Klatki i wyposażenie - Zabawki
mc - Śro Sty 14, 2009 20:56
Przegladajac strony natrafiłam na takie coś; http://www.akwarystyka.sk..._185_193___6285
Ma ktoś coś takiego? Szczerze mówiąc zaintrygowało mnie to, a na stronie niewiele jest napisane na temat tej śmiesznej zabawki.
Axii - Czw Sty 15, 2009 09:02
Moje szczurki mają dużżo patyków (takich wielkich), hamak, huśtawke, line.
Narzie tylko tyle ale robie projekt nowych zabawek
LalaAla - Sob Lip 24, 2010 12:39
Odkopę stary temat. Kupiłam moim ostatnio podobną zabawkę do tej Zabawka
Z tym, że moja ma kształt krzyża za dwoma poprzeczkami i z każdej odchodzi taki warkocz jak na zdjęciu (czyli w sumie jest ich 4). Tomek pozaplatał w te warkocze przysmaki, krokieciki, patyczki i inne cuda. Dziewczynom bardzo spodobała się nowa zabawka, chodzą po niej, wygryzają żarełko i mamlają sznurki Polecam
kundziaxx - Śro Wrz 22, 2010 19:22
Niedawno moim szczurasom zrobiłam takie tunele z tektury dosyć twardej (na razie jej nie gryzą) i bardzo im się spodobały. A ta zabawka z warkoczykami to dobry pomysł. Chyba też w to zainwestuję
Paulina87 - Pon Mar 28, 2011 22:50 Temat postu: Zabawka Kong dla gryzoni Czy ktoś testował zabawkę firmy kong dla gryzowni? Zaciekawiła mnie, czy faktycznie zwierzaki się nią bawią, a nie chcę kupować w ciemno bo to koszt 30 zł.
Pyl - Pon Mar 28, 2011 23:12
Paulina87, jeśli masz na myśli takie cudo (usunęłam niedziałający link - limomanka), to nie próbowałam, ale ćwiczyłam moje ogony z taką kulą. Tylko... Prosiak (świnka morska) jest z niej zachwycony i turla ją jak trza, a ogony... zabrały się od razu do wygryzania dodatkowego otworu, żeby się dostać do przysmaków Plastik jest co prawda całkiem twardy, ale nie tak twardy, żeby przetrwać atak szczurzych ząbków, więc ogony już się kulą nie bawią Obawiam się, że z kongiem może być niestety podobnie.
No i co najważniejsze - to nie ma być "zabawka" (w znaczeniu kolejny gadżet w klatce) tylko raczej coś co utrzyma ogony w stałej aktywności i powoli dawkuje jedzenie (istotne dla obżartuchów). Coś co każe im "polować" na jedzenie, czyli przywróci nieco natury do ich nudnego, klatkowego, dostatniego życia.
zuuzuushii - Wto Mar 29, 2011 01:58
Ja używam, całkiem fajna sprawa, szczególnie dla maluchów.
http://forum.szczury.biz/viewtopic.php?t=6676 kiedyś nawet zamieściłam zdjęcia.
Bardzo lubią jogurt albo serek w środku tylko wtedy to trochę brudzi.
Ja używam tego raczej właśnie jako zabawki, z tym dawkowaniem jedzenia raczej nie przejdzie. Nie zostawiłabym tego w klatce. Traktuję to jako urozmaicenie na wybiegach.
Paulina87 - Czw Mar 31, 2011 10:28
Muszę tą sprawę przemyśleć. Mamy 2 takie kongi na stanie w sklepie, mam nadzieję, że nie zostaną prędko wykupione.
Gienia - Pią Maj 13, 2011 08:52
Konga można samemu zrobić z np piłeczki pinpongowej Z pewnością tańsza wersja niz te czerwonuchne cudo.
Karena - Nie Cze 26, 2011 16:13
moje dziewczyny męczą takie nieduże drapaki dla kota . ulubiony mam plastikową kulkę z dzwoneczkiem. Polecam kupowanie zabawek małych dla kota w supermarketach na promocji. można dorwać fajne rzeczy za grosze
Niamey - Nie Lip 10, 2011 20:18
a ktoś ma może namiary na taki odpowiedni dla szczurów peszel? Bo zerknęłam na allegro, ale widziałam same o średnicy typu 2cm.
http://animalia.pl/produk...nack_Board.html
myślicie, że szczury bawiłyby się czymś takim?
paullla17 - Śro Lip 20, 2011 10:11
co do zabawek... tu jest cały pokój oczu oderwać nie można istne marzenie nie do opisania
http://www.youtube.com/wa...feature=related
Asmena - Śro Lip 20, 2011 13:05
Jorats była przywoływana nie raz i nie dwa, jej pokój to marzenie Klatka też niczego sobie
zuuzuushii - Śro Lip 20, 2011 22:13
teraz jest promocja w zooplusie w której dają trzy kostki lodu.
Do czego to służy? Czy jeżeli je wrzucę do poidełka to będą chłodzić wodę? (oczywiście zdaję sobie sprawę, że po wyjęciu z lodówki )
Rafola - Sob Sie 06, 2011 13:26
Moje szczurasy właśnie dostały nowe mebelki do klatki Mój chłopak mi zrobił
A oto one:
DOMEK
MOSTEK (Można go dowolnie wyginać)
MAŁPI GAJ
Są jeszcze gniazdka z brzozowych gałązek, ale to już nie będę wstawiać, bo każdy wie jak to wygląda
PS. Gdyby komuś się podobało i chciałby takie, to jest możliwość zrobienia na zamówienie pisać na priv.
|
|
|