To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Mioty urodzone - rok 2011 - Narodziny miotu U SunRat's - rezerwacje str. 10

MalaBoo - Śro Lut 29, 2012 08:36

kefija, ja wcześniej obcinałam tylko raz ale jak zobaczyłam sprzeciw mojego stada przestałam i zaczęłam obcinać regularnie dopiero jak Safira SR wyrwała sobie jednego pazurka :P
kefija - Nie Mar 04, 2012 23:07

moje maluchy mają tak maleńkie łapki że bałabym się sama im cokolwiek obcinać....
Muszę się wam pochwalić moją maleńką hodowlą...zainspirowaną Maryśką i Ukisią
http://forum.szczury.biz/viewtopic.php?t=11550

MalaBoo - Pon Mar 05, 2012 04:25

4 dni temu zaliczyłam mocnego dziaba od Usi, do dzisiaj cały czas mnie palec boli ;P Jak by ktoś wpadł na genialny pomysł zabawy z piórkami dla kota i wsadzenia miedzy piórka palucha to odradzam bo na Usie piórka działają jak płachta na byka, ani się nie obejrzałam i już miałam jej zęby w palcu :lol: Najlepsze jest to, że bardziej mi jej żal niż palca bo się wystraszyła jak się zorientowała, że ugryzła coś innego niż piórka i cały wybieg siedziała mi na rękach ze smutnymi oczkami chociaż nawet na nią nie krzyknęłam
Pućka - Wto Mar 06, 2012 14:34

Uzkreską 430g i Unagi 430g, łobuzy straszne, na rękach miziaki, zwłaszcza Uzkreską. Jak się go położy na pleckach, to po brzuszku można drapać ile się chce:) Czasem sam włazi pod dłoń i domaga się drapania :serducho: W domu (odpowiednio) Nicpoń i Gałgan :)

radzioo81 - Wto Mar 13, 2012 17:43

dzisiaj ważyłem chłopów...i Ulfik nie przekracza 600 gram...bo ma ich 599... ;) jejku słoń z niego...ale ja go naprawdę nie tuczę... je to co inni...nie wiem z czego to wynika... ruch ma i to dużo więc to nie jest tak że on się ruszać nie potrafi z zapasienia... :roll: kochany klusek z niego...pieszczoch i przytulas jak nie wiem... napisałem już w temacie miotu A2 ale się powtórzę... on i Alfik mają nawyk leżenia mi na ręce...zwieszania łapek tylnych za koniec palców i robienia naleśnika... wtedy są gotowe na mizianko...
kiedy je puszczam na kanapę rano to tylko Ulf i Alf się próbują wspinać po mojej ręce...robią stójkę i można je głaskać do woli...ich woli... ;) ogólnie jest różnica w charakterach szczurów SunRats'owych a kundelków...a przynajmniej u mnie to widać...i nawet nie chodzi o faworyzowanie "rodowodowych" tylko one same tak się garną do mnie że nie sposób się opędzić od nich... reszta da się pogilgać poskubać ale nie tyle co Heniokowe ogony... to taki skrócik... ;)

emileczka - Wto Mar 13, 2012 19:23

Pućka, ależ oni są cudni, jak mamusia :serducho:
Karena - Pon Mar 26, 2012 11:00

W związku ze zmianami wprowadzanymi na forum, temat został przeniesiony.
radzioo81 - Sob Kwi 07, 2012 19:09

waga Ulfa z dzisiaj 626 gram...i on rośnie... :roll: nie jest może tak zgrabny jak Alfik i braty Bryk i Kryk ale nadrabia wdziękiem... ech miziak z niego niesamowity... ostatnio porysowany jakiś po starciach z Blackiem prawdopodobnie... :/ ale ogólnie bez krwi i futra latającego więc nie interweniuję...zresztą jak jestem w pracy to nie wiem do końca co tam się u nich dzieje...
emileczka - Pon Kwi 09, 2012 18:56

radzioo81, spory chłopak, uważaj aby nie obrastał w tluszcz, bo będzie trudno go odchudzić.
radzioo81 - Pon Kwi 09, 2012 19:00

emileczka, tylko nie wiem jak to zrobić... :( on jako ostatni kończy jeść...mało tego on podjada częściej niż reszta... wybiegi ma i to długie więc nie wiem jak go "przymusić" do nie-jedzenia...bo pisałaś mi kiedyś żeby go nie zapaść a on rośnie cały czas...
Pućka - Pon Kwi 09, 2012 19:21

radzioo81, ważne, żeby nie dawać przekąsek, chyba że warzywa. Na granulacie szczury zazwyczaj chudną. Ja robiłam jeszcze tak, że dawałam jeść wszystkim poza Czarnuszkiem i dopiero jak one się najadły to wkładałam Czarnucha do klatki, żeby dojadł resztki.
radzioo81 - Pon Kwi 09, 2012 19:24

wszystkie u mnie jedzą to samo... Rat Nature i Rat Complete...chrupki orzechowe...plus czasem jakiś orzech laskowy w skorupie (na ścieranie zębów i pychotka w środku)...
a jak można dawać wszystkim poza jednym skoro wszystkie są w tej samej klatce..? oddzielić na czas jedzenia..?

emileczka - Pon Kwi 09, 2012 19:52

radzioo81, tak oddzielić na czas dosypywania karmy. Rat Nature ma najwięcej tłuszczu z karm jakie ja stosuję, więc może warto zmnienić na XtraVital beapharu, może to wystarczy. Z orzechami nie ma też co przesadzać, raz na 2 tygodnie po jednym w łapki, one spokojnie sobie stalą karmą ścierają zęby, aby ścierać zęby wystarczy zwykła karma. Zamiast chrupków możesz dawać im pestki z dyni luskane lub niełuskane, świetny przysmak i zdrowy.
MalaBoo - Wto Kwi 10, 2012 14:45

Usia:

emileczka - Wto Kwi 10, 2012 14:55

MalaBoo, ale się dziewczynka błyszczy :wink: