To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Mioty urodzone - rok 2012 - Miot kontrolny A2 SunRat's - rez. str. 9, 2 lata

MalaBoo - Śro Kwi 18, 2012 15:08

martens, pozwoliłam sobie zapisać https://picasaweb.google.com/lh/photo/qwbhpO--zQttYSN_e475sjzs_N8REp0_akoCYX5YSf4?feat=embedwebsite ;D świetne zdjęcie! :D

emileczka, one w ogóle są genialne ;D ostatnio jak chciałam Auree przebudzić na wybieg to mi się przekręciła na plecki i pokazała brzuch do miziania ;D

emileczka - Śro Kwi 18, 2012 19:39

MalaBoo napisał/a:
ostatnio jak chciałam Auree przebudzić na wybieg to mi się przekręciła na plecki i pokazała brzuch do miziania
jak cudna, sama słodycz :mrgreen:
martens - Śro Kwi 18, 2012 20:26

MalaBoo, bardzo proszę :)
Moje dziewczyny mizialskie nie są wcale niestety. Czasem tylko któraś przyjdzie, powącha mi dziurkę w nosie, uchu, liźnie palec, ugryzie kolczyk i fruuuuuuuuuu! już jest 100 metrów dalej. Na szczęście biorę od Nietopera jednego z jej wpadkowych Tośkowych synków, liczę, że Feler uświadomi dziewczynom, jak ważne są pieszczoty :)

MalaBoo - Śro Kwi 18, 2012 20:42

martens, masz dziewczyny a bierzesz chłopaka? :shock:
martens - Śro Kwi 18, 2012 20:44

Oczywiście :)
Czeka u Nietopera do czerwca, aż będzie gotowy na kastrację :D
Po uciachaniu zamieszka z Ośkiem i Amebą :)

emileczka - Śro Kwi 18, 2012 20:45

martens napisał/a:
Po uciachaniu zamieszka z Ośkiem i Amebą
to będzie weselej dziewczynkom :)
MalaBoo - Śro Kwi 18, 2012 20:56

martens, już się wystraszyłam ;D może dzięki spokojnemu chłopakowi dziewczynki się zrobią bardziej miziaste ;p Chociaż ten miot chyba jest już taki, że maluchy mają więcej energii niż ustawa przewiduje ;D
martens - Śro Kwi 18, 2012 21:03

emileczka, mi też będzie weselej, już nie mogę się doczekać. Mam nadzieję, że dużo większego rozpierniczu nie będzie :lol:
Obecnie (od dwóch tygodni) systematycznie lakieruję po kolei wszystkie półki na regale, na który przeniosły się dziewczyny (regał jest z niezabezpieczonego drewna, więc każdy sik wsiąka, żółta plama mi nie przeszkadza, ale zapach zostaje). Jak na razie najgorsze co się stało, to odgryzione kable od głośników i pogryziony kabel od internetu (zobaczyłam to na dzień po tym, jak pochwaliłam się emileczce, że szczury mi się do kabli nie dobierają :evil: ).
Musiałam przestawić wszystkie kwiatki na półkę, gdzie szczury nie dadzą rady wejść, bo wyżerały ziemię z doniczek. W zasadzie Ameba i Osiek prowadzą życie pozaklatkowe - zamykam je tylko jak idę do pracy, albo wychodzę z domu. Jak wracam ok. 18 to je wypuszczam i dopiero rano zamykam je zanim wyjdę. Wcześniej spały na książkach, ale pomimo rozłożonych szmatek książki dostały w kość, więc rozwiesiłam im hamak i na nim śpią. Czasem nad ranem (4-5 rano) złażą z regału, wciskają się pod kołdrę i się kotłują, a potem wracają do siebie :)

emileczka - Śro Kwi 18, 2012 21:07

martens, to kabeli w peszle najlepiej wlożyć, aby im i kablom krzywda się nie stała. Szczury lubią w ziemi nożyć, tam zawsze coś smacznego znaleźć można, a poźniej kwiatek usycha.
martens - Śro Kwi 18, 2012 21:14

emileczka, ja mam w pokoju 2 kable na krzyż, gdyby mi wifi w lapku działało, to bym nie potrzebowała tego od internetu. Co do kwiatków - ja mam do nich słabą rękę, więc jak oka w głowie pilnuję tych, które jeszcze mi jako tako rosną :)
MalaBoo - Czw Kwi 19, 2012 22:25

co robi Aurea na wieczornym wybiegu? - http://www.youtube.com/watch?v=16do0QvG18U
radzioo81 - Pią Kwi 20, 2012 06:29

MalaBoo, świetny skoczek...mój Alfik też powoli załapuje jak wskoczyć na klawiaturę...a wysokość to około 40 centymetrów...i daje radę...choć nie zawsze... ;)
MalaBoo - Pią Kwi 20, 2012 15:24

radzioo81, jak zacznie skakać na klawiaturę to niedługo będzie pisał na forum za Ciebie :lol:
radzioo81 - Pią Kwi 20, 2012 16:54

MalaBoo napisał/a:
jak zacznie skakać na klawiaturę to niedługo będzie pisał na forum za Ciebie :lol:
hmm no właśnie...ciekaw jestem co by napisał... :drap:
mmarcioszka - Pią Kwi 20, 2012 16:56

radzioo81, jak to co - 'Witam innych szczurzych braci i siostry' :D :mrgreen: