To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Mioty adoptowane - [Miot] Gluty - w nowych domkach. O maluchach słów kilka :)

Sysa - Sob Lip 02, 2011 23:45

Teraz pracuję cały weekend, więc przepraszam za nieobrobione, nieprzycięte ani nic nie zrobione zdjęcia. :P

Mamusia i maluchy super. Mogę je brać na ręce, miziać. Zaczynają się zabawy z dłonią. Maluchy oswajają się w zastraszającym tempie. :mrgreen:

1. Mama. Cudna szczura. Dzielna, ciekawska, ma zadatki na miziaka. :mrgreen: - rez.

2. Samiczka beżowa. Bardzo spokojna i cierpliwa. Sprawdza obecnie czy ręka jest jadalna. ;) - WOLNA

3. Samiczka z zygzakiem. Odważny niuchacz, zaczyna się rozpłaszczać pod głaszczącą dłonią. -rez.

4. Izzie. Zdecydowanie zrobiła postęp w kontaktach międzyludzkich, ale jest też tak ruchliwa, że trudno uchwycić ją na zdjęciu bez magicznych zdolności... :roll: - rez. Ogoniasta

5. Samiczka niebieska. Bardzo chętnie siedzi na dłoni. Mała modelka. - rez. wushu

6. Samiczka czarny kapturek. Pani "mam swoje zdanie" dzisiaj uznała, że czas pozwiedzać człowieka. :lol: - rez. Biała

1. Samczyk z cienka pręgą. Mały łobuz, chętnie bawi się z człowiekiem. - rez. Vesper

2. Samczyk beżowy. Grzeczny, kochany, do zagłaskania. -rez.

3. Samczyk z dużym rombem. Przekonuje się do człowieka. Jak się zapomni to chętnie daje się głaskać po policzkach. ;) - rez. valhalla

4. Samczyk z dwiema kropkami na boku. Zwiedzanie świata i spanie to jego dwie naprzemienne pasje. - rez.

5. Samczyk z małym rombem. Uznał, że ludzie są całkiem fajni, bo mogą głaskać. ;) - rez.

6. Samczyk niebieski. Bardzo fajny kumpel do zabawy i głaskania. - rez. Vaco

Maluchy urodziły się 9.06.11r. ok. 22.20.

Na razie tyle. Wiadomości przeczytam w poniedziałek. Jeszcze raz proszę o odpowiadanie na pytania zadane w pierwszym poście, zwłaszcza osoby nieaktywne na szczurzym forum.

wushu - Sob Lip 02, 2011 23:59

Jak kolorowo! :mrgreen:

http://s997.photobucket.c...nt=IMG_3828.jpg Aaaach, rosnę jak widzę obok tego pięknego pysia "rez. wushu". Cudo, i w dodatku będzie moje! :mrgreen:

Onia - Nie Lip 03, 2011 09:15

http://s997.photobucket.c...nt=IMG_3814.jpg no dobra wpadłam...wczoraj przybył do mnie chłopak od Klauduska , a dziś już w kolejnym sie zakochałam :) Jak urobię męża to sie odezwe :)
H. - Nie Lip 03, 2011 09:21

Bierz go, nie dziwię się, że się zakochałaś! :serducho:
Onia - Nie Lip 03, 2011 09:39

No ja to bym już brała, ale mąż spi jeszcze a wypadałoby sie zapytać o zdanie :P Chodze jak na szpilkach po mieszkaniu :)
Vaco - Nie Lip 03, 2011 10:29

Onia, trzymam kciuki za "urabianie" meza :DD
Onia - Nie Lip 03, 2011 10:55

Urobiłam :D wysłane już pw wiec czekam na wiadomość :)
Naciol - Nie Lip 03, 2011 15:02

Boziu, trójeczka taka śliczna, a mój impas z kotem już zażegnany... maaaaamo ;(
miss kludiik - Nie Lip 03, 2011 22:39

PW wysłane :D :serducho:
buziaczki dla całej gromadki :tummykiss:

AngelsDream - Nie Lip 03, 2011 22:40

miss kludiik, ile Ty masz jeszcze miejsca w klatce? :mrgreen:
miss kludiik - Nie Lip 03, 2011 23:06

AngelsDream, mam nową duuuuużą klatkę więc jeszcze trochę miejsca jest :D a później jak coś to chyba swój pokój już oddam bo chyba większych klatek już nie znajdę :P które miałyby się zmieścić w pokoju :P
a w środę właśnie czeka chłopaków przeprowadzka :D

mmarcioszka - Pon Lip 04, 2011 12:01

Bierz Klaudia, bierz :P
miss kludiik - Pon Lip 04, 2011 12:08

mmarcioszka, a chciałabym, chciałabym :mrgreen: ale to nie ode mnie zależne :P
Sysa - Pon Lip 04, 2011 13:25

Obecnie sytuacja wygląda tak, że zaklepane są dziewczynki 2, 4, 5 i 6. Zaklepani chłopcy to 1, 2, 3, 5 i 6.

Oznacza to, że wolne na tę chwilę są panienki 1 i 3 oraz pan nr 4.
Część osób, które do mnie napisała deklarowała się na 2 szczurki. Mogą zgłosić się na jednego. Część chciała inne numerki. mogą zmienić zdanie.
Zabieram się za odpisywanie pozostałym osobom, żeby wiedziały na czym stoją. ;)

Każdemu domkowi, któremu odmawiam, staram się napisać, co mnie ewentualnie zaniepokoiło. Jeśli nie ma nic niepokojącego, to staram się moją decyzję wyjaśnić (zazwyczaj, gdy mam dwa super domki do wyboru, to rozważam np. odległość jaką maluch pokona itp).

Szczurki będą do odebrania po 15 lipca.

Wszystkich warszawiaków (zainteresowanych konkretnym szczurem bądź chętnych na socjalizację maluchów) zapraszam na wizyty, o ile nie boją się psa lizaka i bałaganu przedprzeprowadzkowego. :P

mmarcioszka - Wto Lip 05, 2011 16:55

Dzisiaj maluchy i mamuśka zostały przeze mnie wymęczone i wymiziane :mrgreen:
Mogę taraz oficjalnie napisać, że potwierdzam ich słodkość, są cudne :serducho:

P.S. a pies-lizak jest świetny :P