Leki - Nutri Drink
Pyl - Sob Cze 28, 2014 19:01
vika, możesz mieszać, czasem też tak robię - nie powinien nic stracić przynajmniej póki nie będziesz go gotować. A jeśli ogonowi pasuje Sinlac to nie przejmuj się, że Nutridrinka nie chce - na samym Sinlacu szczury można długo utrzymać w komforcie.
No i trzymam kciuki.
Ajrisz - Sob Cze 28, 2014 21:32
vika napisał/a: | mam szczura prawdopodobnie z nowotworem żuchwy, jesteśmy w trakcie diagnostyki, mamy nadzieję, że to jednak pozostałość po ropniu pod szczęką i da radę z antybiotykami ale to mało realne.... ale nie o tym chciałam, kupiłam jej dziś nutri drinka bo od paru dni jest tylko i wyłącznie na Sinilacu który jej podpasował ale nutri pod żadnym pozorem nie chce ruszyć (nie o smak chodzi bo to wszystko jedzący szczur był) ale prawdopodobnie o gęstość - moje pytanie brzmi czy mogę go dolać do Sinilacu - nie straci swoich wartości odżywczych?? czy przy jednym nie stosować drugiego?? |
Jestes pewna, ze nie o smak chodzi? Sprobuj czekoladowego, nie wierze, ze nie bedzie jej smakowac Mysle, ze jednak nutridrink jest bardziej odzywczy od sinlacu, jak nie bedzie chcial jesc zmieszanego ze sinlacem to poeksperymentuj ze smakami
limomanka - Sob Cze 28, 2014 21:33
Ajrisz dobrze mówi - u nas żaden nie wchodził tak jak czekoladowy
Pyl - Sob Cze 28, 2014 22:26
Nie wiem, które jest bardziej odżywcze, natomiast Sinlac, w odróżniemiu od NutriDrinka, nie zawiera białka mleka krowiego i dlatego można nim karmić ogony długotrwale i bez ryzyka reakcji alergicznych. Co innego pojedyncze podanie a co innego długotrwałe żywienie.
Natomiast NutriDrinka można też próbować podawać w poidle - co prawda bardzo szybko się zalepia i trudno je potem odmyć, ale niektórym ogonom łatwiej go pić z poidła niż z miseczki.
vika - Nie Cze 29, 2014 08:37
tak jestem pewna jeśli chodzi o smak, bo wiem co jadła jak była zdrowa, szczur z poidła w ogóle nie korzysta bo ma problem z zębami (ma przesunięte dolne zęby w stosunku do górnych i ogólnie ma problem by jeść pokarm stały i płynny) ale Sinlac dzielnie spożywa...
Pyl dzięki za info i dziękuję za kciuki przydadzą się
svala - Sob Cze 03, 2017 00:53
Czy można bezpieczne mrozić zarówno jogurtowe NutriDrinki, jak i te bazowane na sokach? Wydaje mi się, że powinno być okej, w końcu ludzie mrożą jogurty i jedzą je jak lody.
Anonymous - Czw Lis 09, 2017 19:14
Tak, chyba tak.
szczurkai - Czw Lis 09, 2017 19:48
Karol739, post był napisany w czerwcu
|
|
|