Mioty urodzone - rok 2008 - "El" Emerald Moon - 3 urodziny :)
L. - Nie Wrz 07, 2008 12:21
lauril napisał/a: | Chciałam jeszcze dodać że L. przywiozła chyba maluchy jakieś wygłodzone moje cały czas coś wcinają i piją |
lol ;d ja im co najmniej dwa razy dziennie sypałam karme i dawałam wode tak wcinały widocznie to rodzinne, bo Holy też tak ma
ntliee, jak tam Elroy'ek ? ;>
ntliee - Nie Wrz 07, 2008 12:23
lauril, gratuluję ślicznych panów i też czekam na własny temat z mnóstwem fot
vedzion, ta woliera..no cóż..hmm..nie wiem jak Ci to powiedzieć..marnuje się przy tak nielicznej ilości szczurków ale fakt ogromna i pewnie masz problemy ze znalezieniem w niej maluchów
pierwsze foty Elroy'a w nowym domku w moim temacie
edit/
L. pisałyśmy w tym samym czasie - temacie moim
vedzion - Nie Wrz 07, 2008 13:26
Off-Topic: |
Faktem jest, że jak wchodzę do pokoju i podchodzę do klatki, to naprawdę przeszukuje wszystko wzrokiem, żeby znaleźć i policzyć maluchy. Ale jak podrosną nie będzie takiego problemu. A ta woliera, to było szaleństwo "powypłatowe" i kupiłam ją zamiast nowego, wygodnego biurka do pracy... Ale patrząc na maluchy, wiem, że było warto. A biurko, cóż, na razie się jeszcze jakoś przemęczę. |
L. - Pon Wrz 08, 2008 20:25
Instrukcja obsługi El-ek.
Chciałam jeszcze dodać, że E-lki mają taką specyfike, że wyluzowują i stają się eksploratorami jak je sie pozostawi samym sobą - oczywiście nie w dosłownym tego słowa znaczeniu.
Chodzi mi o to, żeby ich na siłe nie ganiać i nie marudzić, że siedzi w miejscu i ma wytrzeszcza bo je jak sie głaszcze albo przytula w ręku to one tak cierpliwie siedzą a jak się posadzi na kolanach i obserwuje to każde-w swoim własnym tempie zaczynia zwiedzać i niuchać teren
W swoim młodym życiu co prawda miały tylko jedną odległą wycieczkę poza dom, a tak to zmieniały miejsca kanapowe, jednak zawsze w dość szybki, ale własnym tępie się aklimatyzowały.
Co do ich nachalnościw w jedzeniu pewnie ucieczki z jedzeniem jeszcze przez jakiś czas zostaną trudno tak nie robić, gdy miało się 13ścioro rodzeństwa
Jednak u mnie nie były to jakieś wielkie eskapady, po prostu każdy odwracal się do każdego tyłkiem i zajmował sobą
Ach, El-ki mają też w zwyczaju zanim zaczną jeść wywalać prawie całą zawartość z miski to chyba w poszukiwaniu najlepszych kąsków
I apel do właścicieli rex'ów
Kilku osobom już powiedziałam ale nie wiem czy do Wszystkich dotarło to jasno i klarownie.
Rexowe El-ki to tak zwane sheep raty.
Sheep rat - ma to do siebie, że ma delikatne i mięciutkie futerko w czasie zmiany go zaczyna łysieć (i nie! nie jest to żaden double rex, anie obkłaczony fuzz) , potem futerko ładnie mu odrasta i jest cudowne w dotyku
Także proszę się tym w ogóle nie przejmować
Najbardziej i tak wyłysiała Elishka XD' byla prawie fuzz'em - teraz futerko zaczyna jej pięknie odrastać i jest jak aksamit
Jutro po południu wrzucę już na bank fotki 6, która u mnie jest
Jutro także do domku jedzie Elize
ntliee - Pon Wrz 08, 2008 20:36
L. napisał/a: | w zwyczaju zanim zaczną jeść wywalać prawie całą zawartość z miski |
racja, co sprowadza je do pig ratów a nie sheep ratów przed chwilą z kolei prawie wpadł do miski z jogurtem
a no i dopatrzyłam się że chyba uczestniczył już w jakiejś większej bójce bo nie ma kawałka uszka
śliczny dzieciak z niego, nastawiony na zwiedzanie i rozrabianie
L. - Pon Wrz 08, 2008 20:51
OMG
Nie dość, że to pig raty i sheep raty to jeszcze piRaty
ntliee - Pon Wrz 08, 2008 21:03
wyhodowałaś hybrydy
Mona - Pon Wrz 08, 2008 21:31
Taaaak!! Jutro maleńka Elize wreszcie trafi w moje łapki Wszystko już przygotowane, tymczasowa klateczka na wypadek jakby się z Wanilka od razu nie dogadały czeka (ale wątpie żeby była potrzebna), z Ciri zobaczymy, bo to ją będę musiała dołączyć po kuracji antybiotykowej. A z tym wywalaniem z michy to się z moimi pannicami dogada... one też zanim zaczną jeść to wszystko przekopią, wywalą i rozwleka gdzie się da, zdarza im się nawet w jogurciku łapami grzebać
wuwuna - Pon Wrz 08, 2008 21:43
ntliee napisał/a: | przed chwilą z kolei prawie wpadł do miski z jogurtem | hehehe
Mona napisał/a: | zdarza im się nawet w jogurciku łapami grzebać | To normalka.
Czekam z nieciepliwością na nowe fotencje
vedzion - Wto Wrz 09, 2008 07:47
Moje cztery EL-kowe słoneczka też wywalają wszystko z miski zanim upatrzą sobie to, co rzeczywiście zjedzą. Wszyscy też zgodnie z instrukcją zwiedzają i łażą wszędzie, gdy wokół jest cisza i spokój, a wzięte na ręce siedzą i przytulają się. Wszystkie mają wspaniałe futerka.
U moich szczurasków już widzę, że są Sheep Rat'ami i Pig Rat'ami, ale mam nadzieję, że Pi-Ratami się nie okażą.
Wszystkie są mega, mega kochane, a babcia może być dumna
Ninek - Wto Wrz 09, 2008 17:17
L. napisał/a: | Najbardziej i tak wyłysiała Elishka XD' byla prawie fuzz'em - teraz futerko zaczyna jej pięknie odrastać i jest jak aksamit
|
Moje słoneczko chciało sie wyróżniać
Cholera, nie moge sie doczekać
L. - Wto Wrz 09, 2008 18:31
Tak jak obiecałam dzisiaj wrzucam wczorajsze zdjęcia
Na początek dwa rodzynki które jeszcze u mnie są.
Czyli Elwe i Elektron
mam jeszcze filmik z zabawy z nimi , ale nie wiem, gdzie go wrzucić, abyście mogli obejrzeć... youtube odpada na pewno.
Całuśny Elwuś <3 Elektron potrafi całować jeszcze lepiej ale nie udało mi się tego dobrze uchwycić.
Teraz dziewczyny Ich zdjęci troche więcej, bo ich więcej
Laski są w towarzystwie Rei, która z nimi i Holy mieszka
Na zdjęciach są: El, Elishka, Elyon & Elize.
Elize pojechała już dzisiaj do Mony
duet Elize&Elyon (różnie pozowały więc nie pamiętam, która to która ;d)
Elishka, Elyon, Elize
Holy niestety była nieuchwytna tak szalała
Mój lizak chyba przeżywa drugą młodość bawi się ze swoimi córkami i Rei jakby była w ich wieku
Ninek - Wto Wrz 09, 2008 18:51
Jej Jakie to moje małe słodkie jest
Cudne dzieciaczki sie udały
Mona - Wto Wrz 09, 2008 19:24
Ah! A ja się wreszcie doczekałam i rozpływam się z zachwytu nad moim maleństwem
Elize się ciut zestresowała podróżą wiadomo, w domyciu posiedziała ze mną chwileczkę na i zaraz zabrała się za lizanie moich rąk
Dziś nocuje w małej klateczce, a jutro rozpoczynam zapoznawanie z babsztylami. Naturalnie pierwsze co to przegrzebała miskę i co chwila cos podjadała, potem brykała po klatce jak szalona, a teraz odpoczywa
Jest taka słodziutka i ma takie ogggromnie piękne oczęta!!
Mam tylko dwie fotki, gdyż jak tylko zbliżyłam aparat to pchała cały nochalek w niego mam nadzieję że uda mi się je wstawić
URL=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=8666219fe1c3c5a5][/URL]
[ Dodano: Wto Wrz 09, 2008 20:26 ]
No tak...
Miało być to:
L. - Wto Wrz 09, 2008 19:35
Moje kochane słoneczko w nowym domciu i już obgryza hamaki
Wycaluj ją tam i wymiziaj od babci
|
|
|