To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Grupowe zamówienia z e-sklepów - E-sklepy dla zwierząt - co i jak?

falka - Pią Cze 22, 2007 12:33

sachma, oczywiście dam znać

Matylda, nie, nie mam zapchanej skrzynki :?

AngelsDream - Pią Cze 22, 2007 19:02

Przyszła paczka z animalii. Pan nie pomylił opakowań Witte Molen, ale przyniósł jedno za mało. Wyglądał na zmartwionego i bardzo mnie przepraszał. Dowiezie w poniedziałek. Ja i tak nadal uważam, że to świetny sklep.
zasadzkas - Sob Cze 23, 2007 00:32

Ja z animalii również jestem zadowolona.
Tymczasem zaryzykowałam z koziołkiem, pierwszy raz i mam nadzieję, że się uda.
Czytałam tu o poślizgach czasowych, ale nigdzie indziej nie mieli takiego zestawu, jaki chciałam, a podwójne przesyłki to przesada. Więc czekam trzymając kciuki.

falka - Pią Cze 29, 2007 09:40

Jestem zadowolona z Zoolandii :) zamówienie zostało doprecyzowane telefonicznie, Witte Molen Pani z Zoolandii wypatrzyła dla mnie w hurtowni, chociaż nie było go w ofercie :) za cenę niższą niż w animalii - 13,80. A najśmieszniejsze jest to, że zapłaciłam za wysyłkę pocztą, a dostałam kurierem i to na inny adres niż w zamówieniu, bo jestem w pracy i właśnie sobie oglądam żarcie ;)

A ogólnie zamówiłam:
Versele Laga Snack Crispy
Versele Laga Prestige Premium Rat Nature
Zuzala liść jeżyny
Dropsy Vitakraft
Wapno Trixie
Witte Molen, to większe 2kg

jestem baaaaaaaaaaaaardzo zadowolona i polecam :mrgreen:

edit.

następnym razem będę szukać:
Pro Gold Premium Petfood Rat
Sluis Superior Rat

a na koniec pewnie się okaże, że wiedźmy najbardziej lubią XtraVital :P

zasadzkas - Pią Cze 29, 2007 10:12

Ja też dostałam z koziołka, w kilka dni, wszystko jak chciałam, a kolb akurat nie było, to pieniądze w kopertę włożyli :shock: Głównie wyposażenie dla suki i szczurów (mają bardzo tanio artykuły Ferplast, kupowałam smycz i rury do klatki).
Anonymous - Pią Cze 29, 2007 10:35

Ja też w koziołku. Za 5 zł pod drzwi. Trochę się spóźnili z zamówieniem (podobno przeoczenie) ale szybka reakcja na reklamację. Dwa razy zamawiałem i dwa razy nie mieli towaru, ale dostałem w tej samej cenie droższy! nie wszystko działa idealnie. Warto ze względu na cenę i dostawę (jak się mieszka w okolicy). zawsze dostaję dodatkowe porady, co zrobić gdybym był z czegoś niezadowolony. Ja polecam.
Anonymous - Pon Lip 30, 2007 12:42

Ostatnio buszuje po sklepach dla fretek. Polecam, jest tam mnóstwo wszelkiego rodzaju dodatków do klatek i nie tylko, akcesoria, zabawki. Całą masę rzeczy można po niewielkich przeróbkach dostosować dla szczurów. :mrgreen:

Fretki.com
Fretka.pl

sachma - Pon Lip 30, 2007 12:59

znalazlam sklep http://www.zoologicznysklep.com.pl
rozmawialam z obsluga, sa tez hurtownia i moga sprowadzic kazda karme jaka chcemy - na razie rozmawialam o takich karmach jak :
Granulat Prestige Rat and Mouse Duo
ProGold Premium Petfood Rat
Deli Nature dla szczurów
Witte Molen Karma dla gryzoni
i ziolach HP - uslyszalam ze w najblizszym czasie wprowadza te firmy - sklep sie rozwija i jak na razie jestem bardzo zadowolona, bo najwazniejsze kryterium dla mnie, czyli dobry kontakt, mila rozmowa i rzeczowe odpowiedzi zostaly spelnione :) maja tez jakis dziwny zwirek dla terrarystow (pod chimiki i inne gryzonie) jest dosc tani.. bede musiala wyprobowac.

Anonymous - Wto Sie 07, 2007 20:04

Dobra, NIE KUPOWAĆ w zookoziołku i na Allegro od Zooklatki. Najwyraźniej wszystko co nie jest dostarczane w obrębie transportu za 5 zł jest nie do wyegzekwowania prawie.

Zamówiłam przez Allegro klatkę i przez e-sklep ściółkę. Na dzień dzisiejszy trwa to już 2 tygodnie. Wszystko razem miało do mnie dotrzeć kurierem wczoraj/dziś, oczywiście nic takiego się nie wydarzyło.

Napisałam już do Pana Kozła namiętny list ostrzegawczy, jak jutro nie będzie kuriera to mój zaprzyjaźniony prawnik obiecał mi, że wyrwie temu facetowi jaja przez fax! WRRRRRR!!! :evil: :killer:

Layla - Wto Sie 07, 2007 20:40

Też miałam z nimi kiedyś problemy, bo nie mieli w magazynie klaty i musiałam do nich wydzwaniać :? Długo czekałam.
Anonymous - Wto Sie 07, 2007 20:42

Najbardziej wścieka mnie, że p. Adrian Kozioł tak kłamie. Zamiast powiedzieć, że jest z czymś problem, albo że jeszcze nie wysłała, to on mi ciemnotę wciska, że paczka po kilku dniach wróciła do nich. :? Nawet dziecko wie, że paczki/listy zostają na poczcie 2 tygodnie.
Layla - Wto Sie 07, 2007 20:44

Wniosek - olać koziołka 8) Aaa juz mi się przypomniało - oni mi wysłali inną klatkę, co prawda w tej samej cenie ale inny model :/ Dawno to było, ale widać się nie zmienili.
Oli - Wto Sie 07, 2007 23:09

Ja w tym sklepie wyczailam "tarasy widokowe" ferplasat na 24 zeta z kawalkiem dlatego zamowilam, ale tez dlugo czekalam i mimo iz bezpiecznie to bylejak bylo zapakowane.
zasadzkas - Wto Sie 07, 2007 23:30

A ja dostałam wszystko w koziołku 3 dni po wpłaceniu kasy :mrgreen:
Jak nie mieli takiegoś przysmaku, oddali pieniądze, w paczce. Zdziwiłam się.

Nisia - Pią Sie 10, 2007 12:24

Wielki minus dla krakvetu.
Zamówiłam żwirek papierowy Toa-latt.
Przyszedł, nawet szybko. Podejrzanie szczelnie opakowany w folię.
Opakowanie mokre, przez co żwirek cały mokry, rozsypujący się w palcach i zapleśniały. Jak tu dać gryzakom? Bo pleśń to raz, a dwa, to taki żwirek nie ma własności sorpcyjnych. Nadaje się tylko na kompost.
Natychmiast zgłosiłam reklamację. Facet proponuje wysyłke nowego - po co? Pewnie taki żiwrek jest winą złego przechowania, a skoro ten jest taki, to inny też będzie. A poza tym, ja żwirku potrzebuję na już. W niedzielę wyjeżdżam, a zwierzakom sprzątnąć przed wyjazdem muszę. No to facet obiecał zwrot pieniędzy. Zobaczymy.