To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Odżywianie - Granulaty sklepowe i laboratoryjne - temat ogólny

sachma - Nie Wrz 28, 2008 14:16

ale sie tu gorąco zrobiło :D

Zastanawialam sie ostatnio czy moze ktos wie gdzie mozna nabyc granulat lab. ale nie w ilosciach hurtowych? bo jak ostatnio znalazlam kontakt, to gosc sprzedawał to na tony.. a minimum mogl mi sprzedac 100kg.. a ja bym wolala kolo 5kg kupic :D

Bo niestety RC nam sie znudzil, a RC wymierzany z inna karma sprawia ze szczury wyjadaja tylko co lepsze rzeczy.. czyli dieta ni jak nie jest zbilansowana.. i znow przewodniczki stada tyja a te na dnie hierarchii nie - a jak dieta to dla wszystkich.. i Peq ktora jest na samym dnie hierarchii bedzie cierpiec..

Sorgen - Nie Wrz 28, 2008 15:13

W Lublinie w jednym ze sklepów nastawionym głównie na gady mieli labowy granulat na wagę (moim smrodom smakował bardzo). Może u Ciebie też jest taki sklep terrarystyczny?
Mangusta - Nie Wrz 28, 2008 15:19

Sorgen, a co to w końcu było, jak się nazywało? ja mam jednak średnie zaufanie do Gekona bo zawsze mi tam shit chcą wcisnąć i chodzę tylko jak mi na gwałt karmówki potrzeba.... a Megan już dziołchom nie smakuje, nie zjadają nawet połowy i mnóstwo ziarna w klatce zostaje.
Sorgen - Nie Wrz 28, 2008 15:22

A nie pamiętam nazwy. Ale jak masz kontakt jeszcze do tego Krzyśka od myszek to on będzie wiedział co to jest dokładnie bo kupuje hurtem z tego samego miejsca co Gekon.
Mangusta - Nie Wrz 28, 2008 15:42

niby mam, ale już nie kupuję u niego bo trzeba mi już większej karmy... najwyżej jak będę znowu brała zapas to wypytam się dziewczyny od której teraz biorę mrożonki.

Off-Topic:
a ten drugi Krzysiek faktycznie pracuje w Leclerku ;)

Oli - Nie Wrz 28, 2008 16:19

sachma, a może spróbujesz Duo R&M? Może taka zmiana granulatu co jakiś czas coś zmieni?
Sorgen - Pon Wrz 29, 2008 11:53

Off-Topic:
Mazoku to uważaj bo Cię jeszcze na motor porwać będzie chciał :lol: Albo swojego węża pokazać :rotfl: Łoo matko słodki był :wink:

Tak się zastanawiam tylko czy jak szczury chcą jeść granulat to czy nie lepiej labowy kupić? Może na uczelni np. wet. dało by się kupić trochę karmy z laba. Bo jak by nie było w labach mają te karmy bardzo dokłądnie dobrane, osobne do rozrodu, osobno bytowa i jakieś tam inne szmery bajery. Moim śmierdzielom granulat pasował. Nie mam porównania z tymi granulatami innych firm.

sachma - Pon Wrz 29, 2008 14:15

Olimpia napisał/a:
sachma, a może spróbujesz Duo R&M?

chyba tylko to pozostaje ;) bo nie znam sklepu gdzie by taki granulat sprzedaja :P

martufaa - Pią Paź 03, 2008 00:43

polecam karme Suparat, moje szczurki ja jedza i maja sie dobrze. i mimo ze dostaja inne smakolyki za ktorymi przepadaja to karme jedza chetnie i codziennie. jest zbilansowana i naturalna. produkcja UK, niestety nie wiem czy mozna ja kupic w Polsce, bo ja mieszkam w Dublinie.
Layla - Pią Paź 03, 2008 05:41

martufaa, to temat o karmie z laboratorium, o karmach polecanych jest inny temat.
Artanis - Śro Sty 14, 2009 21:15
Temat postu: Granulat
Mam pytanie, czy wasze szczurki jedzą ten "granulat" zawarty w paszach? Czy wyjadają z miseczki wszystko, a granulat zostaje nieruszony?
falka - Śro Sty 14, 2009 21:17

Artanis, chyba jeden na 1000 szczurków zjada granulat z mieszanek ;)
Anonymous - Śro Sty 14, 2009 21:19

Artanis, o granulatach jest już temat: http://forum.szczury.biz/viewtopic.php?t=3897
H. - Śro Sty 14, 2009 21:29

Ren, wielkie dzięki :) scaliłam tematy.
Oli - Śro Sty 14, 2009 21:37

Jeśli chodzi o "sprasowane siano" jak to nazywam, to moje tego nie tykają. Za żadne skarby nie zjedzą, choćby i dwa dni jedynie to w misce leżało. :roll: