O szczurach ogólnie - Szczury - ich odmiany i kolory
babyduck - Pią Lut 17, 2012 09:46
Nakasha, ty niedoedukowana istoto! Przecież husky to znaczenie, a monisss pyta o kolor! ARGH, ci dzisiejsi hodowcy Dla Twojej informacji - to jest BLACK husky.
Nakasha - Pią Lut 17, 2012 09:54
babyduck, zabiłaś mnie.
babyduck - Pią Lut 17, 2012 10:03
Sorry, nie chciałam
monisss - Pią Lut 17, 2012 10:47
Dziękuję Ma dopiero trzy miesiące to pewnie zjaśnieje jeszcze.
Przewrotne te huskulce są. Haszczaki w stadzie już mam ale nie spodziewałam się, że one takie śliczne mogą być
Jeszcze raz dzięki.
Hanami - Pią Lut 17, 2012 11:17
babyduck wskrzeszaj i to już! Inaczej będziesz miała na sumieniu m.in. Kocią Mamę i to w dniu Światowego Dnia Kota.
Nie rób sierotek z sierściuchów
wuwuna - Pią Lut 17, 2012 19:54
Off-Topic: | Hanami, to chyba nie ten temat |
bchadzyn - Sob Lut 18, 2012 17:17
Ja mam szczurki o umaszczeniu havana,
dokładniej dumbo husky silvered havana
i silver minka
ma ktoś jakieś lepsze info <może być w ang.> o tej odmianie sierstnej? w sensie że havana
L. - Sob Lut 18, 2012 17:33
bchadzyn, havana to kolor/barwa, a nie rodzaj siersci.
bchadzyn - Sob Lut 18, 2012 18:31
wiem, zle sie wyrazilem, sory - maly fejl
luna12310 - Wto Lut 28, 2012 21:39 Temat postu: Szczury angorki - fajna perspektywa? Myślicie że fajna byłaby taka rasa? Widzieliście świnki morskie angorki? wyobraźcie sobie teraz takiego szczura, porośniętego długimi grubymi włosami, według mnie cudo, tylko poprzytulać takiego mopka! jeśli znacie taką rasę to podajcie nazwę. Chcielibyście żeby powstała taka rasa szczura? Chyba że powstała już taka rasa, bo skoro są łyse szczury to dlaczego i nie takie?
Scaliłam z istniejącym już tematem. Zanim założysz nowy sprawdź, czy taki już nie istnieje. Kluska
L. - Wto Lut 28, 2012 22:03
Są takie (tj. podobne do angorki, dłuższa sierść o wiele od LH ale mniej od angory) szczury ale na razie tylko w Nowej Zelandii. Gen prawdopodobnie recesywny, wiec trudny do wyhodowania ale pracują nad tym. Może kiedyś udałoby się takie sprowadzić o ile do tego czasu nie wymrze.
jancia - Pią Mar 02, 2012 19:16 Temat postu: double rex Czy ktoś z Was ma podwójnego rexika? Czy wiecie jak wygląda proces łysienia??
Oli - Pią Mar 02, 2012 19:18
jancia.sz, jeśli chodzi Ci o double rexa, to ja mam np. dwa double. tylko nie bardzo wiem co rozumiesz przez proces łysienia?
jancia - Pią Mar 02, 2012 19:20
No czy będzie kiedyś po prostu łysy z małymi kępami sierści...
Oli - Pią Mar 02, 2012 19:43
jancia.sz, nie, double rexy łysieją i porastają całe życie, na okrągło a sam proces, jak to przebiega jest osobniczy. ja mam dwa double rexy i każdy łysieje i porasta trochę inaczej. Bazyli łysieje (to w sumie pojęcie względne, bo on nigdy nie jest całkiem łysy, zawsze ma niewielki meszek) na całym ciele w tym samym czasie i równo zarasta, tylko na głowie łysieje "bardziej" (ma ją częściej przerzedzoną). Karu natomiast zaczyna łysieć od głowy, przez tułów, po tyłek, tylko jak łysieje na tyłku, to na głowie zaczyna już porastać.
Tutaj masz przykładowe zdjęcia
Karu w fazie łysienia
Karu zarośnięty (ten po lewej, dla porównanie ten po prawej to rex klasyczny)
Bazyli w fazie łysienia
Bazyli zarośnięty (to ten po lewej)
[/URL]
[ Dodano: Pią Mar 02, 2012 19:46 ]
tutaj na dole foty jest też Karu, wyłysiały na plecach
|
|
|