To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Mioty urodzone - rok 2012 - Poziom-E-czki Emerald Moon

L. - Pon Gru 24, 2012 23:11

AngelsDream, to Ażunia patrzy na mnie jak na wariatkę ;p pewnie jakby mogła to by popukała się w czoło.
Oluś - Wto Gru 25, 2012 20:46

Escher :serducho: Nie mogę się na niego napatrzeć :wink:
Pewnie nie wszyscy docierają do mojego wątku, więc i tu wstawię fotki Edwarda z naszej świątecznej sesji:

quagmire - Wto Gru 25, 2012 20:53

olus_165, jedno nawet na fejsbuku widziałam :D
Oluś - Wto Gru 25, 2012 21:23

quagmire, również widziałam na profilu SHSRP, za co pięknie dziękuję AngelsDream :mrgreen: Dumnam z mojego synka :serducho:
AngelsDream - Wto Gru 25, 2012 22:01

olus_165, ba!

Kłaniam się, myślę, że warto je użyć Sylwestrowo. :]

Mao - Wto Gru 25, 2012 23:17

Każdy daje zdjęcie swojego lub swojej E, a potem wielki fotomontaż pt. "Poziomkowy Sylwester"? :P

Skoro tak ładnie wrzucacie fotki braci, to niech tu jakaś baba zawita ;)
Dla tych, co jeszcze nie zdążyli zobaczyć ostatnich fotek Eleny: klik.

AngelsDream napisał/a:
Poddaje się temu z właściwą sobie zrezygnowaną godnością.

Mam w domu kopię :lol: Oczy mówiące "Skoro musisz..." :P

L. - Śro Gru 26, 2012 00:23

Mao, :DD
L. - Śro Sty 16, 2013 15:35

Aktualne zdjęcia Poziomki :)
Mamusia ma się bardzo dobrze :]

Byłam wczoraj w odwiedzinach u Edwina - minął jakieś dwa miesiące od kastracji, od tygodnia z powrotem na stałe zamieszkał z wujkami, których już nie gwałci i nie zaczepia :D
Poza tym wygląda super! Waży około 600 g, ale jest po prostu wielkim białym miśkiem :serducho: nie ma tłuszczyku. Do tego jest przesympatyczny, odważny i zabawowy. Uwielbia ganiać za ręką i podskakiwać. Bardzo radosny z niego szczurek :)

AngelsDream - Pią Lut 08, 2013 19:18

Escher Ellej był dzisiaj na kontroli - osłuchowo wyszły lekkie szmery, na RTG niewielkie zmiany w obrębie dróg oddechowych, więc zostanie przeleczony antybiotykiem, po czym skontrolowany razem z Raumem oraz resztą stada w przeciągu dziesięciu dni od dziś.
Oluś - Czw Lut 14, 2013 11:38

PoziomEk Edward melduje się walentynkowo :serducho:

L. - Czw Lut 14, 2013 12:53

ojojoj :mrgreen: :serducho:
L. - Nie Lut 17, 2013 20:48

Niestety przychodzę ze smutną nowiną.

Otóż dzisiaj w nocy odszedł Edwin, który mieszkał u Kamili i Bartka z wujkami Ó.
Edwin miał wczoraj operacje usuwania ropnia [niespecyficzna reakcja na szwy wewnętrzne po kastracji], który standardowo nagle wyskoczył i urósł kilkukrotnie w ciągu nawet mniej niż doby.
Bezpośrednią przyczyną odejścia Edzia była niewydolność krążeniowo-oddechowa jako uboczny skutek narkozy.
Pośrednio dodatkowo w brzuszku znaleziono ropnia, który powstał prawdopodobnie w wyniku zainfekowania się woreczka [tego w którym zazwyczaj schowane są jądra], który wstąpił już w stanie takim do jamy brzucha.
Jest to sytuacja typowo osobnicza, bez wpływu na ogólne zdrowie miotu.
Są to już wyniki dzisiejszej sekcji.

Jutro dostanę oficjalny raport - dla chętnych mogę wrzucić go na serwer hodowli do wglądu lub udostępnić drogą mailową.

Oluś - Nie Lut 17, 2013 21:23

O Losie, tak młodo... :(
Bardzo przykro.

AngelsDream - Nie Lut 17, 2013 21:32

L., bardzo przykro. :(
Mao - Nie Lut 17, 2013 22:10

Biedactwo, taki młody... smutne :(