Mioty urodzone - rok 2012 - Miot kontrolny A2 SunRat's - rez. str. 9, 2 lata
radzioo81 - Czw Lip 12, 2012 15:38
Alfik waży 558 gram i jest strasznie przytulaśny ostatnio, może to wynik tego pogryzienia przez Miecia. Zgrubienie (wynik ugryzienia) jest prawie niewyczuwalne ale jednak je czuć trochę, wkrótce wybierzemy się do pani Darii i ocenimy czy trzeba ciąć czy też nie.
martens - Czw Lip 12, 2012 17:19
Nietoperrr... napisał/a: | Bo mój Akuku i Akysz to normalnie smoki! |
Potwierdzam, są większe niż kocięta
Ameba i Osiek mi się raz wydają małe, raz duże. Ważą jakieś 300 g, nie wiem dokładnie bo spierniczały z wagi. Tłuszczu ani grama, ale co się dziwić jak mają czternastogodzinne wybiegi, a na weekend to i 24h
MalaBoo - Nie Sie 05, 2012 15:58
Aurea:
Aisza:
radzioo81 - Śro Sie 08, 2012 19:14
ropień całkiem pięknie się wchłonął, niema po nim śladu. Alfik się ostatnio rozmiział, staje na tylnych łapkach przed wejściem do klatki i czeka by go po plecach drapać przy tym zgrzyta zębami. fajne to a ostatnio znalazł sobie legowisko w pokoju, jedno koło łóżka a drugi koło szczeliny w oknie. no i kilka fotkuf
Pawlo - Czw Sie 09, 2012 10:27
Jaki naleśnik Żeby moje dziewczyny tak się chciały czasem położyć i dać sobie zrobić zdjęcie...
heniok - Czw Sie 09, 2012 10:31
radzioo81, wymiziaj go koniecznie od dziadka
Pawlo, musisz poczekać aż skończą 2 lata
radzioo81 - Czw Sie 09, 2012 13:35
heniok napisał/a: | wymiziaj go koniecznie od dziadka | co wieczór Robercie one są takie niesamowite dzięki Wam.
MalaBoo - Pią Sie 24, 2012 20:21
Dzisiaj Aisza przyprawiła mnie prawie o zawał... Wchodzę do pokoju, chcę wypuścić szczury, patrze a Aisza siedzi na hamaku i ma zamiast oka wielkie czerwone coś. Wpadłam w panikę, oka nie mogłam zobaczyć więc wpakowałam ją w transporter i zadzwoniłam do mamy za ile będzie w domu bo nie wiedziałam czy mam czekać na mamę czy sama jechać do weta. Aisza zaczęła się myć i "ukazało" się oko, wzięłam wacik kosmetyczny z woda fizjologiczną i lekko przetarłam, oko wyglądało na całe ale do weta i tak pojechałam bo krew się lała cały czas. U weta w poczekalni zrobił jej się skrzep i krew przestała lecieć. Dwóch wetów sprawdzało oczko i ma przeciętą dolną powiekę ale rogówka jest cała, potwierdził to wet który specjalizuje się w okulistyce ale co się strachu najadłam to moje...
Tak wyglądało oko już po lekkim przetarciu (mam tylko to zdjęcie bo wysyłałam mamie mms-sem) -
A tak wygląda teraz -
heniok - Pią Sie 24, 2012 20:30
MalaBoo, nic jej nie będzie, jest młoda i się szybko zagoi, ale pokciukam profilaktycznie
MalaBoo - Pią Sie 24, 2012 21:11
heniok, dziękujemy za kciuki. Mam nadzieje, że się ładnie zagoi i nie będzie żadnego stanu zapalnego bo to tylko draśniecie. Aisza miała wiele szczęścia, że oczko jest całe. Ona cały czas chodzi podziabana w okolicach głowy bo się sama o to prosi a tym razem pech chciał, że oberwała w oko.
martens - Czw Lis 08, 2012 19:34
Ameba po pierwszej wizycie u dra Piaseckiego. I to od razu z grubej rury - Osiek ją tak wczoraj udziabała, że dziś Piasecki musiał ją zszyć.
Na szczęście wszystko jest w porządku, Ameba czuje się OK, ranę ma na srebrno zapsikaną i o ile nie powyciąga sobie sama szwów to za 10 dni mamy się pojawić na ściąganie.
Poza tym u nas wszystko w porządku, a cała trójka dogaduje się bardzo dobrze.
heniok - Pon Gru 17, 2012 20:28
4 grudnia odeszła Alter Ego, nie przeżyła sterylizacji, wynik badania HP płuc poniżej.
Cytat: | W badanym materiale widoczne zapalenie śródmiąższowe
płuc, rozrost grudek chłonnych, ogniskowo
rozedma i obrzęk podopłucnowy.
Obraz histopatologiczny wskazuje na mykoplazmozę. |
radzioo81 - Pon Gru 17, 2012 20:44
heniok, o kurcze tosz to roku nie miało...
Oli - Pon Gru 17, 2012 22:16
Nie miała żadnych objawów, badana była kilkakrotnie, także przed sterylizacją.
radzioo81 - Wto Sty 01, 2013 11:01
wczoraj byliśmy z ogonami u pani Darii, obejrzała, osłuchała. Alfik się trochę rozcharczał przy niej tak jakby był zestresowany bo osłuchowo był czysty. pasożytów czy jakiegokolwiek innego dziadostwa niet i oby tak dalej
poniżej kilka zdjęć i zaświadczenie
Wszystkiego dobrego w Nowym Roku
|
|
|