O szczurach ogólnie - Red Eyed Devil
cytryn007 - Wto Lis 29, 2011 14:17
baradwys napisał/a: | cytryn007, w tym miocie będą na blackach, z czasem mogą zrobić się jaśniejsze. A ku-ku jak jej brat przyjechali do mnie jako dwa bardzo ciemne szkraby. |
czyli ogólnie mogą być na innych kolorach? po prostu pytam bo w planowanych kolorach jest tylko red eyed devil bez koloru i myslalam, ze moze to oznacza konkretny wyglad szczura
baradwys - Wto Lis 29, 2011 14:20
cytryn007, czasem są w innych kolorach (ja spotkałam się z russian blue i agouti), ale przeważnie są blacki.
Pyl - Wto Lis 29, 2011 14:20
cytryn007, tutaj masz kilka postów o devilach (z fotkami)
wuwuna napisał/a: | Idealny devil, w miarę ciemnonasycony.
Mózgól
Idealny devil, czyli taki który jak najmniej ma w sobie zjaśnienia, a jest najbliższy pierwotnemu wyglądowi, czyli z młodości. |
quagmire - Wto Lis 29, 2011 14:21
cytryn007, moga być na himach, syjamach, burmach. Spójrz do tematu Wu, ona ma kilka devili, widać różnice, np tu: http://forum.szczury.biz/...=asc&start=4230
Edit: Ja dłużej szukałam fot
klauduska - Wto Lis 29, 2011 22:15
baradwys, nie no dosłownie kilka dni temu mówiłam, że ja takiego KONIECZNIE chcę i się zastanawiałam gdzie takiego można dostać. a tu strutu i będzie miot !
i się biję teraz mocno z myślami..
a te twoje to jakie mają umaszczenie? bo mi standard standard RED to nic mówi..
Nakota - Wto Lis 29, 2011 22:18
klauduska napisał/a: | a te twoje to jakie mają umaszczenie? bo mi standard standard RED to nic mówi.. |
Samica jest na pewno black RED (mam jej brata), samiec chyba też, aczkolwiek nie dam sobie ręki uciąć.
Mityczne imiona, mrau
Niamey - Śro Lis 30, 2011 09:51
nie są, ale może kiedyś bedą tudzież chodzi o to, że nie aż tak ciężko zdobyć devile - nie są gdzieś za siódmą górą i rzeką Tak czy siak zrobi się ich teraz więcej
Majszczur - Śro Lis 30, 2011 10:10
Viss napisał/a: | Majszczur napisał/a: | że może być gdzieś u nas dostępny.. | przecież wuwuna ma kilka od dawna | Wiem, że ma, ale nic mi o tym nie wiadomo żeby ogłaszała się, że chce je komuś oddać/odsprzedać/ect Poza tym ja jestem skromny amator, nie sprowadzam sobie szczurów z zagramanicy tylko szperam w rodzimych miotach, a wcześniej po prostu nie trafiłam u nas na miot z devilkami. Może był, kiedy mnie jeszcze nie było na forum. Co nie zmienia faktu, że póki co raczej częściej spotykam wokół siebie haszczaki niż devile
AngelsDream - Śro Lis 30, 2011 10:12
Majszczur, tylko miej świadomość, że devilek też może mocno zjaśnieć.
Niamey - Śro Lis 30, 2011 10:13
Majszczur, bo devil to całkiem świeża odmiana. Dlatego też nie należy przesadzać z hurraoptymizmem i mieć świadomość, że to nie są szczury o liniach prowadzonych nie wiadomo jak długo
Majszczur - Śro Lis 30, 2011 10:14
AngelsD biorąc pod uwagę mojego pecha, gdybym zapisała się na ten miot to prawdopodobieństwo wybielenia znacznie by wzrosło więc módlcie się żeby nie przyszło mi do głowy się zapisać
quagmire - Śro Lis 30, 2011 10:16
Off-Topic: | Może założymy temat o devilach, dzieląc się tam naszymi informacjami itp. Bo tu się trochę śmieci... |
Majszczur - Śro Lis 30, 2011 10:23
Niamey co do 'hurraoptymizmu' to... bardzo się można zdziwić również w tych od niewiadomo-jak-długo-prowadzonych-i-sprawdzonych liniach więc jeden pies Natomiast devil o ile się orientuję chyba nawet nie jest dobrze skategoryzowany (brak wzorca, prawda?), dlatego na tym etapie hodowli wszelkie odstępstwa są dla mnie dopuszczalne i oczywiste
cytryn007 - Śro Lis 30, 2011 13:59
baradwys napisał/a: | ciemne szczury z czerwonymi oczami |
quagmire napisał/a: | moga być na himach, syjamach, burmach |
to na ciemnych czy nie tylko na ciemnych? jak odróznic w takim razie zwkłego syjama od red eyed devila na syjamie?
quagmire - Śro Lis 30, 2011 14:06
cytryn007, one są szare - ja nie wiem, jak to do końca działa, ale ten szczur jest bardziej szary. Któryś z tych wuńkowych właśnie jest na himie bodaj, a na pewno na syjamie.
|
|
|