To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Mioty urodzone - rok 2012 - Miot kontrolny A2 SunRat's - rez. str. 9, 2 lata

quagmire - Nie Lip 01, 2012 13:04

Raczej ropień.
radzioo81 - Nie Lip 01, 2012 13:06

quagmire, ale to badziewie siedzi w środku, i to by było takie duże..? :(
quagmire - Nie Lip 01, 2012 13:53

Może się zrobić duże i w środku też. Ale zobaczysz, co wet powie.
radzioo81 - Nie Lip 01, 2012 14:07

quagmire, ok dziękuję.
aneczka1-13 - Nie Lip 01, 2012 19:04

No ja też raczej bym na ropnia stawiała szczególnie że to powstało po ugryzieniu.
radzioo81 - Nie Lip 01, 2012 19:40

aneczka1-13 napisał/a:
No ja też raczej bym na ropnia stawiała szczególnie że to powstało po ugryzieniu.
mam nadzieję że to nic groźnego nie będzie...jutro się okaże...
martens - Wto Lip 03, 2012 20:24

U mnie też szarpanina była. Amebie się oberwało od Ośka. Dzięki pomocy Nietopera (na szczęście o 23:45 jeszcze nie spała :) ) nie spanikowałam do końca, bo pierwszy raz coś takiego u mnie się stało i nie miałam pojęcia co robić. Przemywam rivanolem, po Amebie nic nie widać, żeby ją bolało i będę obserwować, czy jej się coś nie paprze.

Nietoperrr... - Wto Lip 03, 2012 20:57

Panikara :P
martens - Wto Lip 03, 2012 22:47

Nietoperrr... napisał/a:
Panikara :P

Oj tam, oj tam... :wstyd:

radzioo81 - Śro Lip 04, 2012 08:18

Alfik obecnie jest na antybiotyku...pani Daria powiedziała że jeśli się to nie zmniejszy to będziemy wycinać... guz który się zrobił koło prawej łapki po (próbie łączenia z Mietkiem) ugryzieniu był wielkości ziarna fasoli teraz jest znacznie mniejszy ale jednak dalej wyczuwalny...terapia antybiotykowa + terapia osłonowa trwać mają dziesięć dni więc zobaczymy jak pójdzie...

z racji tego że mam wolne mogłem cały poranek posiedzieć z ogonami...Alfik to szczur łóżkowy...cały czas pchał się do wyra...kochany przychodzi na zawołanie choć nie zawsze ale daje się pieścić i tulić i nawet był spokojny jak pani weterynarz mu oglądała to miejsce po ugryzieniu... :) cieszę się że je mam...

quagmire - Śro Lip 04, 2012 09:36

radzioo81, czyli pewnie ropień. Jak się zmniejsza, to jest szansa, że zniknie.
radzioo81 - Śro Lip 04, 2012 09:38

quagmire, tak ale wetka powiedziała że może coś zostać w postaci kulki czy jakiegoś guzka...i wtedy zobaczymy co dalej... a jak zniknie to baje super... :)
MalaBoo - Czw Lip 05, 2012 20:47

Emilka już wie ale napiszę też tutaj

Aurea dzisiaj na wybiegu została przez przypadek przygnieciona łóżkiem. Konkretniej przygniotłam jej główkę... Miała spory krwotok z nosa pół mojego pokoju jest w takich śladach - http://www.fotosik.pl/pok...2dee732fac.html

Szybko pojechałyśmy do weta. Na rtg nie widać, żeby miała cokolwiek złamane, dostała 3 zastrzyki i jutro mamy przyjechać na kolejne. Potrzebujemy kciuków...

radzioo81 - Czw Lip 05, 2012 20:54

MalaBoo, ojejku... :( oby maleńka siostra mojego Alfika szybko doszła do siebie...
:kciuki: :kciuki: :kciuki: to od nas wszystkich...

Nietoperrr... - Czw Lip 05, 2012 21:25

Ojejciu... :| Krwotok z nosa nie musi od razu oznaczać jakiegoś urazu,może być wynikiem bardzo silnego stresu.Miałam kiedyś szczura,który w ten sposób reagował na zamieszki w stadzie,na jakiekolwiek większe stresy i mój pokój też tak nie raz wyglądał...Zawsze musiałam mieć lek przeciwkrwotoczny w domu.
Może malutka tak bardzo się wystraszyła?Trzymam kciuki,oby tak było.