To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Klatki i wyposażenie - Wieszanie wyposażenia klatki

Karinox - Śro Sty 13, 2010 22:03

albo mozna połaczyc dwa razem :) i też bedzie długi :)
Rybcia469 - Śro Sty 13, 2010 23:12

a juz sobie poradziłam zrobiłma dziurki w gornej czesci rury za pomoca rozgrzanego noza i przelozyłam opaske do kabli i trzyma sie:D jak bozia da zrobie zdjecia klatki jutro :)
Cola - Pon Kwi 19, 2010 15:25

nie polecam tych plastikowych zacisków, jak już szczur się skuma ze to można łatwo przegryźć, to koniec.
Ja mocuje cienkim kulkowym łańcuchem, zawsze długość można regulować, a zapięcie jest zgrabne i łatwe w użyciu.

Cola - Pon Kwi 19, 2010 20:22

Arisa, w praktikerze kupiłam metr za niecałe 8zł
w domu łatwo go poprzecinałam jakimiś obcążkami

baradwys - Wto Kwi 20, 2010 10:02

Cola, a zapinki kupuje się gdzie? bo chyba nie są jako gratis do tego łańcuszka?
Cola - Wto Kwi 20, 2010 10:04

Shy_Lady, kupiłam na tym samym dziale, 4 zapinki za niecałe 8zł
baradwys - Wto Kwi 20, 2010 10:07

Off-Topic:
no to jutro jadę do miasta :) że też nigdy ich tam nie widziałam :) dzięki :)

sandra280586 - Pon Maj 24, 2010 16:55

ooo widzę, że na urządzenie klatki, to tu się fabryka pomysłów stworzyła :) zdradzi mi ktoś w jaki sposób zawieszacie w klatce te plastikowe tacki, koszyczki, sitka itp tak by stabilnie trzymały się na swoim miejscu? :shock: Wieeeelki szacun :)
kociarnia - Pon Maj 24, 2010 17:05

Ja koszyki zawieszam na plastikowe zaciski a w czwartym rogu na drut.
quagmire - Pon Maj 24, 2010 17:26

kociarnia napisał/a:
a w czwartym rogu na drut

a ja w czwartym rogu robię łańcuszek ze spinaczy :wink:

sandra280586 - Pon Maj 24, 2010 17:35

tak, z tymi spinaczami to niezły pomysł :) ja zawiesiłam na nich hamaczek, który sama zrobiłam na drutach :)
PATY$$ka - Sob Cze 19, 2010 19:58

A ja mam pytanie:
Jak macie klatkę po ptakach i chcecie ją wypełnić koszyczkami, itp... to na czym je zawieszacie (mocujecie)? :drap:
Odrazu mówię, że mam dosyć grube pręty( ok. 3mm) :]

Coś przeczytałam na forum, że spinaczami biurowymi, ale to niezbyt "mocny" sposób :/ , a ja potrzebuje czegoś stabilnego, bo niedługo chcę do tej klatki wprowadzić dwa samce. :>

PS: Z to pięterkami w postaci desek nie mam problemu, bo są długie i wkładam je pomiędzy pręty. :wink:

kociarnia - Sob Cze 19, 2010 20:41

A zaciski plastikowe?
dudzia - Sob Cze 19, 2010 21:17

tez polecam paski zaciskowe, albo spinacze prostuję i tak jak drucikiem zaczepiam i skręcam kombinerkami i się ładnie trzyma
kaszka97 - Pią Sie 27, 2010 14:35

Mam głupie pytanie dotyczące karabińczyków. Wiadomo oczywiście jak przymocować karabińczyk do prętów klatki, ale jak przymocować hamak do karabińczyków?
A opaski zaciskowe, jak się otwiera, gdy che sie np. zdjąć koszyk?