Odżywianie - Przepisy na domowe smakołyki dla szczurów
gratis - Wto Gru 15, 2009 01:10
Devona, aha, to ja w takim razie już go przerobiłam, ale z miodem było pycha
L. - Nie Gru 20, 2009 13:20
Torcik oraz ciasteczka z przepisu Devonki kształt oraz dodatki pomysł własny
ciasteczka posypane są kokosem oraz łuskaną dynią.
torcik jest przekładany serkiem homogenizowanym.
L. - Nie Gru 20, 2009 13:21
Devona, dzięki wielkie!
Torcik wyszedł tak jeszcze będę go upiększać.
dodatki: dynia; przekładane serkiem homogenizowanym.
Martuha - Nie Gru 20, 2009 13:31
L., pysznie to wygląda będę musiała spróować.
futrzasta - Nie Gru 20, 2009 18:47
mmmm ale smakowicie wyglądają szkoda że dla mnie nie zostało
rumcia - Pon Gru 21, 2009 10:37
L., Smaka mi zrobiłaś a u mnie ni słychu ni widu coś dobrego znaleźć w domu
Devona - Wto Gru 22, 2009 02:10
L., rewelacyjny torcik wyszedł .
Anonymous - Wto Gru 29, 2009 14:06
A ja moim dziś ugotowałem marchewkę, makaron i jajko, wymieszałem i podałem. Wcinały aż miło było patrzeć
komosa - Śro Lut 24, 2010 15:40
Hmmm... a ja dziś w przypływie weny postanowiłam zrobić ciasteczka... Jedna porcja ciastek bananowych i porcja ciastek twarogowych...
2 jajka roztrzepać widelcem, dodać mleko (ile kto se chce - byle nie za dużo). Podzielic mamałyge na 2 porcje. Do jednaj dodać biały ser rozmemłany (wedle uznania) i rodzynki, a do drugiej rozciapcianego widelcem banana. Następnie sypać tyle mąki, aby konsystencja wygladała na ciastkową. Następnie kłaść na blachę przy pomocy łyżki, i wrzucić do rozgrzanego piekarnika. Ja piekłam w 170-180 stopniach.
Ciasteczka są nie twarde, takie misiowe
A oto fotka ciachów (po lewej bananowe, po prawej twarogowe):
Te twarogowe są dla mnie podejrzane, bo mają chyba za dużo nabiału... Jakby co zjem sama po uprzednim wydłubaniu rodzynek bo nie lubie
Herisheft - Sob Lut 27, 2010 01:51
Hit moich zwierzaczków:
Ryż ugotowany na bulionie, zmieszany z kocim żarciem z saszetki(można stosowac zamiennie z serduszkami z rosołu) plus gotowany groszek z marchewką... na deser ciasteczko owsiane z plasterkiem banana.
wąsy lizać.
Oli - Sob Lut 27, 2010 01:58
Herisheft napisał/a: | na bulionie | na jakim bulionie, na kostce?
Herisheft - Sob Lut 27, 2010 02:02
Na rosole.
Oli - Sob Lut 27, 2010 02:02
no tak, ale jakim rosole? to jest istotne ze względu na szkodliwe przyprawy, dlatego pytam
Herisheft - Sob Lut 27, 2010 02:05
Z kury, na włoszczyźnie, serduszkach, soli, pieprzu, sosie sojowym, grzybkach i szczypcie ziarenek smaku.
Oli - Sob Lut 27, 2010 11:36
Herisheft napisał/a: | pieprzu, sosie sojowym |
Herisheft napisał/a: | szczypcie ziarenek smaku | nie dodawaj tego do gotowanych potraw dla swoich szczurów. przyprawy są szkodliwe dla szczurów, szczególnie źle wpływają na układ trawienny i nerki oraz wątrobę. o ile rozwolnienie to najmniejszy problem, to uszkodzenie nerek jest już wyrokiem śmierci, bo przeszczepów ani dializ się nie robi.
|
|
|