Wystawy szczurów rodowodowych - XII Ogólnopolska Wystawa Szczurów Rasowych we Wrocławiu
Anonymous - Pią Cze 18, 2010 10:44
L. napisał/a: | agacia, tak, dostanie po punktach za kondycje bądź sierść. | brak sierści po martwicy jest niestety zazwyczaj permanentny, nie widziałam całkiem zarośniętych tych miejsc, zatem punkty zostaną odjęte z sierści. Wszystko co jest ubytkiem tymczasowym zostaje zaznaczone w kondycji. Polecam ten temat: http://shsr.szczury.biz/v...p?p=12083#12083
Azi - Pią Cze 18, 2010 18:17
dodam jedno - jeżeli szczur ma wielki ubytek, wielkie dziaby/strupy itp. itd., to może mieć nie wiadomo jak piękne uszy, będę wnosić o jego dyskwalifikację. Tak, wystawa to JEST dla szczurów konkurs piękności i jeżeli szczur ma ubytek stały - brak ucha/łapy/sierści na dużym i widocznym kawałku ciała (oczywiście nie mówimy o fuzzach, czy double rexach - specyfika odmiany), to nie powinien być wystawiany.
Bel - Pią Cze 18, 2010 18:21
Azi, a jak Perek ma ubytek sama zresztą widziałaś... po wypadku gdy pierdoła zleciała z półki w klatce i zrobiła sobie krwiaka... to chyba nie ma już sensu go kiedykolwiek wystawiać ten łysy dupny placek mu nie odrasta
agacia - Pią Cze 18, 2010 19:48
U Colina łysinki nie widać z daleka, a dopiero jak mu się sierść rozchyli. Sama nie wiem co z tym fantem zrobić
Azi - Pią Cze 18, 2010 19:57
agacia napisał/a: | U Colina łysinki nie widać z daleka, a dopiero jak mu się sierść rozchyli. | oj, no to bez przesady. BISem nie zostanie, ale w kategoriach uszno-znaczeniowych nie powinno przeszkadzać
agacia - Pią Cze 18, 2010 20:02
No to mnie pocieszyłaś Mam nadzieję, że przez wakacje nic nowego mu nie przybędzie
Sysa - Wto Cze 22, 2010 14:32
A ja mam kilka pytań natury technicznej.. Na karcie zgłoszeniowej nigdzie nie jest napisane do jakiej kategorii szczura się zgłasza itp. itd. (albo przeoczyłam ).. Jak sie odbywa wybór w jakiej kategorii szczura wystawiamy? Czy jakby automatycznie wystawiany jest on w każdej mozliwej dla niego kategorii?
I jak to jest ze szczurami nierasowymi na wystawach?
Piszę w tym temacie, bo akurat na tą wystawę bycmoże mogłabym sie wybrać (zwłaszcza że TŻ nalega ), a to będzie ciekawe przeżycie, nawet jesli chodzi o samo popatrzenie
baradwys - Wto Cze 22, 2010 15:14
Kochanie piszesz D jak dorosły, M jak młodzież lub K jak kundelek zaraz masz tabelki:
data urodzenie, odmiana, kolor i znaczenia a następnie kategoria potem hodowla itd
resztą już zajmuje się kto inny. Każdy szczur jest oceniany w trzech kategoriach:usznej, sierstnej i odmiany. Dodatkowo każdy szczur ma możliwość zostać BISem swojej kategorii wiekowej i zależności na płeć (tylko młodzież oceniana jest razem ).
Sysa - Wto Cze 22, 2010 15:19
Shy_Lady, dziękuję Ci strasznie, własnie te uszy, sierść itd. mnie martwiło
Choć jeszcze sobie przypomniałam... Jak to jest z kastratami? Czy gdzieś trzeba zaznaczyć, że to kastrat? Bo gdzieś mi się o oczy obiło, że one bodajże w sierści oceniane nie są...
quagmire - Wto Cze 22, 2010 15:20
z wyjątkiem kundelków i młodzieży - tam jest jedna ogólna nagroda (2 miejsca)
baradwys - Wto Cze 22, 2010 15:31
sysa są oceniani ale nie są brani pod uwagę przy nagradzaniu. Sierść się zmienia po kastracji więc jest to troszkę nie fair jeśli mieli by również wygrywać konkurencje sierstne
Sysa - Wto Cze 22, 2010 16:56
Dziękuję Wam dziewczyny Normalnie zawsze mozna na Was liczyć
Tymczasem kolejne pytanie.. A jak to jest z wiekiem kundelków? Jesli nie zna się dokładnej daty narodzin, to wpisuje się tylko miesiąc czy datę prawdopodobną dokładną?
baradwys - Wto Cze 22, 2010 16:58
Ja na zgłoszeniu Nimaya wpisałam na łoko bo znam tylko miesiąc i rok
Sysa - Wto Cze 22, 2010 17:16
Hahaha, to i u mnie takie łokowe daty jak już się pojawią A jeśli chodzi o faunaboxy... To może być faunabox, a może być duna? Czy są jakieś maksymalne wielkości klatek wystawowych dla szczurów? (przepraszam, ze tak pytanie pod pytaniem, ale co rusz mi się coś nowego przypomina )
baradwys - Wto Cze 22, 2010 17:21
Sysa, a ile ich bierzesz? jak 2 to duże fauna spokojnie wystarczy (jeśli nie masz jakiś gigantów )
ja już rezerwuję 1 stół dla siebie mam nadzieję że dacie radę mi załatwić
|
|
|