To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Mioty urodzone - rok 2012 - Poziom-E-czki Emerald Moon

aneczka1-13 - Pią Wrz 28, 2012 20:18

No w końcu to są Poziom-E-czki to muszą być małe :P
Mao - Pią Wrz 28, 2012 21:00

Nieprawda, Elena nie jest mała :zly: po prostu dba o linię.
Helcia - Sob Wrz 29, 2012 17:32

aneczka1-13 napisał/a:
No w końcu to są Poziom-E-czki to muszą być małe :P

A Enrique to co, jakiś wybryk natury? :P
Poziom-E-czka gigant :lol:

aneczka1-13 - Sob Wrz 29, 2012 22:16

No cóż. Nawet poziomkom czasem zdarza się wyrosnąć ponad normę :lol:
Oluś - Sob Wrz 29, 2012 22:58

Helcia, PoziomEczka w rozmiarze truskawki :mrgreen:
L. - Pon Paź 01, 2012 11:22

Dziewczyny co do dziewczyn - ta linia tak ma, że panie wybijają w górę dopiero około 8-9 miesiąca :)

A panowie tez mają jeszcze czas :mrgreen:

AngelsDream - Pon Paź 01, 2012 11:24

L., EE mały nie jest, chociaż najmłodsi już go gonią. ;)
AngelsDream - Pon Paź 08, 2012 18:22

Meszek Eschera na zdjęciach z jednej z najładniejszych naszych sesji.

http://forum.szczury.biz/...p=796628#796628

L. - Nie Lis 11, 2012 20:17

Eulalia ma się bardzo dobrze. Waga prawidłowa, ładna budowa :) trochę charakterna, ale żadnych problemów nie sprawia. Jakiś miesiąc temu trochę się prała z Topcią, ale mam dwie staruszki w stadzie więc przetasowania się na miejscu. :wink:
Jednak ze względu przede wszystkim na brak odpowiedniego samca, a tak naprawdę jakiegokolwiek sensownego nie będzie rozmnażana.

Poza tym widzę, że w miocie jest sporo nadpobudliwych szczurów. Zupełnie nie mam pojęcia skąd to się wzięło :< Poziomka jest w porządku, Irokez zupełnie bez problemowy. Od strony dziadków tylko Jagódka jest trochę wycofana, ale nigdy nikogo prócz kota (który był natarczywy podczas gdy odchowywała maluchy) nie udziabała.
Tak czy siak zawsze jestem zdania, że obserwacja nigdy nie zaszkodzi, a tylko na dobre wyjdzie.

Edwinbył w piątek kastrowany bo załatwił wujkowi Órlenowi EM udko.

Zdrowotnie nic się nie dzieje (i oby tak dalej!).

Linia będzie kontynuowana po Escherze EM i Ażuni of Anahata :)

Trochę Eulalii ; )

AngelsDream - Nie Lis 11, 2012 20:33

L. napisał/a:
Linia będzie kontynuowana po Escherze EM i Ażuni of Anahata

Escher się wyrobił.

Jak początkowo budził moje zastrzeżenia, tak teraz jest szczurem zupełnie przyzwoitym. Owszem, niezbyt odważnym, ale też nieagresywnym. Jeśli będzie coś działo, będę informować.

Dodam, że dość trudno przechodził przez pierwszą falę hormonów, mimo to, ani w stadzie nie narobił szkód, ani nam z jego strony nic nie zagroziło.

L. - Nie Lis 11, 2012 20:41

AngelsDream, Ażunia na chwilę obecną zapowiada się na super żonę :)

jest jak połączenie Holy Lolly EM (mamy ELek EM) i Visienki EM, czyli charakterów idealnych.

jest skoczna, zabawowa, ogólnie zachowuje się pod tym względem jak każde beztroskie małe dziecko. z drugiej strony jest pierwsza do ludzkiej ręki i bardzo garnie sie do człowieka, rozdaje buziaki.
podczas pierwszego kontaktu z dorosłymi szczurami (Ómcią i Visienką) trochę szarżowała jak niektórzy wiedzą (skakała po głowach, ciągała, zaczepiała) ale Ómcia jej pokazała raz gdzie jest jej miejsce i od tego czasu nie ma z nią najmniejszych problemów.
wie jak się zachowywać wśród "dorosłych" a mimo to nie zatraciła swojej dziecinności :wink:

ma predyspozycje do bycia jednym z TYCH szczurów. :wink:

Mao - Nie Lis 11, 2012 20:59

Ja mam nadzieję, że Elena niedługo wreszcie się wyrobi. To naprawdę fajna samiczka, nie licząc tych odpałów naprawdę spokojna i w stosunku do człowieka ciapek, chociaż po niej spodziewam się raczej "szczura jednego pana".
L. - Nie Lis 11, 2012 21:09

Mao, dostałaś już zdjęcia od maris ;>?
Mao - Nie Lis 11, 2012 21:42

Nie jeszcze, ale jak dostanę, to tu też wrzucę :)
Neverestin - Nie Lis 11, 2012 21:58

Eddard jak był nadpobudliwym małym ogryzkiem, to teraz mam kolejnego proludzkiego wielkoszczura [ wyrobił się ]. Nie jest to typ siedzący na kolanach godzinami, ale chętnie obłazi człowieka :P

Zdjecie braciszka ;)