Mioty adoptowane - [Warszawa] Jadziątka
majlena - Wto Kwi 24, 2012 02:28
Off-Topic: | no nie wiem, co napisać, Hanami. czuję wielką potrzebę pomocy, ale jestem też realistką i znam swoje możliwości. to mieszanka wybuchowa powodująca jako skutek uboczny to "tajniaczenie" muszę stworzyć jedno stado, wtedy będę mogła myśleć o pomocy jako DT. może to ukoi moją pomocną duszę. bo tylko gadam, a nic nie robię. |
Hanami - Wto Kwi 24, 2012 02:57
majlena one nie potrzebują DT. Im trzeba zapewnić bardzo kameralny DS. Jakbyś otworzyła którejś spośród tych 3 swoje , to mialabyś stadko z 5 sztuk. Nooo, to tylko tyle , co paluszków u jednej ręki.
pszczoła - Wto Kwi 24, 2012 03:37
Hanami,
Cytat: | lepiej, żeby trafiały do małych stad lub żeby tworzyły mini stadka same ze sobą: |
5 to już jest dosyć spore stadko przy czym "ryzykuje się" zdrowie 4 szczurów. Nie wiem, czy to dobre rozwiązanie, ale też nie zamierzam oceniać, bo te biedne maleństwa również zasługują na dobre domki
majlena - Wto Kwi 24, 2012 03:58
Hanami napisał/a: | majlena one nie potrzebują DT. Im trzeba zapewnić bardzo kameralny DS. Jakbyś otworzyła którejś spośród tych 3 swoje , to mialabyś stadko z 5 sztuk. Nooo, to tylko tyle , co paluszków u jednej ręki. |
osz Ty. zachęcasz. ale ja nie mogę. nie w mojej teraźniejszej sytuacji. nie mogę pomóc wszystkim szczurom.
lepiej namawiać tych, co dadzą się namówić
mmarcioszka - Wto Kwi 24, 2012 09:00
Klaudia chcesz wagę? Mogę Ci dzisiaj podrzucic
Helcia - Wto Kwi 24, 2012 09:02
mmarcioszka przyznaj się nie o wagę chodzi, chcesz po prostu maluszki pomiziać
mmarcioszka - Wto Kwi 24, 2012 09:33
Helcia, ja się i tak będę z Klaudią dzisiaj widziała(jak co wtorek na kawie ), wiec mogę podrzucic moją wagę
Hanami - Wto Kwi 24, 2012 09:49
majlena "wyszykowałam" Ci piękną odpowiedź, ale widocznie mój net uznał, że zbyt żartobliwa i znowu mi to "wciął". Drugi raz tak samo powtórzyć się nie da.
mmarcioszka napisał/a: | mogę podrzucic moją wagę | mmarcioszka, tylko dobrze łap, bo jak upuścisz, to waga może się zepsuć i ew stopę można sobie uszkodzić.
mmarcioszka - Wto Kwi 24, 2012 09:55
Hanami, uważaj żebym przypadkiem w Ciebie tą wagą nie trafiła Cegriiz, to jest jakas 'moda na sukces' - każdy z każdym i nic nie wiadomo
Hanami - Wto Kwi 24, 2012 09:58
mmarcioszka napisał/a: | Hanami, uważaj żebym przypadkiem w Ciebie tą wagą nie trafiła | raz, że potrafię dobrze lapać, a dwa - miałabyś sumienie? Artunia zostałaby bezdomną sierotką. Tego chcesz?
mmarcioszka - Wto Kwi 24, 2012 10:00
Off-Topic: | Hanami, znalazłby się dla niej jakis domek Ale już koniec tego OT. |
AngelsDream - Wto Kwi 24, 2012 10:26
Posty wydzielone do tematu: http://forum.szczury.biz/viewtopic.php?t=12205
Pyl - Wto Kwi 24, 2012 18:30
Biorąc pod uwagę wyniki analizy z wydzielonego wątku trzeba by zaktualizować pierwszy post. Poza informacjami od weta są to dane niepewne, ale wielce prawdopodobne.
Mamą Jadziątek jest Księżniczka/Małpa. Tatą Stefan.
Maluchy to standardowouszne rexy: czarne i agouti.
Urodziły się 4.04, było ich 13, w tym 2 martwe. Przetrwało ich 5. Reszta w nieznanych okolicznościach odeszła.
Księżniczka/Małpa jest maleńka (kole 200g? do potwierdzenia), miała zapalenie ucha (choć nie wiadomo kiedy), była również ponownie w ciąży (23.04 wykonano kastrację aborcyjną, usunięto 10 płodów).
Jadziątka karmiła Jadźka (przynajmniej od 7-9.04 kiedy prawdopodobnie rodziła), więc wszystkie informacje odnośnie możliwego zatrucia ropą / bakteriami pozostają bez zmian.
Martini - Wto Kwi 24, 2012 19:17
Zmieniłam, ale Jadziątka pozostają Jadziątkami. Nie zmieniam im nazwisk;)
miss kludiik - Wto Kwi 24, 2012 20:30
Więc Tyćki przed chwilką zostały zważone
Dziękujemy mmarcioszka za pożyczenie wagi
I 3 dziewczyny i 1 chłopak ważą po 21g, natomiast jedno małe dziewczęce chucherko waży 19g Więc w ciągu tych kilku dni przytyły troszkę
Dzielnie starają się jeść z miseczki pomiędzy moimi karmieniami, coraz bardziej robią się rozbrykane (już jakieś piski, przepychanki i gonitwy tu odchodzą) oraz powoli próbują podgryzać co się tylko da
|
|
|