Grupowe zamówienia z e-sklepów - E-sklepy dla zwierząt - co i jak?
falka - Czw Maj 26, 2011 10:02
Znalazłam informację, że jeśli polecam komuś sklep Zooplus to ta osoba dostaje rabat 10% na pierwsze zakupy. Czy ktoś chce?
[ Dodano: Wto Lip 05, 2011 14:20 ]
Polecam wam grupera do Świata Karm, można wykorzystać dwa kupony w jednym zamówieniu, ja już kupiłam 2
http://gruper.pl/x.php/1,...attkarm.pl.html
H. - Wto Lip 05, 2011 13:23
Hop
quagmire - Wto Sie 02, 2011 16:03
Dzisiaj (ale tylko do dzisiaj) na niemieckim zooplusie: www.zooplus.de
Można dostać 20% rabatu na wszystko oprócz karm i ściółek.
Jeśli ktoś z Was zastanawia się nad zakupem np. klatki, to warto.
Np. ta: https://www.zooplus.pl/sh...a_fretek/170919
wychodzi za ok 380 zł, więc jest sporo taniej niż u nas.
Aż się zastanawiałam, czy nie kupić tej chomiczej, ale ja przecież nie chcę chomika
Trzeba wpisać kod rabatowy: SSV-2011
Dodam, że powyżej 49 euro przesyłka do Polski jest za darmo.
Nie trzeba się od nowa logować. Login i hasło z polskiego zooplusa powinny spokojnie działać.
(Ja się zalogowałam na niemieckim jakiś czas temu i straciłam wszystkie moje punkty z polskiego, bo działa tylko jedno konto - to ostatnie).
Niamey - Wto Sie 02, 2011 17:01
ooo, patrzcie jaka klatka: http://www.zooplus.de/sho...tte/80cm/230389
z tego co zrozumiałam, każdą ścianę można odczepić, więc np. sufit też, żeby coś zamontować. Dodatkowo można klatkę zmniejszać lub zwiększać.
Ale wygląda na to, że akurat tę, można tylko na terenie Niemiec zamawiać.
Nakota - Pon Sie 29, 2011 14:21
mataforgana napisał/a: | a ja polecam http://katani.pl/ - wczoraj zadzwoniłam do nich z pytaniem, czy jedna z klatek inter zoo, którą mają w ofercie jest dostępna (ciężko o nią obecnie, wszędzie jest ale w wersji ocynkowanej, a ja ocynku nie trawię i chciałam malowaną). sympatyczna pani obiecała popytać w hurtowni i oddzwonić w ciągu godziny - kilkanaście minut później zadzwoniła, że jeśli jestem zdecydowana, ściągną ją dla mnie. dziś pani zadzwoniła z info, że klatka lada chwila u nich będzie, cena jak za ocynk, więc jeśli jeszcze dziś wpłacę kasę, to w południe wysyłają kurierem i jutro klata będzie u mnie. ponieważ bałam się, że zanim kasa zostanie zaksięgowana na ich koncie będzie za późno na wysyłkę, podesłałam im na maila screen z potwierdzeniem zapłaty - klatka już jest w drodze jestem mega zadowolona, super szybko, sprawnie i bardzo miła obsługa.
mają spory wybór karm dla psów i mają Rat PRO w cenie około 140zł za 20kg! będę mogła wreszcie zamawiać wszystko w jednym miejscu
wysyłka darmowa jest u nich od bodaj 139zł |
Także polecam. Zamówiłam u nich już po raz trzeci karmę i jestem bardzo zadowolona. Fakt, że przelewy ode mnie idą do nich dłużej, ale po zaksięgowaniu natychmiast wysyłają paczkę, którą praktycznie następnego dnia przywozi kurier. Teraz złożyłam zamówienie we wtorek wieczorem, w czwartek rano otrzymali pieniądze, więc tego samego dnia po południu paczkę wysłali. Kurier miał przyjechać w piątek, ale zadzwonił, że akurat zatrzasnął kluczyki w aucie i umówiliśmy się, że rano w poniedziałek zadzwoni i proszę, o 9 był już u mnie. Paczka cała, malutka (a zaznaczę, że jest w niej 20 kg żarcia ), a w środku dwa gratisy. Lubię takie zakupy
AngelsDream - Czw Wrz 29, 2011 10:34
Z zooplusem przygód ciąg dalszy.
Paczkę zamówiła gratis, kurier niby zadzwonił, ale dziewczę było w pracy, nie mogło odebrać, pan więc, zamiast próbować się skontaktować, zostawił awizo i podrzucił paczkę do 'Parcel Shop', który według rozpiski miał być otwarty do 18, ale nie był i nikt tam nie odbierał. GLS się broni, że ze sklepem kontakt jest mierny, a sklep nadal uparcie korzysta z tej samej, zawodnej firmy kurierskiej. Cyrk na kółeczkach.
Po wylewnej rozmowie Michała z panem z GLSu paczka ma być u nas (bo raz, że ja w domu, a dwa, że gratis mieszkanie zmienia) dziś między 15 a 16.
Mao - Czw Paź 06, 2011 10:13
AngelsDream, ja tak raz miałam w zeszłym roku, że nie mogli mnie złapać w domu (wspaniały plan zajęć, od rana do wieczora bez przerwy), nie skontaktowali się i po paczkę musiałam do Włocławka zasuwać niby 50 zł na paliwo to jeszcze nie dużo, ale mieć, a nie mieć...
Nie mam teraz specjalnie czasu, by czytać cały wątek (przeczytam, jak wrócę), ale może ktoś był w takiej sytuacji jak ja - strasznie mnie denerwuje.
W czwartek (29 września) zrobiłam przelew za paczkę, w poniedziałek dostałam potwierdzenie, że doszedł i... nic. Cały czas moje zamówienie widnieje jako "przygotowanie przesyłki". Wkurza mnie to, bo jedzenie dla szczurów i psa się kończy, a paczki ani widu, ani słychu wysłałam maila przez formularz kontaktowy, ale kiedyś już mi nie odpowiedzieli (może dlatego, że nie byłam tam zarejestrowana?).
Myślicie, że wielkość paczki może mieć na to wpływ? (2kg szczurzego Essen, sputnik i 12 kg papu dla psa; do tej pory waga moich paczek wynosiła nie więcej niż 3 kg) Z reguły jak zamawiałam, to max. w 5 dni dochodziła.
Denerwuje mnie, że kontakt z nimi jest chyba tylko przez maila, wolałabym zadzwonić
agacia - Czw Paź 06, 2011 10:41
Do mnie zawsze kurier 2 raz przyjezdza jak mnie jednego dnia nie zastanie i jak 2 raz tez mnie nie ma to dopiero wtedy musze sama odbierac.
AngelsDream - Czw Paź 06, 2011 11:27
Mao, tutaj, po pięknej awanturze, którą zorganizował Michał, paczka dotarła kurierem dnia następnego oraz punktualnie.
Jeśli chodzi o zooplus, mam zamiar podpinać się jedynie pod czyjeś zamówienia. Bo ja się z nimi użerać nie mam siły.
Karena - Czw Paź 06, 2011 11:46
Nigdy więcej kupowania w Animalii .
Zamówienie zrobione w połowie/pod koniec lipca nie doszło przez cały sierpień.
Po naszych licznych telefonach były zapewnienia 'paczka już nadana' 'już wysyłamy' 'juz w drodze' 'oj faktycznie nie wysłana już się tym zajmuje' i tak w kółko. Pod koniec kiedy poprosiliśmy o numer przesyłki słyszelismy że nie mogą nam go podać bo cośtam. W końcu kiedy zażądaliśmy wysłania albo zwrotu pieniędzy (wrzesień) usłyszeliśmy, że paczka nie mogła być wysłana bo nie mieli na magazynie kilku produktów i czekali na dostawę żeby wysłać paczkę. Skończyło się zwrotem gotówki . Nie wiem jak było naprawdę tam w sklepie.
Gdyby to były zakupy grupowe jakies chyba bym wyszła z siebie i stanęła obok.
Nigdy więcej zakupów w Animalii
agacia - Czw Paź 06, 2011 11:53
Z Krakvetu chociaż dzwonili z pytaniem czy chcę czekać czy chcę pieniądze jak czegoś nie mieli.
Karena - Czw Paź 06, 2011 11:58
agacia, ani jednego telefonu nie dostałam z Animalii. każda informacja musiała być od nich niemal wyduszona. no ale sorry jak usłyszałam po ponad miesiącu czekania 'prosimy o uzbrojenie się w cierpliwość paczka w drodze' a paczki dalej nie było.. idzie się wkurzyć. po tygodniu od tej informacji słysze że jednak nie wysłana ale już idzie. potem że znowu nie i tak w kółko. już dawno tak się ściemniania nie nasłuchałam. Zawiodłam się bo myślałam , ze to porządny sklep.
Oli - Czw Paź 06, 2011 12:03
ja się na animalii nigdy nie zawiodłam - wszystko zawsze na tip top, nierzadko dostawa następnego dnia. tyle, że ja mam dostawę na terenie miasta, może to zmienia coś.
babyduck - Czw Paź 06, 2011 12:43
Oli napisał/a: | ja się na animalii nigdy nie zawiodłam - wszystko zawsze na tip top, nierzadko dostawa następnego dnia. tyle, że ja mam dostawę na terenie miasta, może to zmienia coś. | Zgadzam się z tym.
Ja byłam kiedyś zaskoczona, bo robiłam zamówienie rano, a wieczorem kurier dzwonił z pytaniem, czy może przyjechać.
I bardzo mi się podoba system dostaw w Warszawie - przy składaniu zamówienia można określić pasujące dni i godziny. Kurier zawsze dzwoni przed przyjechaniem. Pełna profecha.
Oli - Czw Paź 06, 2011 12:51
babyduck napisał/a: | Ja byłam kiedyś zaskoczona, bo robiłam zamówienie rano, a wieczorem kurier dzwonił z pytaniem, czy może przyjechać. | ja często robię późno w nocy, np. o 1, 2 i w dzień przyjeżdża kurier.
|
|
|