To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Mioty urodzone - rok 2010 - Miot H of Anahata - 26.01.2010

nezu - Pią Sty 29, 2010 14:01

Ja nie miałam problemu z określeniem fuzzów i odróżnieniem ich od rexów i velveteenów w miocie H. Żadnych. Fuzzy od początku mają takie jakby "przypalone" te wibryski. Poza tym, że sprężynkowate, to bardzo krótkie.

Nakasha, gratuluję. :)
Kciukam za klusie. :kciuki:
:kciuki:

Nakasha - Pią Sty 29, 2010 20:16

nezu, a wiesz że faktycznie? mają te wąsy baardzo króciutkie, tak naprawdę to wygląda jakby prawie w ogóle ich nie miały. ;)

Urodziło się u mnie tylko kilka miotów, więc daleko mi do znawcy ;) , nie jestem też lekarzem weterynarii, ale w razie czego można dzwonić/pisać SMSY (w pracy nie mogę odbierać tel.), postaram się pomóc w miarę możliwości. ;)

Maluchy mają się dobrze :) . Indianka pięknie się nimi zajmuje. Jest przy tym bardzo spokojna i mało przejęta, nie spodziewałam się tego po niej. ;) Z maluchami mogę robić wszystko, łącznie z odczepianiem ich od jej cyca, na wszystko mi pozwala i baaardzo pcha się na ręce i do pieszczenia - jak nie ona. :D

Niektóre małe są większe i bardziej nadojone, inne mniejsze i szczuplejsze - ale na razie nie muszę żadnego dokarmiać.

Mamy 3 piękne barebacki, bez ani jednej plamki koło tyłka, reszta będzie pewnie berkshire//varieberk/self, kilka maluchów jest spotted :) . Aż się zdziwiłam, że nie ma żadnego variegated i kaptura...

wuwuna - Pią Sty 29, 2010 21:21

Nakuś plis plis jedną fotkę. :oops: ja umrę jak ich nie zobaczę :mrgreen:
Anonymous - Sob Sty 30, 2010 07:38

Nakasha napisał/a:
nie ma żadnego variegated i kaptura...

Ly będzie niepocieszona :P

nezu - Sob Sty 30, 2010 08:48

Mają dopiero 4 dni.
Nie ma co wymagać od rudych i beżyków że plamy pojawią się tak szybko.
Niech one się najpierw ofutrzą, a pewnie się jakiś varie czy kaptur znajdzie...

<edit>
A jeszcze co do ilości chłopców w miocie, to się nie dziwię, w linii po Gytcie zawsze rordziło się dużo samców. Babcia Poca, Oliwka urodziła ich aż 14... Na 5 dziewuszek...

L. - Sob Sty 30, 2010 15:46

to nawet nie jest śmieszne.
liczę jeszcze na jakiś cudzik, chociażby biorąc pod uwagę to co napisała Nezu.

poczekamy i zobaczymy co się urodziło.

Roth - Sob Sty 30, 2010 16:20

Nie ma żadnego variegated ani kaptura? Ale to jest aż dziwne :shock: Moim zdaniem powinny być na 100% i do tego przeważać w miocie... Sama jestem ciekawa co wyrośnie.
wuwuna - Sob Sty 30, 2010 16:30

zwróćcie uwagę, że jest 7 fuzzów na nich nie będzie widać jeszcze, a dodając do tej liczby szczury jasne i średnio jasne to znaczenia u większości dopiero pojawią się za jakiś czas dłuższy.
Nakasha - Sob Sty 30, 2010 16:57

Hmm, znaczenia widać w miarę dobrze, a bardzo jasnych ogonków nie ma. ;)

Popatrzcie:

Maluchy:

Dziewczynki (2 pierwsze to fuzzy)

Chłopcy fuzz:

Chłopcy standard:

Chłopcy razem:

Mamusia:

Niestety jeden z chłopców fuzzików zmarł... najmniejszy i najsłabszy... znalazłam przed chwilą zimne ciałko. :( Było już sztywne, czyli pewnie malec zmarł nad ranem....

[*]

Mamy więc 14 maluszków...

nezu - Sob Sty 30, 2010 17:09

Wszystkie są ciemne? Szok.
Żadnego topaza, żadnego beża. Aż trudno uwierzyć.

Nakasha - Sob Sty 30, 2010 17:17

Prawda? Walle ma REDa, dziadkowie Pocahontas mają REDa, aż ciężko uwierzyć, że ona nie poniosła...
Roth - Sob Sty 30, 2010 17:19

Czegoś takiego to się w ogóle nie spodziewałam :D

Chłopcy bareback straszliwie mi się podobają :slinisie:

zuuzuushii - Sob Sty 30, 2010 17:23

to teraz :kciuki: jeden ciemny kangurowaty standard fuzzik dla mnie :kciuki:
(*)dla maluszka, który nie przeżył...

wuwuna - Sob Sty 30, 2010 17:58

sama natura, i same niespodzianki w tym miocie, wręcz nieprawdopodobne Oo
nezu - Sob Sty 30, 2010 18:07

Nakasha, ale mama Poca ma też reda, lilac to red eyed diluted...
Ale takie przypadki się już zdarzały, że statystyka swoje, a biologia swoje, na przykład u azi gdzie w miocie po samicy agouti i tacie non agouti urodziły się same malce non agouti.

Tak więc zdarzyć się może wszystko, ale i tak zonk.