To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Klatki i wyposażenie - [ANKIETA] Najlepiej sprawdzające się półki w klatce ?

Dory - Pią Gru 14, 2007 09:01

Tarasy ferplasta i nic innego :)
Anonymous - Pią Gru 14, 2007 09:21

Kupiłem za 20 zł w realu plastikową składaną półkę piętrową - taką na kółkach. Na pewno widzieliście takie. są trzy pięterka rozdzielone plastikowymi rurkami, a na dole wstawia się kółeczka. Półki są w formie trójkątnych koszyczków i pasują do rogu klatki. Do prętów są przytwierdzone na śruby i zakręcone na motylki. Do "sufitu" klatki na jedną długą śrubę przykręciłem motylkiem coś, co w realu nazywa się "koszyk na cebulę" - taki okrągły. Zlikwidowałem hamaki - wiecznie zalane i śmierdzące - za to dołożyłem rurę o dużej średnicy. Mają jeszcze domek z donicy i wyglądają na zadowolone.
Anonymous - Pią Gru 14, 2007 10:05

Sztwiara napisał/a:
składaną półkę piętrową - taką na kółkach.
też tego używałam wcześniej. Świetnie się sprawdza i można takie półki kupic w różnych rozmiarach. I są łatwie do zamontowania w klatce. Ja sie nie wysilałam i przytwierdziłam paskami zaciskowymi.
jokada - Pią Gru 14, 2007 10:30

tylko to dośc spore otwory ma :?:
śpi sie pewnie w tym ok, ale bałabym sie że przy chodzeniu łapy będa wpadac

Anonymous - Pią Gru 14, 2007 10:31

Otwory? Moje półki były jednolite.
Anonymous - Pią Gru 14, 2007 10:58

jokada, pręty mają większe "otwory". wiem, że masz uprzedzenia, ale moi panowie sobie radzą. A przykręcam, bo łatwo zdemontować do mycia. Zrobię fotki i później wkleję - na razie nie mam kompa w domu.

Aha! Na pólkach można coś położyć i otworów nie będzie.

Anonymous - Pią Gru 14, 2007 12:19

Jakich otworów?? :shock:
satanka666 - Pią Gru 14, 2007 12:24

Viss, niektóre mają otworki, dziurki czy jak to tam :)
Anonymous - Pią Gru 14, 2007 13:04

Viss, No. Dno koszyczka jest perforowane. w takie owalne otworki. Nie zrobi się kałuża jak leją :)
Anonymous - Pią Gru 14, 2007 13:15

Dzieki. Ja takich nie widziała po prostu. U mnie same pełne są. :)
Natalia - Czw Cze 19, 2008 19:04

Gdzie najtaniej można znaleźć tarasy Ferplasta? :) .
helen.ch - Czw Cze 19, 2008 20:26

http://fretki.com/sklep/index.php?cPath=17 tanio były tu, bodajże 22 zł, ale coś teraz nie widzę, zaglądaj, albo napisz do nich.
A tu masz po 25zł http://fretka.pl/ver2/kategoria.php?kategoria=5

nutaka - Pią Cze 20, 2008 14:17

u mnie w klacie były drewniane, więc okleiłam je taką ceratą samoprzylepną i jest super :mrgreen:
Anonymous - Pią Cze 20, 2008 16:19

ja tez musze cos zrobic z moimi drewnianymi bo nasiakaja ciezko sie myje i smierdza :P
DeliSekerim - Sob Paź 25, 2008 13:46

Co do pięterek to zrobiłam je z pozostałości paneli które zbunkrowałam w piwnicy z 7 lat temu... Narobiłam się ale się udało... Panele są łatwe w utrzymaniu i nie nasiąkają siuskami tak jak zwykłe drewienko... Można je szorować i po osuszeniu nie puchną... Robiąc 1 pięterko narżnęłam się nożówka 2 godziny zanim wyryłam szczeliny na druty w klatce... muszą być takiej szerokośći czy długości jak klatka, żeby na styk weszły w szczeliny i oparły się na drutach... Jakoś tak to wygląda