To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Mioty urodzone - rok 2012 - Poziom-E-czki Emerald Moon

Helcia - Nie Lis 11, 2012 22:07

Enrique zdecydowanie jest nadpobudliwy, ma ADHD. Najlepiej, to cały dzień biegałby po pokoju, jak godzina wybiegu się przesuwa, to złośliwiec jeden zżera hamaki, dopóki go nie wypuszczę :lol: . Nadal zdarza mu się puszyć na mnie, jak któryś z chłopaków podejdzie do niego niespodziewanie, to podskakuje i piszczy. We wtorek kastracja Bogusia, który tak bardzo wpłynął na zachowanie E, no i zobaczymy, czy jak nie będzie czuł zagrożenia od strony nowego samca, to mu się odmieni zachowanie. Jeżeli nie, to będę się zastanawiać na kastrację. Mimo wszystko mam nadzieję, że będzie dobrze i obędzie się bez tego. Enrique, to kochany chłopak, ale burzliwie przechodzi okres dojrzewania.
Oluś - Nie Lis 11, 2012 22:32

Cytat:
Edward był w piątek kastrowany

L., wykastrowałaś właśnie mojego szczura, choć niczym sobie na jajcięcie nie zasłużył. :lol:
Edzio jest wspaniałym szczurem. Nie jest już taki zadziorny jak na początku, ale nadal ma chęć do brykań i zabaw. Takie duże, ale grzeczne dziecko. :serducho:

L. - Pon Lis 12, 2012 10:46

olus_165, przepraszam :oops: wstyd.
ale tak to jest jak się jednocześnie ogląda harrego pottera i pisze post na forum :P

Oczywiście chodziło o kastracje Edwina :)

L. - Pon Lis 12, 2012 21:25

Byłam z Visienką i JJ Junior u weterynarza jakieś 2h temu i o wilku mowa :D
Spotkałam Kamile i Bartka z Edwinem :D Matko! Toć to kolos ;D
Jest wieeeelki i dłuugi :mrgreen: z 600 waży spokojnie. Jakbym nie wiedziała, że to on to nie poznała bym tego maluszka, którego im oddawałam :oops:

Helcia - Pon Lis 12, 2012 21:27

L. napisał/a:
Jest wieeeelki i dłuugi z 600 waży spokojnie.

A ja myślałam, że mój PoziomEk największy :lol: , a on waży tylko 490, ale jest bardzo długi - taki przecinek z niego.

Oluś - Pon Lis 12, 2012 21:35

Łooo 600 gramów to już kawał szczurzyska :shock: Edward dobił do 450 i tez jest bardziej długi niż szeroki :mrgreen:
L. - Pon Lis 12, 2012 21:37

olus_165, ja nie wiem ile on waży ;p ja strzelam na oko ;p pewnie bez jajek teraz to troche mniej ;D ale tak mi wygląda.
Biorąc pod uwagę to jak wygląda Verin czy Voodoo a mniej wiecej tyle ważą :)

Widać Edward i Enrique idą na razie w ślady mamy :) Długa i chuda jak przecinek. Chociaż i tak waży ookoło 30g wiecej niż przed ciążą.
A Edwin jak nic idzie w ślady babci Jagódki :D

Neverestin - Wto Lis 13, 2012 12:51

L, to Eddard chyba również w Jagódkę ani on długi ani wąski, po prostu biały wielki kulek :P
L. - Wto Lis 13, 2012 16:34

Neverestin, jak nic w babcie Jagódke :D
L. - Nie Gru 02, 2012 18:59

Reprezentacja miotu E Emerald Moon (w postaci: Eulalia, Edward i Escher Ellej) wygrała w kategorii Najlepszy Miot podczas XVII OWSR w Warszawie :D
Gratulacje!
Cieszcie się (bo chociaż to ja mam puchar :twisted: :P ) to również Wasza zasługa :D

Jeszcze EULALIA zdobyła I miejsce w kategorii najlepsza samica rex :)

Helcia - Nie Gru 02, 2012 19:01

Gratulacje dla rodzeństwa :mrgreen:
AngelsDream - Nie Gru 02, 2012 19:13

L., kłaniamy się i dziękujemy. :serducho:
Oluś - Nie Gru 02, 2012 21:47

To może umówmy się tak, że puchar będzie wędrował co trzy miesiące do każdej po kolei :lol:
Super, że się nam udało :mrgreen:

AngelsDream - Nie Gru 02, 2012 21:58

olus_165, L. zrobi zdjęcie - mi wystarczy. :mrgreen:
Oluś - Nie Gru 02, 2012 22:07

AngelsDream, żartowałam oczywiście :lol: Mi również wystarczy zdjęcie. Antyrama i na ścianę :mrgreen: