To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Mioty adoptowane - Rozczochrańce - 11 maluchów + mamusia (zdjęcia na stronie 6)

Starsza Pani - Pon Paź 21, 2013 20:35

katkanna napisał/a:
Starsza Pani, mam w Łodzi namiar na domek stały dla 2 małych chłopców. Na razie się rozpytuję po różnych wątkach, więc jeszcze będę potwierdzać, ale wstępnie mogę jakichś przystojniaków zaklepać, kolor nie gra roli :)

Katkanna, domek musi sam ankietę wypełnić, a zasady takie, jak przedstawiły Martini i Pyl.
Ja organizuję wizyty PA, jeśli ktoś ma na forum krótki staż i zdał egzamin u Martini :wink: .

Pyl - Wto Paź 22, 2013 15:02

No więc była wczoraj z wizytą ciocia quag :serducho:
Wymacała, wymiziała, obejrzała i... mamy 6 chłopców, 3 samiczki i... 2 nie-wiadomo-cosie :lol: Jest nadzieja, że te nie-wiadomo-cosie to dziewczynki, bo ani zalążków moszny ani siusiaka nie widać, chyba widać przyszłe ujście pochwy, ale sutki... niewidoczne :drap:

Jeśli chodzi o wąsidła to możemy napisać, że są pokręcone. I na razie to było by na tyle :P

Majo92 - Wto Paź 22, 2013 15:53

Chciałam przygarnąć samiczkę ale żadnych wizyt przed adopcyjnych :lol: nie udzielam :) chce tylko przygarnąć 2-giego szczura a nie brać udział w jakichś elminacjach :x cóż... poszukam innego źródła :P
Pyl - Wto Paź 22, 2013 15:58

Majo92, Twój wybór. Naszym celem jest znalezienie najlepszych domków i większość osób z forum to rozumie - rzadko kto ma coś do ukrycia.
Trzymam kciuki, żebyś szybko znalazła szczurzynkę - szczególnie, jeśli ma być to "drugi szczur", czyli gdy - jak mniemam - pierwszy jest samotny.

quagmire - Wto Paź 22, 2013 16:02

Swoją drogą to bardzo fajne z nich kluski na tym etapie. Są naprawdę wypasione :serducho:
No chyba, że w porównaniu z niewielką mamusią się takie wydają ;)
Do tego fajnie pokręcone (u takich maluchów to bardzo fajnie wygląda, później nie przepadam ;) ).
No i takie mega ruchliwe, próbowały wychodzić z miski, wdrapywać się, gdzie popadnie, ciamkały sobie stopy, a na koniec i tak zasnęły wtulone w siebie.

Hanka_i_Medyk - Wto Paź 22, 2013 16:17

A wiadomo co będzie (babeczka czy facecik) z beżyka? Wygląda obłędnie :-p
Pyl - Wto Paź 22, 2013 16:19

Łyse to facet, beżynka to dziewczynka. Tak na 95%.
/Edit
A te "pierun w miotłę" na pyszczku to samce.

Hanka_i_Medyk - Wto Paź 22, 2013 16:21

To już się zaczynam ślinić, o ile jestem brana pod uwagę jako ew. przyszły dom :-) (wysłałam już prośbę o link do ankiety i grzecznie czekam na mail zwrotny).
Pyl - Wto Paź 22, 2013 16:31

Majo92, to standardowa procedura, nie wiem czemu wydaje Ci się abstrakcyjna. Analogicznie jak umowy adopcyjne.

Hanka_i_Medyk, nie bojaj się - mam tylko nadzieję, że dziewczynek wystarczy dla wszystkich, bo jak nie to będę musiała założyć hodowlę :lol:

Hanka_i_Medyk - Wto Paź 22, 2013 16:34

My na pewno bralibyśmy dwie (przynajmniej :p). Stadko starsze, więc jedna malucha nie miałaby z kim brykać.
pszczoła - Wto Paź 22, 2013 16:43

Pyl napisał/a:
A te "pierun w miotłę" na pyszczku to samce.

ta.... ładne :P

AngelsDream - Wto Paź 22, 2013 18:51

Posty odnoszące się do sensu wizyt przedadopcyjnych zostały wydzielone do wątku w dziale Ogłoszenia/Szczury.

AD

Pyl - Czw Paź 24, 2013 00:20

Uprzejmie donoszę, że wybrane jednostki (sztuk 5 albo i 6) zdecydowały się spojrzeć łaskawym okiem (oczywiście jednym ;) ) na świat :D W związku z tym można roboczo przyjąć 11.10.2013 jako umowną, ale dość precyzyjną datę ich urodzin.

No i przyjrzałam się jeszcze raz wąsidłom - są różne i nie da się tego ukryć. Wg mojej laickiej oceny jedna dziewczynka ma wąsiki jak velveteen (proste wygięte w łuczek), a pozostałe są różnie pokręcone - niektóre mocno. Czyli chyba jednak mamy szansę na teddy rexy i rexy?

Starsza Pani - Czw Paź 24, 2013 07:30

Pyl napisał/a:
Uprzejmie donoszę, że wybrane jednostki (sztuk 5 albo i 6) zdecydowały się spojrzeć łaskawym okiem (oczywiście jednym ;) ) na świat :D W związku z tym można roboczo przyjąć 11.10.2013 jako umowną, ale dość precyzyjną datę ich urodzin.

No i przyjrzałam się jeszcze raz wąsidłom - są różne i nie da się tego ukryć. Wg mojej laickiej oceny jedna dziewczynka ma wąsiki jak velveteen (proste wygięte w łuczek), a pozostałe są różnie pokręcone - niektóre mocno. Czyli chyba jednak mamy szansę na teddy rexy i rexy?

A Emilka wpadnie w piątek odwiedzić Pomponię aka Saphirę i Maseczkę aka Aureę i przy okazji obejrzy wąsy taty i resztę. Ale z opisu wąsów wynika, ze tata jest velveteenem.

Hanka_i_Medyk - Czw Paź 24, 2013 09:59

Ja wzdycham ciągle do beżynki :)