To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Mioty urodzone - rok 2010 - Miot S of Anahata - 07.04.10 - Saturn [*]

nezu - Sob Kwi 10, 2010 16:28

Bo mleka starczy dla wszystkich, wszystkie mają mleko w brzuchach.

Ren, to jest pierwsza ciąża Groteski, niektóre pierworódki tak po prostu mają, mogła uznać że sobie z dwunastką nie poradzi i tyle.
Cierpliwie wrzucaj je do gniazda.
Nic więcej zrobić się nie da.

Anonymous - Nie Kwi 11, 2010 11:04

Um, oglądałam sobie dzisiaj maluszki i jednak standardowosierstna ciemna dziewczynka chyba jest dumbo :shock: . Aż mi się nie chce wierzyć, ale wszystkie maluchy mają uszka wzdłuż głowy, a ona jedna ma takie odstające radary :P
Nakasha - Nie Kwi 11, 2010 11:04

Też mi się wydaje, że to ze względu na "pierwszą" ciążę i brak doświadczenia... może, jeśli będziesz jej małe cały czas podrzucać do gniazda, to za kilka dni je w pełni zaakceptuje. ;)
Anonymous - Nie Kwi 11, 2010 11:05

nezu, Nakasha, cały czas podrzucam je do gniazda. Dziś już poza znalazłam tylko jedną kluskę, może już jej przechodzą matczyne lęki :P
gabi30 - Pon Kwi 12, 2010 07:39

No to ja tak nieśmiało zaproponuję: :foty:
Anonymous - Pon Kwi 12, 2010 07:50

Miały być foty, ale baterie padły :? . Obejrzałam dziś kręcone wąsiki i wszystkie są raczej długie, więc chyba jednak rexy :wink:
gabi30 - Pon Kwi 12, 2010 08:05

;( No cóż, ja nie zamierzam się więcej doszczurzać, wyjątek zrobię dla łysej panienki :-P . Tyle ogonów co mam musi mi wystarczyć. Zaczęłam się dopapuziać. Żaczki mam już dwa, czekam na następne. Dlatego ze szczurami mówię stanowcze :STOP.
mrófka - Pon Kwi 12, 2010 08:16

a ja przyznam szczerze, że jakoś rexy mnie nie kręciły i nie brałam pod uwagę zupełnie tej ewentualności, by wchodzić w posiadanie takich fali dunaju :P ale teraz gdy pojawia się być może taka możliwość, czuję, że coś mi miękknie :lol:
Aleks1 - Pon Kwi 12, 2010 17:50

gratuluję maluszków :)
sr-ola - Pon Kwi 12, 2010 18:07

A mnie wcale wąsiki nie kręcą ;) Tak nieśmiało myślałam, że pięknie byłoby mieć jednego czarnuszka i jednego jasnego, ewentualnie z czarnymi oczyskami, bo u mnie wszyscy w takich się lubują, ale bez nacisku, będzie co ma być, byle wszystkie całe i zdrowe :)

Czekam z niecierpliwością na zdjęcia, na pewno maluszki baardzo się zmieniły przez ten czas :) :) :)

zuuzuushii - Wto Kwi 13, 2010 21:35

Ja też czekam. Jakie one w końcu będą miały kolory?
Anonymous - Śro Kwi 14, 2010 08:04

Dziś Smerfy kończą tydzień :mrgreen: . Oczywiście fotki, wybaczcie, że tak późno :(

Co do kolorów, to jeszcze nie jestem pewna na 100%, ale wśród ciemnych maluszków są jaśniejsze i ciemniejsze odcienie, tak samo przy jasnych maluszkach, więc chyba jednak Groteska niekoniecznie jest beżem :P . W takim wypadku pewnie są beże, topazy, blacki i aguty :wink:

Przypominam, że są wolne dziewczynki ;)

zuuzuushii - Śro Kwi 14, 2010 10:08

a chłopiec rexik jest ciemny czy jasny :> ?
Devona - Śro Kwi 14, 2010 10:49

Ren napisał/a:
Przypominam, że są wolne dziewczynki ;)
Kobieto, Ty nie pisz takich rzeczy pogrubioną czcionką, bo się złamię :P . Kiedy będzie wiadomo, co się dokładnie urodziło, bo muszę sprawę przemyśleć ;) ?
Anonymous - Śro Kwi 14, 2010 11:33

zuuzuushii, nie wiem :P . Wśród czarnych kluseczek ze 3 wydają się jaśniejsze, a wśród jasnych kluseczek - dwie ciemniejsze (dziewczynka rex i standard).

Devona, za jakiś tydzień maluchy będą miały pełne ofutrzenie i otwarte oczka, wtedy będzie wiadomo :wink: