Mioty urodzone - rok 2011 - Narodziny miotu U SunRat's - rezerwacje str. 10
MalaBoo - Pon Lut 13, 2012 17:47
Usia
radzioo81 - Pon Lut 13, 2012 20:04
a to klusek Ulfik...
dzisiejszy pomiar wagi wskazał...521 gram...
kefija - Pon Lut 13, 2012 20:34
MalaBoo, a ile Usia waży? bo radzioo81, karmi chyba kurczakami
MalaBoo - Pon Lut 13, 2012 20:48
radzioo81, o matko on wygląda jak wieloryb ;D czym Ty go karmisz?
kefija, nie mam pojęcia, ostatnio była ważona u weta bo ja własnej wagi nie mam, dopiero w tym miesiącu kupie bo jednak bez niej trudno się obyć ale Usia też chuda nie jest, wygląda jak klops chociaż na zdjęciach nie do końca to widać ;D
radzioo81 - Wto Lut 14, 2012 05:01
kefija napisał/a: | a ile Usia waży? bo radzioo81, karmi chyba kurczakami | nie no aż tak źle ze mną nie jest... VL Rat Complete im bardzo smakuje bo wyjadają wszystko...plus chomicze żarełko z Vitapolu...bo jest tam więcej twardych rzeczy niż w typowo szczurzej... poza tym czasem jakiś banan...jakieś jabłko...jakiś orzeszek...taki tam...
MalaBoo napisał/a: | o matko on wygląda jak wieloryb ;D | ino mu płetwuf brakuje... jest kluska kochana...a Usia nie będzie aż tak ważyć dużo bo to kobietka a z reguł samiczki są mniejsze...poza tym Ulfik z zasady już był duży...Alfik z miotu A2 po ostatnim ważeniu też okazał się mieć największą wagę...
duże szczury to dużo kochania...
kefija - Wto Lut 14, 2012 06:07
świetne są pozdrowienia od siostrzyczek Uki i Maryni
heniok - Wto Lut 14, 2012 08:43
MalaBoo, Usia się świeci jak satyna, ona taka jest, czy tak na zdjęciach wyszła ?
radzioo81, ogranicz mu wszystkie smakołyki, szczura zapaść bardzo łatwo,odchudzić większy problem, a on strasznie wielki. I nie dawaj mu Vitapolu ...
radzioo81 - Wto Lut 14, 2012 09:32
heniok, tylko ze on się rusza...ma wybiegi i nie pasę go...serio... raz na jakiś czas daję orzechy laskowe...kawałek banana ale nie codziennie...z tym Vitapolem się ograniczę ale to im bardziej smakuje niż VL Rat Nature... jest wielki ale przy tym nie wykazuje tendencji do nieruszania się...on zapiernicza po pokoju...
Nakasha - Wto Lut 14, 2012 12:35
http://www.fotosik.pl/sho...9dd588ad22a7efb - ale spaślak! To wygląda uroczo, ale jest średnio zdrowe.
Umóki:
Z mamusią:
MalaBoo - Wto Lut 14, 2012 13:40
heniok, Usia taka właśnie jest
Nakasha, http://s993.photobucket.c...nt=DSC_6588.jpg one wyglądają jak swoje kopie
kefija - Śro Lut 15, 2012 08:09
ojjjjj...ciężko jest dopaść którąś w bezruchu na 100 zdjęć 95 rozmazanych ogonów
Uki 310 gram
Marynia 360 gram
i to chyba nie jest ich ostatnie słowo...
wuwuna - Śro Lut 15, 2012 09:55
radzioo81 napisał/a: | raz na jakiś czas daję orzechy laskowe...kawałek banana ale nie codziennie | radzio, te dwie rzeczy to pierwszy krok do otyłości. Nie nadają się do karmienia zdrowych szczurów.
Dużo lepszym pomysłem są warzywa i owoce z małą zawartością cukrów.
radzioo81 napisał/a: | jest wielki ale przy tym nie wykazuje tendencji do nieruszania się | Powiem ci dlaczego nie ma tendencji. Ponieważ to dziecko i on nie ma jeszcze pół roku. A w tym wieku 100% szczurów biega, skacze i wariuje. Chorych, zdrowych, grubych, chudych.
Problem może powstać gdy będzie starszy. Po roku zwierzę już nie rośnie, a tylko tyje, tyje i wtedy jego odchudzenie już może być trudne. Więc lepiej pilnować wagi od samego początku (u ogonków z tendencją).
A Vitapol... smakuje z tak samej przyczyny jak batoniki i chipsy dzieciom. Też powinny je jeść bo dobre? Nie. Bo to chemia i sztuczne kalorie, które szkodzą młodym, rosnącym organizmem.
Akurat wyznacznik smaku nie jest dobrym wskaźnikiem.
Pućka - Wto Lut 21, 2012 11:55
Unagi - 420g (przegonił brata, zawsze ważył mniej:)
Uzkreską - 410g
Chłopaki są przecudne, miziaste, lgną do człowieka, a jak wychodzę z domu, to Unagi wskakuje na pręty, rozkłada swoje wielkie uszyska na boki, robi wielkie czarne oczy i mówi: "Już sobie idziesz? Nie pobawisz się z nami?" i tym sposobem zawsze się spóźniam:)
MalaBoo - Śro Lut 22, 2012 00:02
waga Usi z soboty - 309g, jakoś mizernie to wygląda w stosunku do braci ale przysięgam, że nie głodzę!
kefija - Śro Lut 22, 2012 00:49
MalaBoo, wydaje mi się że to świetna waga, ja się zastanawiam czy przypadkiem nie utuczyłam trochę moich panien bo po zmianie karmy na przysmak szczura widuję je wyłącznie przy misce
|
|
|