Mioty urodzone - rok 2010 - Miot U of Anahata - ur. 01.10.2010 - rezerwacje str. 9 :)
Mao - Czw Maj 30, 2013 19:54
Lavi,
Kalince też słabną łapki i drgają, ale jeszcze dajemy radę. Kołyszącym kłusikiem jeszcze pobiegnie
Co to takiego w misce?
Lavi - Czw Maj 30, 2013 20:21
Mao, serek waniliowy:)
Ukulele niestety już nie pobiegnie, tylko drepcze powolutku.
quagmire - Czw Maj 30, 2013 20:44
Lavi, ale na zdjęciu wyszedł bardzo ładnie
Mucha321 - Pią Maj 31, 2013 05:58
Uziemu nóżki nie siadają jeszcze.. i w ogóle jest w extra kondycji. Schudł i wyłysiał odrobinkę, ale poza tym jest ok. Gdyby nie to cholerstwo za żuchwą to byłoby wyśmienicie..
Mao - Sob Cze 01, 2013 00:35
To tak na moment odchodząc od przykrej starości: nasza trójca* ma już 2 lata i 8 miesięcy
*Czwórka? Nie wiadomo, co z Utopią.
Mucha321 - Sob Cze 01, 2013 11:37
Wytrwałości!
Lavi - Śro Cze 05, 2013 20:16
Ukulele dostał dziś steryd, mamy zobaczyć, czy mu się polepszy. Jest coraz gorzej. Je tyle co nic, nie chodzi, jeśli już to łapki ciągnie za sobą, głównie leży na jednym boku i się czołga...
http://www.youtube.com/wa...eature=youtu.be
Od razu mówię, że miś nie siedzi w tej klatce. Wkładam go do niej na czas karmienia, bo chłopaki mu wszystko zjadają w dużej klatce a na kanapie nie chce jeść, bo odkąd go ciągam po wetach panicznie się boi być poza klatką i ucieka w kryjówki Co ja mam robić?
Mao - Śro Cze 05, 2013 20:31
Lavi, on tak cały czas się czołga, pochylony taki? Myślicie z wetem, że od czego mu się tak porobiło?
AngelsDream - Śro Cze 05, 2013 20:33
Lavi, jeśli jeszcze nie próbowaliście, leczyć pod kątem zapalenia mózgu lub guza przysadki.
Lavi - Śro Cze 05, 2013 20:57
Mao, Czołga się w pionie, jak stawiam go na wersalce to nie czołga się tak przekrzywiony tylko w miarę równo. Jak się kładzie to tylko na jeden bok, je też w dziwnie bocznej pozycji.
Zastanawialiśmy się nad guzem przysadki, ale też nad tym, że guz, który ma w klatce piersiowej może mu przeszkadzać dlatego tak się kładzie. Czasem jak źle się położy to słyszę jak ciężko oddycha i świszczy, chociaż płuca osłuchowo czyste...
Możliwe, że ten guz w klatce piersiowej ma jakieś przerzuty, których na RTG wcześniej nie było widać.
Dziewczyny ja nie mam pojęcia, co ja mam robić... Czy ciągnąć mu to życie czy co
AngelsDream - Śro Cze 05, 2013 20:58
Lavi, możliwe też, że guz coś uciska i przez to mały ma problemy z wydolnym oddychaniem.
Lavi - Śro Cze 05, 2013 21:17
AngelsDream, też się nad tym zastanawialiśmy. I może dlatego leży na jednym boku, bo wtedy mniej mu to przeszkadza. Jak steryd przestanie działać i nic nie pomoże, to spróbujemy z lekami na przysadkę...
susurrement - Czw Cze 06, 2013 19:49
Lavi, tak w ciemno to bym stawiała na zapalenie ucha. zaglądał wet dokładnie do ucha? dawaliście jakiś antybiotyk pod tym kątem, oxyvet/borgal?
biedny miś
Lavi - Czw Cze 06, 2013 20:56
susurrement, zaglądał do ucha ale mówił, że nie widzi nic niepokojącego. Sama go obwąchiwałam i ropą nic nie jedzie, uchi wydają się być czyste... Dziś dostanie bromergon. Jak to nie pomoże w poniedziałek postaram się z nim jechać do Dr. Ani na osowę...
susurrement - Czw Cze 06, 2013 20:58
Lavi, ale problemu z uchem środkowym czy błędnikiem nie zauważy w ten sposób. leki o których pisałam, szczególnie oxyvet, pomoże także jeśli to np. zapalenie mózgu. wg mnie nie wygląda przysadkowo. ma bardzo 'świadome' spojrzenie, nie jest przymulony.
|
|
|