Klatki i wyposażenie - Konary i gałęzie
kasia_123 - Pią Sie 24, 2007 13:17
Ja mam gałęzie (patyki) z jabłoni...mojej mamy znajomy przycinał drzewka na działce i poprosiłam żeby mi je dał
Kiedy patyki były świeże i pachnące to szczurom bardzo smakowały...teraz już raczej ich nie obgryzają, chociaż czasami jeszcze poskubią
Andzia - Pią Sie 24, 2007 21:22
Jeśli to jest drzewko owocowe (poza pestkowcami) i jest ze sprawdzonego źródła to może i nie trzeba wiele robić, tylko obejrzeć dokładnie ale ja tam wole dmuchać na zimne Teraz się zastanawiam nad tym skąd wziąść jakiś fajny duuuuuuuży konar bo mam zamiar woliere kupić i chyba będe musiała jakieś drzewko z ogrodu zaatakować hihi tata mi łeb ukręci
Mona i Kuba - Pią Sie 24, 2007 21:46
My dmuchamy na zimne od kiedy (b. dawno temu) nieswiadomie zawlekilsmy do domu wszoly i to najprawdopodobniej wlasnie na galezi ktorej nie wygrzalismy w piekarniku. W koncu takie pasozyty w glownej mierze wystepuja w srodowisku wolno a podobno tylko 10% bezposrednio na zwierzeciu... a kto wie co na tej galezi wczesniej siedzialo. Jedna taka wpadka i galezie zawsze prazymy w piekarniku...
sue - Sob Wrz 29, 2007 17:10
Czyli rozumiem, że gałęzie gruszy, które wdzierają mi się na balkon będą się nadawały do klatki? ;> Jeszcze mam przed domem lipę i klonowce, w ogrodzie orzecha
S - Sob Wrz 29, 2007 21:23
Zaprzyjaźniony ogrodnik powiedział mi że najsmaczniejsze (dla gryzoni) są jabłonie i grusze. Gryzonie w sadach najpierw zjadają jabłonie i grusze (od korzeni) - pewnie najsmaczniejsze (ja osobiscie nie próbowałam).
Moim zdanie gałęzie gruszy będą bardzo dobre dla szczurków, w każdym tego słowa znaczeniu.
Oli - Sob Wrz 29, 2007 22:05
To zalezy od szczurow - u mnie galezie labloni nie wzbudzily najmniejszego zainteresowania.
LunacyFringe - Sob Wrz 29, 2007 22:42
U mnie też nie .
Stoi sobie gałąź w klatce , czasem tylko sie wesprą na niej podczas wspinaczki . I tyle .
S - Sob Wrz 29, 2007 23:19
Moje 4 panny maja gałąź jabłoni w klatce. Używają jej jako mostu pomiędzt półkami. Czasami do ścierania zębów (ściągaja korę lub robią sieczkę z drobnych gałęzi).
Anka6 - Pon Paź 01, 2007 20:17
A ma ktoś może utworzone z gałęzi takie jakby gniazdko? Gdzieś słyszałam, że to się fajnie sprawdza i w takim czymś, co tworzy jakby taki koszyczek, jest jeszcze siano.
Semena - Pią Sty 25, 2008 10:11
Czyli najlepiej korę zedrzeć, tak?
Quaxo - Wto Wrz 30, 2008 23:14
Zastanawiam się, gdzie je kupić. Mówię od razu, że nie znam żadnego działkowca. W sklepach zoo są tylko takie szybkotonące korzenie do akwarium bodajże z Afryki.
Mangalarga - Wto Wrz 30, 2008 23:39
Quaxo, poszukaj brzozy albo dębu, też mogą być
ciacho - Śro Paź 01, 2008 08:17
mogą być też jak nabradziej Bukowe, buk jest uważany za drewno "spożywcze"
Quaxo - Śro Paź 01, 2008 10:14
No to idę do lasu... Bo nie widziałem czegoś takiego w żadnym sklepie...
Anonymous - Śro Paź 01, 2008 10:17
Off-Topic: | Quaxo, kup im metr kwadratowy klepki bukowej/dębowej. |
|
|
|