To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Mioty urodzone - rok 2010 - V-alki Emerald Moon - indywidualne s.11

sandra280586 - Śro Maj 12, 2010 18:02

przesłodkości :serducho: wyściskam, wymiziam, wycałuję i rozpieszczę!! ;)
Leksana - Śro Maj 12, 2010 21:40

moje przenajsereczniejsze gratulacje!! :serducho: mamusia jesteś cudna :serducho: kluchy tym bardziej :D babcia :* :serducho: gratulacje ...:)
PATY$$ka - Czw Maj 13, 2010 07:53

Ja chyba mam coś z głową!!! Nie mogę znaleźć u mnie w słowniku słowa cierpliwość :P
Jak tak patrzę na inne tematy narodzin...i te śliczne zdjęjcia maluchów przy rezerwacji :serducho: ...to nie mogę się doczekać kiedy maluszki Sayuri się ofutrzą :-P :mrgreen: ...no i oczywiście tym bardziej rezerwacji się nie mogę doczekać :tummykiss:

sandra280586 - Pią Maj 14, 2010 13:00

PATY$$ka nie tylko Ty jedna... :/ wciąż zaglądam w ten temat z nadzieją, że dowiem się czegoś więcej, odliczam dni choćby do poniedziałku, kiedy maluchy będą kończyły tydzień... tez jestem zakręcona, poddenerwowana i przejęta :) ale niestety, wszystko w swoim czasie :P
mrófka - Sob Maj 15, 2010 09:03

L., i jak tam Sayuri i jej dzieciątka? mamusia już nabrała wprawy w ogarniniu różowej gromadki :>
L. - Sob Maj 15, 2010 13:40

Tak :) Już mamy konkretne jedno gniazdko , w którym siedzą dzieciaki.
Sayuracia bardzo ładnie je karmi :wink: także wszystko jest w porządku (i odpukać!).

mrófka - Sob Maj 15, 2010 13:45

no to bardzo dobre wieści :) cieszę się ogromnie i oby tak dalej :kciuki:
PATY$$ka - Sob Maj 15, 2010 17:03

mrófka, zgadzam się z Tobą :)
A wiadomo już coś o płci maluszków? :-P
Można trochę zdjęć ogonków? :wink:

L. - Nie Maj 16, 2010 16:13

Maluszki są przeurocze i taki okrąglusie :serducho:
Wczoraj ważyły pomiędzy 11, a 13 g. Jednak strasznie trudno zważyć takie maleństwo chociaż waga ma dokładność do 1 g.

Jest 5 panów i 2 panie.
1 samczyk i 1 samicza są wyraźniej ciemniejsi od reszty, więc są zapewne russian blue.
reszta to rozjaśnienia tegoż koloru :serducho:
jaśniejsza samiczka jest dumbo, ciemniejsza standard.
w chłopcach jeszcze się mylę :oops: jednak to mój pierwszy miot gdzie mam i takie uszy i takie więc w pewnym momencie dostaje oczopląsu i głupieje ; d.
3 panów (najprawdopodobniej tych jaśniejszych) będzie szukać domków ponieważ przeważająca ilość chętnych chciała samiczki.
przepraszam, że jest taka nie fajna sytuacja, ale o tym zadecydowała matka natura :wink:
co do samiczek sprawa jest jasna. albo oby dwie zostaną w hodowli, ponieważ linia jest bardzo cenna, albo jedna z nich pójdzie do mrófki. :)

PATY$$ka - Nie Maj 16, 2010 16:54

L., piękniusie zdjęcia, no i oczywiście maluszki :P
Zapisywałam się na dwóch samców, ale jednak bym wzięła jednego :serducho: :mrgreen:
(oby to był ten chłopczyk russian blue :slinisie: )

mrófka - Nie Maj 16, 2010 16:57

L., no poprostu nie wiem co powiedzieć.. ze szczęścia mi mowę odebrało :uscisk:
to jest oczywiście jasne, że linia jest cenna i zgadzam się z tym absolutnie :)

.. ale jak okaże się, że ta druga opcja dojdzie do skutku, to tak Cię wyściskam, że zobaczysz gwiazdki z niedotlenienia :mrgreen:

No i oczywiście maluchy cudowne. Takie dorodne, tłuściutkie paróweczki :serducho:
Brava wielkie dla tego miotu :)

sandra280586 - Nie Maj 16, 2010 17:09

ja chyba nigdy się nie załapię na niebieściaka ;(
gratuluję farciarzom :wink:

PATY$$ka - Nie Maj 16, 2010 17:30

sandra280586, nie załamuj się :glaszcze: . Może będziesz miała to szczęście :wink:
Pućka - Nie Maj 16, 2010 19:50

L., jesli mozna ja bym z checia sie zapisala na dwoch panow, ktorzy szukaja domow..
wiem, ze zapisywalam sie na dziewczynki, ale te zdjecia z kluskami mnie urzekly.. :) :)

sandra280586 - Pon Maj 17, 2010 09:38

PATY$$ka dziękuję za kilka słów otuchy :) Przyznam, że trochę się załamałam, bo "poluję" na niebieściaka od grudnia i wciąż mi coś nie wychodzi. Na początku też nie byłam tutaj tak do końca zorientowana i wkręcona innym razem miejsca już były zarezerwowane, a jak coś było wolnego, to nie na tę odmianę, która mnie interesuje... :/ i tak mi zleciało pół roku czekania i szukania...