Mioty urodzone - rok 2008 - O-pisklaki - 30 miesięcy!
Layla - Pon Mar 03, 2008 10:09
Braaawooo!!! Dziś nasze O-dzieci kończą 2 miesiące!
Wszystkiego najlepszego dla całego O-tałatajstwa
Mała Mi - Pon Mar 03, 2008 10:40
żyjcie dłuuugo i zdrowo!!! a pańcie i pańć O-ków proszę o wymizianie pociech!!!
Matrix - Pon Mar 03, 2008 17:11
Anonymous - Pon Mar 03, 2008 18:05
dzisiejsze foty Orisi:
http://forum.szczury.biz/...p=142370#142370
miziaki dla pisklaków
samar - Pon Mar 03, 2008 18:28
mataforgana, jaka duza i cudniasto lyso-dambolkowa
oczywiscie miziaki dla wszystkich 2-miesiecznych szkrabow ...ja chce Oddisia juz...
nezu - Pon Mar 03, 2008 18:47
Oliwka też już taka duża. Oj rośnie ten miocik, rośnie.
Osia i Oliwka, Oak i Oddi pozdrawiają współświętujące rodzeństwo.
Anonymous - Pon Mar 03, 2008 19:00
samar, no ba
a tak przy okazji - byliście już na wizycie kontrolnej z pisklakami? jesli nie, to kiedy idziecie? nez, co podczas tego badania zlecić do wykonania? koniecznie odrobaczać? czy co tam ma dokładnie być? prosze o instrukcje, to się kopsnę na dniach z Orinką
Layla - Pon Mar 03, 2008 19:02
mataforgana, idę w następny poniedziałek. Zastanawiam się, czy odrobaczać, skoro mam czysto aktualnie w obu stadach
samar - Pon Mar 03, 2008 19:04
a ja prosze ponad wszystko, zeby chociaz RAZ poczta polska zrobila mi mila niespodzianke i zeby paczka z transporterkiem dotarla do nezu w tym tygodniu...tak niewiele mi do szczescia potrzeba, a tak wiele zarazem....
nezu - Pon Mar 03, 2008 19:06
Odrobaczać tylko jeśli znajdziecie pasożyty na pisklakach lub przed wystawą, w przeciwnym wypadku nie ma potrzeby.
Badanie kontrolne to przeważnie badanie osłuchowe, przeglądowe (spojrzenie na stan futerka, o ile futerko w ogóle jest, zajrzenie do uszu, do pyszczka i oczu) i że się wyrażę, macane.
Raz na pół roku lub chociaż zalecałabym robienie usg (ostatecznie rtg) o ile to w ogóle możliwe, raz na trzy miesiące dokładne osłuchanie, obejrzenie i obmacanie w zupełności wystarczy..
Aha, mataforgana, layla, umowy doszły.
Layla - Pon Mar 03, 2008 19:08
nezu, dziękuję za informację, w poniedziałek Omar się melduje u pani Ani S.
Anonymous - Pon Mar 03, 2008 19:10
okeeeej, dzięki
to się przejdziemy. odrobaczać mychy nie będę, bo w stadzie czysto
Oriśka się ustawia właśnie z Nike... co za piszczały dwie
nezu - Pon Mar 03, 2008 23:53
To ja wam przedstawię panów, którzy jeszcze u mnie są (bo panie mają swoje foty w temacie mojej wieży Popiela).
Oddi (samarowy) i Oak (zywym trudniej) pokazują jak urośli. Oak mnie szczerze mówiąc przeraża, większość moich samców w jego wieku była wielkości Oddiego lub nawet chwilami mniejsza..
Oak to szczur pozaklatkowy. Zrobi WSZYSTKO, byleby z klatki wyjść i pobiegać poza nią. Człowiek jest superhiper a jego ręka czy noga to bosska zabawka.
Oddi to szczur piecuch kochający rury pcv, domki i kieszenie. Uwielbia też pchać nos do uszu, nosa czy ust człowieka. Uwielbia rozdawać całusy.
Jak pojadą już do siebie, będę ryczeć... Z drugiej strony domki mają po prostu super, dlatego nie wiem czy się bardziej smucę, czy cieszę.
samar - Wto Mar 04, 2008 00:01
babciu nie smuc sie...jakby jeszcze byly powody..obiecuje ze bede focic duzo (w miare mozliwosci) i informowac co u nas slychac.. a te zdjecia..... wzbudzily u mnie slinotok..im blizej do Jego przyjazdu tym ciezej przetrwac, zwlaszcza jak widze te foty
a na tym zdjeciu Odiś wyglada jak pies
ogon i uszy oklapniete
http://www.fotosik.pl/sho...232e65b85af879b
i pieknie razem wygladaja ci bracia..a Oak to jest ogromny i sliczny
i w ogole moglabym znow pisac o Oddim ze te jego slodkie spojrzenie i te urocze wielkie uszka itd itd itd...tylko po co? jak juz setki tysiecy razy to pisalam (w tym temacie prawie w kazdym poscie) a i tak te slowa to wciaz za malo by wyrazic moj zachwyt...
dziekuje za te zdjecia.
Layla - Wto Mar 04, 2008 07:04
Omar jest dokładnie wielkości Oaka Sądząc z opisu to i charakterek podobny
|
|
|