Teraz klatka jest otwarta, a ona śpi w niej...
Wypuszczona ze szczurami też nie kwapi sie do zwiedzania, chodzenia. siedzi w kąciku przy Fuksie.
Może to przez zmiane miejsca?

EDIT
Dobra panikuje (swoją drogą wole panikować niż później pluć sobie w brode, że coś przeoczyłam)
Mała właśnie biega po biurku z całym stadem. Rozkręciła sie dziewczyna, prawie sie ich już nie boi i zaczyna sie bawić z Croppą (po jej usilnych namowach w stylu ciągnięcia za uszy :roll: )

L. - Pią Wrz 26, 2008 15:09

Ninek, u mnie mała wariowała w nocy tzn. od 22 w zwyż :) w dzień cały czas spała, czy po porstu siedziała w klatce. Najwięcej wariowała z Rei czy siostrą.
Była żywiołowa i adosna :)
Dotychczas poznała tylko jedną obcą szczure i to starszą od niej o jakies 2 tyg. i poznała ją w wieku swoich 4 tygodni.
Podejżewam, że mała musi sie po prostu nauczyć bawić z innymi szczurami. :mrgreen:

Tak, panikujesz :]

vedzion - Pią Wrz 26, 2008 23:04

Ninek, moi panowie, gdy przywiozłam ich do domu, też siedzieli cichutko i nie chcieli wyłazić. Bałam się, że mnie nie polubili i nie podoba im się nowy domek, ale następnego dnia już zaczęli zwiedzać klatkę i powolutku się przyzwyczaili. Zwiedzali najchętniej, jak nikogo nie było w pobliżu. Po dwóch dniach śmigali już jak małe motorki z turbinką i zaczęli wyczekiwać na każdy ruch w pokoju. Teraz, choć już minęło sporo czasu reagują na imiona i są mega przytulaśni. Też na początku trochę panikowałam, ale jestem pewna, że Elishka się szybko odnajdzie w nowym otoczeniu, trzymam kciuki i przesyłam jej pozdrowienia od braciszków. :]
L. - Sob Wrz 27, 2008 18:54

Tak dla przypomnienia :D
Zdjęcia mamuśki i siostry El-ek :mrgreen:

i jak zwykle mina z kosmosu ;d widzicie ten języczek? <3

i wrodzone strzelanie min XD tu też języczek <3

persefona4 - Sob Wrz 27, 2008 19:14

Piękne :serducho:
Ale ta http://vrzucacz.chill-lab...2_877580733.jpg i ta http://vrzucacz.chill-lab...4_570435483.jpg biją wszystkie :rotfl: :falover:

L. - Sob Wrz 27, 2008 19:35

lol :lol: ja nie wiem skąd im to się wzięło :-P to chyba jest naprawde genetyczne.
vedzion - Nie Wrz 28, 2008 06:49

Miny nieziemskie!!! :lol:
Matrix - Nie Wrz 28, 2008 13:19

Jaki język :D Ale świetna jest :mrgreen: Strasznie mała podobna do mojej :) Jak Ty robisz te zdjęcia, że takie dobre wychodzą? Z fleszem czy bez? Mi jakieś zawsze prześwietlone..
Miziaki dla mamusi i siostrzyczki :serducho:

L. - Nie Wrz 28, 2008 13:39

Matrix, mój aparat ma wyjątkowo jasny obiektyw to raz.
Dwa zdjęcia robie bez flesza jak jest jasno :) w ciepłe dnie na balkonie.
A jak z fleszem to przy dobrym oświetleniu i w odpowiedniej odległości.

Wymiziam ;] ty wytarmość Ely od babci, mamci i siostry :mrgreen:

myaku - Śro Paź 01, 2008 19:35

L., to jak, odpiszesz mi w końcu? ;]
L. - Pią Paź 03, 2008 12:19

myaku, toć odpisalam na gg jakis tydzien temu :roll:

Babci nie ma to wszyscy zapominają :|
El-ki kilka dni temu skończyły cale dwa miesiące :urodziny: :mrgreen:
Całusy i uściski dla moich wielorybiątek :serducho: :serducho:

Lavi - Pią Paź 03, 2008 12:22

:urodziny: :urodziny: :urodziny:

Najlepszego dla każdej Elki ;D

myaku - Nie Paź 05, 2008 22:56

L., no to nie doszło :P mogłabyś jeszcze raaaz?
L. - Pon Paź 06, 2008 11:54

Off-Topic:
myaku, jasne :)

Ninek - Nie Lis 16, 2008 21:38

Kluchy mają już 3,5 miesiąca :) Jak ten czas leci....
Eliśka jest przewspaniałym szczurem. Bardzo kochana, liziasta, całuśna, proludzka, bezkonfliktowa, ugodowa i w ogóle ach i och :mrgreen: I jest z nie mała kicawka, króliczek, zajączek, pchełka.
Przyznaje sie bez bicia, że mam na jej punkcie fioła :serducho: Z resztą nie tylko ja, cała rodzina.

http://pl.youtube.com/watch?v=TsTNEEm6dfc
Ależ mam idiotyczny, przesłodzony głos :lol: