Planowane mioty - Planowany miot kontrolny 'C' Wasza Wysokość z Wuwuniarni
mmarcioszka - Pon Lut 18, 2013 01:42
Off-Topic: | wuwuna, moja poczta nie działała - jakas awaria była i nie mogłam ani wysłać, ami odebrac maili, ale już jest ok. |
wuwuna - Pon Lut 18, 2013 09:42
435 gram.
wuwuna - Wto Lut 19, 2013 17:10
Brokatka zdecydowanie mnie martwi najbardziej ze wszystkich.
Wczoraj miała jakiś strzępek krwisty...
Jej brzuch jest jakiś dziwny. Jest jakby taki nietypowy, bo rozpycha ją w bok, co skutkuje tym, że jest coraz szersza, ale brzucha jako tako nie widać... Ale może być to również spowodowane tym, że ona jest bardzo umięśniona i nie zwisa luźno, ale zawsze chodzi naprężona i jest bardzo ubita, ma piękną linię.
heniok - Wto Lut 19, 2013 17:45
wuwuna, na zdjęciu wygląda normalnie, plamką krwi bym się nie przejmował, trzymam kciuki, myślę że będzie dobrze, a ilość klusek zaskoczy
nezumi - Wto Lut 19, 2013 18:13
Wszystkie mamusie urodzą śliczne i zdrowe żelusie, tyle kciuków jest zaciśniętych że nie może być inaczej!
A ja biore się za szycie śpiszków, ciekawe co mi wyjdzie z tego
wuwuna - Wto Lut 19, 2013 19:50
heniok napisał/a: | wuwuna, na zdjęciu wygląda normalnie, | dzięki za podtrzymywanie na duchu, babcia się martwi po prostu.
A siostra Brokatki urodziła 7 maluchów.
mmarcioszka - Śro Lut 20, 2013 00:12
Brokatka trzymam za ciebie kciuki najmocniej
majlena - Śro Lut 20, 2013 09:56
Oj tak, Brokatka to ma piękną linię. Sportsmenka. Chyba z cyrku wzięta. a do tego taka opanowana, grzeczna. Wspaniały szczur. Chciałam ją ukraść Wuni
Trzymam mocno kciuki. Wszystko będzie dobrze
wuwuna - Śro Lut 20, 2013 12:35
Brokatka miała robione dziś USG. Malców jest co najmniej 10, z naciskiem, że więcej. W tym wieku już jest za późno na określanie liczby. Za wysoka ciąża.
Ciąża rozwija się prawidłowo, malce żyją i się ruszają. Anomalii nie stwierdzono.
A skoro żyją to chyba nie trzeba się zbytnio martwić.
Brokatka nie mogła wysiedzieć badania i się nudziła zdecydowanie.
Zdjęcia słabe jakościowo. Pokazują kilka maluchów jednocześnie. Ale pokażę, a co.
Najlepiej widać na drugim po prawej stronie.
Piękne widoki!
mmarcioszka - Śro Lut 20, 2013 15:10
wuwuna, świetne wieści - trzymam za nią kciuki nieustannie Swoją drogą na kiedy wyliczyłaś jej datę porodu?
wuwuna - Śro Lut 20, 2013 21:58
mmarcioszka napisał/a: | Swoją drogą na kiedy wyliczyłaś jej datę porodu? | mmarcioszka, nie wiem.
Niepokoi mnie to, że jej ciąża wygląda na młodszą niż u Papi. Może realnie być to również wstrzymaniem rośnięcia płodów. Ale skoro żyją, to ja nie wiem. Na razie jest wszystko dobrze.
Może rzeczywiście przegapiłam faktyczne krycie i potraktowałam inną datą.
Będę kontrolować jej wagę, temperaturę. I w razie czego pojedziemy kolejny raz na usg.
Miś nie mógł wysiedzieć, ale była dzielna i nie stresowała się wcale.
Brzuch nosi nadal bardzo, bardzo wysoko. Więc nie wcześniej poród niż w weekend. A możliwe, że i na początku następnego tygodnia.
Będę was informować systematycznie.
natkapatka - Czw Lut 21, 2013 00:07
wuwuna, oj informuj
mmarcioszka - Pią Lut 22, 2013 00:26
A jak tam trzecia prawie-mamusia? Czekam najbardziej na rozpakowanie Brokatki i już się robię nie do wytrzymania
wuwuna - Pią Lut 22, 2013 00:29
mmarcioszka napisał/a: | A jak tam trzecia prawie-mamusia? | Bardzo dobrze. Pęcznieje i je dużo. A był to zawsze szczur z minimalistycznym apetytem, prawie bez.
Heniok mnie przestraszył, bo powiedział, że taki typ tycia (brzuch na boki rozpychający się, a nie do przodu) zaobserwował jedynie u Igły, która urodziła 21.
Ale nie biorę tego pod uwagę. Bo już musiałabym się stresować.
Mam zdjęcie potem wstawię.
wuwuna - Pią Lut 22, 2013 02:21
Wyglądam tak.
|
|
|