To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Grupowe zamówienia z e-sklepów - E-sklepy dla zwierząt - co i jak?

Sorgen - Nie Wrz 26, 2010 11:14

Ja po prawie 2 latach uciekłam z Krakvetu po tym jak paczki coraz dłużej szły a mieszkamy w jednym mieście. Nie zgodzili się na odbiór osobisty a na karmę i smycz czekałam 3tyg i się nie doczekałam, po 3tyg. zrezygnowałam z zamówienia to jeszcze przez 3 dni kurier wydzwaniał :shock:
Teraz szukam jakiegoś nowego sklepu internetowego:)

nutaka - Nie Wrz 26, 2010 12:11

Ja jestem wciąż bardzo zadowolona z planety-zoo. Paczki przychodzą szybko, błyskawiczne i miłe odpowiedzi, gratisy. Polecam.
haishe - Pon Wrz 27, 2010 18:44

najlepsza animalia, ale dobry jest też zooplus
PALATINA - Pon Wrz 27, 2010 20:03

Też kupuję w animalii (odbiór osobisty) i w zooplusie (to, czego nie ma w animalii).
Nie narzekam. :wink:

Firewarrior - Wto Wrz 28, 2010 12:55

Przyszła mi paczka z Gryzolandu :) + za bezproblemowy kontakt z Oleczką, kolejny + za to, że przyszła dokładnie w terminie, tak jak było umówione :)
agacia - Śro Wrz 29, 2010 11:31

Ja bardzo polecam sklep telekarma. Wprawdzie dla gryzoni to tam nie ma zbyt wiele produktów, ale dużo osób na forum ma też psy, a wybór karm mają duży i w dobrych cenach. No i wysyłka błyskawiczna. Wczoraj koło 12 zamawiałam tam karmę, a już ją mam u siebie (przesyłka z Warszawy do Wrocka) :)
Oli - Śro Wrz 29, 2010 12:01

po raz kolejny stwierdzam, że kuchniapupila jest nieoceniona! :serducho: zamówiłam w zeszłym tygodniu w krakvecie karmę dla psa, wczoraj mi powiedzieli, że mają trudności w zdobyciu tej karmy (nie wiem jakim cudem bo to ogólnodostępna karma jest) i czy poczekam jeszcze kilka dni roboczych, więc zrezygnowałam i wczoraj złożyłam zamówienie na tę samą karmę w kuchni pupila - dzisiaj wieczorem będę ją mieć. :mrgreen:
Devona - Śro Wrz 29, 2010 12:10

Zooplus mnie wczoraj zadziwił. Złożyłam zamówienie w zeszłym tygodniu, zrobiłam od razu przelew i nastawiłam się na czekanie, bo w tym temacie pojawiło się ostatnio tyle nieprzychylnych komentarzy. Dzień po przelewie, czyli w czwartek, dostałam wiadomość, że przesyłka już w drodze, ale została spakowana w 4 paczki :shock: . Zamówienie zrobiłam "średnich" rozmiarów (4 duże opakowania Chipsi Citrus, dwa opakowania karmy, jedno 2, a drugie 2.5 kg, 2 małe przysmaki i 2 małe akcesoria), do tej pory potrafiłam zamówić bardzo dużo i nigdy nie było więcej niż 2 paczki. Wczoraj przyszło zamówienie i rzeczywiście były 4 paczki. W trzech było po jednym opakowaniu trocin :shock: , przy czym do każdego kartonu weszłyby 3 opakowania, w ostatniej paczce była reszta zamówienia. Mam teraz dom zawalony kartonami (wczoraj strasznie lało i nie chciało mi się z nimi tarabanić). W sumie nic takiego się nie stało, ale jak zobaczyłam 4 różne numery listów przewozowych, to sobie wyobraziłam, jak mi przywożą po jednej paczce ;) .
AngelsDream - Śro Wrz 29, 2010 13:23

Devona, od czasu tych problemów mieli wiele skarg, zaczęli się starać, ale ja wiem, że z kolejnym zamówieniem poczekam, bo na razie spokojnie korzystam z telekarmy, a do ogonków jeszcze szmat czasu i ciekawe oferty w innych sklepach.
Devona - Śro Wrz 29, 2010 13:40

AngelsDream napisał/a:
Devona, od czasu tych problemów mieli wiele skarg, zaczęli się starać
W sumie pierwszy raz paczki nie były pogięte i wszystkie ważyły ok. 4-5 kilogramów, a wcześniej dostawałam np. jedną 15-kilogramową albo dwie 10-kilogramowe. Karton też jakiś taki lepszy i twardszy. No i przesyłka szybka, dzień po wpłacie nadanie, w ciągu 3 dni roboczych była już u mnie.
PALATINA - Czw Wrz 30, 2010 12:10

agacia napisał/a:
Ja bardzo polecam sklep telekarma.

Popieram. Kupuję tam jedzenie dla psów (gryzoniowe rzeczy tak jak pisałam - animalia i zooplus). Zamówienie jest zawsze na drugi dzień - A że mieszkam w W-wie, to kurier kursuje tu w bardzo pasujących mi godzinach 18"-22".
A ceny mają rewelacyjne! Na jednym worku (15kg) piej karmy potrafię zaoszczędzić nawet 50zł w porównaniu z innymi sklepami! :]

alken - Pon Paź 04, 2010 14:06

Devona napisał/a:
Zooplus mnie wczoraj zadziwił.

mnie też zadziwił, zrobiłam zamówienie w piątek po południu, z planem takim że paczka przyjdzie jak wrócę z wakacji, bo nawet jak nie było opóźnień to przelew szedł w takim wypadku po weekendzie, a potem na konto niemieckie, a potem dopiero wysyłka...no i o dziwo paczka przyszła w czwartek następnego tygodnia, nawet się nie spodziewałam (całe szczęście że współlokatorka odebrała :roll: )

AngelsDream - Pon Paź 04, 2010 14:09

alken, teraz mają filię w Polsce. :)
quagmire - Pon Paź 04, 2010 14:14

Ostatnio paczki z zooplusa rzeczywiście dochodzą w ciągu trzech dni roboczych od otrzymania informacji o ich wysłaniu. Nie narzekam :wink:
satanka666 - Nie Paź 24, 2010 11:31

pierwszy raz zamawiam w zooplusie i nie wiem czy w tytule mam wpisać tylko nr. zamówienia, czy też imię i nazwisko zamawiającego? robię przelew ze swojego konta więc te dane pewnie i tak będą, no ale... :oops: