O szczurach ogólnie - Uszczurawianie rodziny/przechodniow/znajomych
Kasik - Sob Paź 01, 2011 00:06
No ale niestety, zwierząt do lokali gastronomicznych nie wolno wprowadzać... Tak samo w sumie do aptek, dlatego ja się bałam, że mnie wywalą
Asmena - Sob Paź 01, 2011 08:10
Apteka jeszcze ujdzie, zazwyczaj wszystko masz za ladą, ale żeby do restauracji wchodzić ze zwierzęciem?... Nic dziwnego, że mieli na Ciebie oko.
(Choć są te restauracje, gdzie z psem można wchodzić... Fuj...)
mini - Sob Paź 01, 2011 08:15
Fakt, ze zwierzęciem do knajpy nie. Ale zakazy dotyczą głównie psów i kotów. Bo mało kto pomyślał pewnie o zwierzętach, które można mieć w transporterze, a szczególnie o szczurach. Przypuszczam, że po prostu ogłupieli
mintyy - Sob Paź 01, 2011 08:57
Asmena, nie wiem czemu dla Ciebie to takie fuj zeby isc z psem do restauracji... ? W niemczech jest to praktycznie na porzadku dziennym , a przeciez nikt nie mowi ze pies ma zaraz latac po kuchni i skakac ludziom po stolach
A co do mojej ostatniej sytuacji~ Maluchy byly w transporterze a transporter jak transporter plastik i nic poza tym~ A ludzie klada od cholery roznych rzeczy na tych blatach o ktorych wole nawet nie wiedziec~
mini - Sob Paź 01, 2011 09:10
No nie sądzę aby na ladzie w Mc, ludzie kładli różne obrzydliwe rzeczy
Cegriiz - Sob Paź 01, 2011 09:21
Kasik napisał/a: | Cegriiz, ja myślę, że tu zadziałał mechanizm wyparcia w obliczu lęku |
Jak moja babcia, gdy zaproponowałam jej zadzwonić do mojej siostry na komórkę Udawała, że takiej propozycji nigdy nie było
mintyy - Sob Paź 01, 2011 09:27
mini, ludzie klada rozne rzeczy ~ Poczynajac od torebek a konczac na wlasnych lapskach~ Poza tym nie mialam trzeciej reki a portfel jakos trzeba bylo wyjac z torebki zeby zaplacic .
Tak vzy siak~ zwierzeta w miejscach publicznych nie sa niczym zlym. Tylko jakos w polsce tak to jest ~
mini - Sob Paź 01, 2011 09:36
Głownie dlatego, że panuje przekonanie o tym jak zwierzęta są brudne oraz niewychowane, że właściciel nie ma nad swoim podopiecznym kontroli, albo jest po prostu głupi i nie potrafi należycie swojego zwierzęcia wychować, zadbać o nie.
Jednak, w miejscach gdzie jest zakaz - zwierząt nie powinno być. Jeśli do sklepu czy knajpy można ze zwierzakiem, to super. Jeśli nie - sorry.
Asmena - Sob Paź 01, 2011 09:48
mintyy, mam kynofobię i źle się czuję, jak choćby przebywam w jednym pokoju z psem, a co dopiero mam jeść przy nim (mam np. wrażenie, że wszędzie widzę kłaki psa).
mintyy napisał/a: | zwierzeta w miejscach publicznych nie sa niczym zlym |
Zgadzam się, ale tu mowa o miejscu, w którym się je Kocham moje szczurki, ale nie wypuszczam ich z klatki, jak jem, po prostu tego nie lubię A szczury sierść też gubią.
mintyy - Sob Paź 01, 2011 09:56
Asmena, mini, No chyba ze. Ja swoich nie wypuscilam takze ~
A wracajac do tematu pierwotnego~ Moze jak dobrze pojdzie uda mi sie przekonac znajoma do ogonkow~ W tej chwili juz jej sie podobaja to moze i sama jakies wezmie !
Cegriiz - Sob Paź 01, 2011 11:57
Ja bym swojej kundlicy do restauracji nie przyprowadziła. Bo wiem, że gruby małpiszon zaraz by zwiedzał restaurację i wszystkie zakamarki, a jak by była na smyczy, to by położyła pysk na nodze i ją śliniła...
U mnie siostra chciała zabrać te dwie nowe szczurasy Tylko bym się bała, bo już ma swoje 4 klatki z chomikami : /
Kasik - Sob Paź 01, 2011 13:34
Ale to nawet nie chodzi o nastawienie ludzi do psów, kotów, szczurów czy kanarków. Po prostu, to są przepisy sanitarne i odgórne ustawy rady miasta, itp. Ja osobiście bym chciała, by była restauracja prozwierzęca, gdzie mogę moje szczury wypuścić nawet na stół, coby se ze mną szamały Ale znając polskie realia i wiedząc, jak rzadko ludzie odrobaczają chociażby psy, po prostu się brzydzę, tym bardziej że jestem w miarę na świeżo po parazytologii i o ile nie muszę, nie mam ochoty przebywać z obcymi zwierzętami, ani ich dotykać.
Szura - Sob Paź 01, 2011 17:29
Kasik, ludzi się praktycznie w ogóle nie odrobacza, to dopiero obrzydliwe.
wojsza - Sob Paź 01, 2011 22:20
A fe ;p Ale polskie realia są różne ;D raz ze szczurkami byłem w kawiarni jakiejś pamiętam ;p
Niamey - Sob Paź 01, 2011 23:51
na szczęście istnieją w Polsce restauracje przyjazne psom
|
|
|