Higiena i pielęgnacja - Ściółka z konopii
Agusia - Pon Mar 21, 2011 11:02
Jak zamawiałam , nie do końca byłam pewna faktury.
Piszę moją subiektywną opinie, każdy może mieć swoją własną, nie musi się wszystkim podobać to samo
Opisałam ją w taki sposób, aby zobrazować jaki może być z nią problem.
Nie bierz tego proszę personalnie
Pozdrawiamy!
Pyl - Pon Mar 21, 2011 11:48
Agusia, nie biorę, bo tej jeszcze nie próbowałam 100 litrową Hugro dopiero zamówiłam, teraz mam Zoluxa i bardzo sobie chwalę - choć też się rozsypuje jak gady ganiają po prętach
Agusia - Pon Mar 21, 2011 11:52
Ja właśnie mam Hugro!
Gdyby nie fakt, że jestem pedantką, a szczurki biegają gdzie zapragną byłaby super....
Anonymous - Pon Mar 21, 2011 12:10
Pyl napisał/a: | teraz mam Zoluxa i bardzo sobie chwalę - choć też się rozsypuje jak gady ganiają po prętach | bardziej sie rozsypuje niz ta lniana z Animalli?
Pylku, czekam na relacje z hugro, bardzo jestem ciekawa.
Oli - Pon Mar 21, 2011 12:12
Viss napisał/a: | bardziej sie rozsypuje niz ta lniana z Animalli? | u mnie rozsypywała się tak samo, ale osobiście ją bardziej lubię, bo jest estetycznie ładniejsza i nie ma tego specyficznego (mnie podduszającego) zapachu na początku, przy wsypywaniu
Anonymous - Pon Mar 21, 2011 12:14
Oli napisał/a: | bo jest estetycznie ładniejsza | właśnie dlatego sie nią zainteresowałam. Żółte jest ładniejsze i przyjemniejsze niż brunatne
Ok, czyli nie uważasz, że Zoluxa jest lżejsza. Bo u mnie ta lniana nie rozsypuje sie prawie wcale i nie ukrywam, że to mnie nad wyraz cieszy.
Oli - Pon Mar 21, 2011 12:16
Viss napisał/a: | Żółte jest ładniejsze | ona jest ecru, nie żółta
Viss napisał/a: | Ok, czyli nie uważasz, że Zoluxa jest lżejsza. | nie zauważyłam żeby jej było więcej niż tej teraz, której i tak jest baaaardzo mało w porównaniu do trocin
Pyl - Pon Mar 21, 2011 12:25
Vissku, przyjedź zobacz
Wg mnie Zolux rozsypuje się nieco mniej niż lniana polskiego producenta z Animalii (są to nieco większe kawałeczki niż te lniane), ale w młodym stadzie jednak się sypie.
Hugro niedługo opiszę, sama jestem ciekawa, bo cena rozsądniejsza niż Zoluxa. Bardzo na nią liczę, mam nadzieję, że nie będzie gorsza niż Zoluxa. I że też będzie słoneczna
Oli - Pon Mar 21, 2011 12:28
Pyl napisał/a: | Hugro niedługo opiszę | to jest ta z zooplusa?
Pyl - Pon Mar 21, 2011 12:35
Tak.
sachma - Pon Mar 21, 2011 15:34
jak w takich ściółkach z zapaszkami? na trotach moje stado męskie śmierdzi po 2 dniach, na granulacie po 4-5dniach, więc jest sukces, ale po granulacie ciężko się poruszać dziadkowi Bartkowi i muszę coś innego wymyślić.. a nie mam czasu żeby sprzątać co dwa dni
i gdzie można dostać tego zoluxa?
Pyl - Pon Mar 21, 2011 15:43
sachma, u mnie bomba. Mogę 2 tygodnie nie sprzątać (oczywiście nie licząc wymiany hamaków i wymycia durszlaków). Przekonałam się właśnie ze względu na częstotliwość sprzątania (4 duże klatki to jest problem). Do trocin nie wrócę
/Edit
Zolux w animalii
Hugo w zooplusie
sachma - Pon Mar 21, 2011 16:04
Pyl napisał/a: | oczywiście nie licząc wymiany hamaków i wymycia durszlaków |
u mnie takich rzeczy nie ma, bo nie nadążałam prać.. a durszlaki i koszyki w kilka godzin były zasikane i wszystkie szczury śmierdziały moczem na kilometr...
chyba muszę kupić w zooplusie tą ściółkę.. tylko przeraża mnie to 100L 30l to za mało nawet na jedną klatkę nie starczy duża ta paczka? na długo starcza?
Pyl - Pon Mar 21, 2011 16:08
100l jeszcze nie próbowałam, 30l mi starcza na królikówkę 120 (kuweta jak w quadrze czy XLce) i na Furet Plusa i jeszcze trochę zostaje. A ja dużo sypię. Jak poskąpię to starczy na królikówkę i 2 Plusy.
sachma - Pon Mar 21, 2011 16:18
Pyl, ja mam pół towera + casita 80.. więc powinno starczyć koło 15l na jedną wymianę.
|
|
|