Ogonowy offtopic - Szczury w mediach
Kasia_89 - Pon Paź 29, 2012 23:49
Noooo o to mi chodzi dokładnie
Fajnie brykały ze zdobyczami
Helcia - Wto Paź 30, 2012 09:24
"szczur nie może mieć czysto"
Od dziś nie sprzątam klatki
babyduck - Wto Paź 30, 2012 09:52
Mnie rozwaliła wypowiedź pani, że szczury są pożyteczne, bo robi się na nich badania. LOL, ale chyba nie na dzikusach? A nawet jeśli już, to w jakimś marginalnym stopniu.
Dla mnie nasze szczury i dzikie szczury to dawno dwa różne gatunki.
Niamey - Wto Paź 30, 2012 10:03
Program sponsorowany przez firmę deratyzacyjną Jedynie bezdomni mają trochę oleju w głowie i nie dają się wkręcić w panikę i "konieczność monitoringu"
Ninek - Wto Paź 30, 2012 10:25
Ta, przenoszą dżume. Zwłaszcza w dzisiejszych czasach i w naszym kraju. Normalnie epidemia dżumy na każdym kroku
EDIT
Dobrze chociaż, że mówią o niebezpieczeństwie rozstawiania trutki na tackach...
PACZEK - Wto Paź 30, 2012 10:51
Niamey napisał/a: | Program sponsorowany przez firmę deratyzacyjną Jedynie bezdomni mają trochę oleju w głowie i nie dają się wkręcić w panikę i "konieczność monitoringu" |
Tylko czemu tak mało osób to rozumie?
L. - Wto Paź 30, 2012 12:59
PACZEK, bo ludźmi rządzą stereotypy.
Kasia_89 - Wto Paź 30, 2012 20:20
A jeszcze żeby było śmieszniej szczury nie przenoszą i nigdy nie przenosiły dżumy. Gdzieś kiedyś artykuł czytałam na ten temat tylko już nie pamiętam gdzie.
klauduska - Wto Paź 30, 2012 21:13
Kasia_89, to nie były szczury, ale pchły, które na szczurach zerowaly.
taivas - Wto Paź 30, 2012 22:33
Helcia napisał/a: | "szczur nie może mieć czysto"
Od dziś nie sprzątam klatki |
Dobre, ja też nie, przynajmniej będę miała wymówkę.
Ej, a to "Naukowcy szacują, że w Polsce żyje prawie dwadzieścia milionów szczurów." - a jeszcze nie doliczyli naszych forumowych.
A w ogóle widzieliście te maleństwa słodkie wychodzące ze studzienki?
Noxa - Śro Paź 31, 2012 07:11
Helcia napisał/a: | "szczur nie może mieć czysto"
Od dziś nie sprzątam klatki |
Przyłączam się!
Mi osobiście śmiać się odrobinę chce z tego filmiku, szkoda że nie powiedzieli jeszcze że szczury przenoszą wściekliznę
Gorzej że przeciętny polaczek, nie będzie widział nic zabawnego w tym filmie i weźmie go bardzo na poważnie...
Swoją drogą, oficjalnie rodzicielka stwierdziła ze mam "coś nie tak" z głową. Na widok tych małych klusków wychodzących ze studzienki i tego bobka przebiegającego wyrwało mi się takie przesłodzone "ojeeej". A wcześniej jeszcze "ooo kapturek na wolności... Jaaak on uroczo kica z tym chlebkiem!"
Poza tym, to intryguje mnie ten kapturzak na wolności...
unicorn - Śro Paź 31, 2012 08:02
Noxa napisał/a: | Poza tym, to intryguje mnie ten kapturzak na wolności... | A mnie irytuje. Zapewne jakiś dzieciak przytargał do domu, ale rodzice się nie zgodzili, ojej. Wątpię, żeby takie biedactwo przeżyło, np. zimę.
najeli - Śro Paź 31, 2012 08:35
z tego co wiem, to w tej chwili bardzo wiele dzikusów już nie jest agutowych... i to nie tak, że ktoś wypuścił swojego szczurka, tylko wypuszczanych tych szczurów jest podobno bardzo dużo no a szczury jak wiemy uwielbiają się rozmnażać. i często zdarzają się teraz dzikusy z białym albo nawet czasem jakieś jeszcze bardziej ą ę
i jedyne w czym im to przeszkadza, to fakt, że są bardziej widoczne dla kotów...
Noxa - Śro Paź 31, 2012 09:04
unicorn, to, skąd w naturze takie stworki wydało mi sie smutną oczywistością. Co prawda, widok tych maluchów ma też swoje pozytywne strony, bo znaczy że przynajmniej część tych maluchów, które w bezmyślności ludzkiej zwracane są "naturze", przetrwała na tyle długo żeby się rozmnożyć i zasymilować się z dzikuskami.
Mi bardziej chodziło o to jak takie umaszczenie wpływa na ich życie na wolności i ogólnie jaki wpływ na geny i charakter dzikusków mają przodkowie z laba.
unicorn - Śro Paź 31, 2012 09:26
najeli napisał/a: | i to nie tak, że ktoś wypuścił swojego szczurka, tylko wypuszczanych tych szczurów jest podobno bardzo dużo | Hę?
A tak w ogóle dzisiaj o 11:50 na dwójce "Szczury, moja miłość"
|
|
|