O szczurach ogólnie - Szczury - ich odmiany i kolory
Nakota - Czw Mar 22, 2012 15:40
babyduck napisał/a: | Czy na podstawie wąsików można już ocenić czy to rexy czy double? |
Osobiście uważam, że tak, można.
Widziałam już kilkanaście doubli, sama mam w domu dwa i mogę stwierdzić, że mają inne wąsy niż rexy, także uważam, że rozróżnienie w młodym wieku jest możliwe. Całkowitą pewność można zyskać, tak jak L. pisze, gdy maluszki zaczynają po raz pierwszy łysieć.
Uprzedzając pytanie, po zdjęciach stawiałabym, że ten maluszek jest rexem.
babyduck - Czw Mar 22, 2012 15:45
Nakota, tam są trzy różne maluszki.
A jakaś teoria co do wąsów? U doubli są krótsze, połamane?
Nakota - Czw Mar 22, 2012 17:21
babyduck, a, okej, w takim razie:
1. rex
2. nie widzę dokładnie, bo wibryski wtapiają się w kolor koca, ale chyba rex
3. rex
Co do teorii to tak, wąsy doubli są krótkie i zakręcają się bardzo blisko pyszczka. Natomiast u rexów są dłuższe, pofalowane i odstają na boki.
Nakasha - Czw Mar 22, 2012 18:30
Cytat: | Co do teorii to tak, wąsy doubli są krótkie i zakręcają się bardzo blisko pyszczka. Natomiast u rexów są dłuższe, pofalowane i odstają na boki. |
Mi też się tak wydaje. Nie wiem, jak wyglądałyby małe double, ale u dorosłych doubli i rexów widać różnicę.
Z tym, że pewności można nabrać dopiero koło 3 - 4 tygodnia.
valhalla - Pią Mar 23, 2012 11:20
Szybkie pytanie, nim założę temat adopcyjny - to husky czy blazed?
Pyl - Pią Mar 23, 2012 11:21
valhalla, husky
/Edit
I maluchy też są husky.
valhalla - Pią Mar 23, 2012 11:22
Ok, wolałam się upewnić - często mi się to myli Dzięki
Maluchy to akurat nie są u mnie Ja mam tylko dwóch tatusiów - Szkodnik na pewno jest husky, co do drugiego miałam wątpliwości
Cegriiz - Wto Kwi 24, 2012 09:35
Mam takie zapytanie bardziej genetyczne:
Czy ze standarda sierstnego i DR mogą wyjść maluchy DR ?
mmarcioszka - Wto Kwi 24, 2012 09:39
Cegriiz, nie
Cegriiz - Wto Kwi 24, 2012 09:41
Ok,dzięki, tak myśałam Bo się zastanawiam, czy łyse placki na Mikrobach to od tego że są DR, czy od tego, że miały jaja wszołów. Chyba, że maluchy były od innej matki
Albo są sheepami
AngelsDream - Wto Kwi 24, 2012 09:43
Cegriiz napisał/a: | Albo są sheepami |
Owieczki łysieją koło piątego tygodnia, potem zarastają.
Po DR i standardzie wychodzą same rexy.
Cegriiz - Wto Kwi 24, 2012 09:52
Dzięki za wyjaśnienia
To czekam aż podrosną i zobaczymy co z nich wyjdzie.
mmarcioszka - Wto Kwi 24, 2012 09:58
Cegriiz, może wyjść wszystko, bo nie wiadomo kim są rodzice...
Cegriiz - Wto Kwi 24, 2012 10:00
mmarcioszka, dlatego się właśnie pytałam, bo jeśli okaże się że jednak są DR, to maluchy sa od Jadźki a nie od Dziabongi
Loczowa - Pon Maj 28, 2012 00:03
Hej Mam pytanie. Mam samiczkę husky. Ma 7 miesięcy i z miesiąca na miesiąc, jak to huskie, jest coraz jaśniejsza. Około miesiąca temu zauważyłam, że zaczęła rudzieć. Na początku myślałam, że jest brudna, ale w słońcu zauważyłam, że na plecach też wszędzie są rude włoski. Nie słyszałam jeszcze o czymś takim. Może mi ktoś napisać coś na ten temat? Wszyscy są zaskoczeni i mówią, że ich huskie nigdy tak nie miały.
|
|
|