Mioty urodzone - rok 2010 - Miot X of Anahata - 26.10.2010
quagmire - Pią Lis 18, 2011 11:53
O, handzia1, bardzo urosłaś pomiędzy pierwszym zdjęciem a drugim
Szczura śliczna, taka mało iXowa z wyrazu bym powiedziała
Nakasha - Wto Lis 22, 2011 17:29
Zapraszam!
http://shsr.szczury.biz/v...p?p=29448#29448
Temat o zdrowiu naszych miotów. Wiem, że nie wszystkie informacje są aktualne, dlatego bardzo proszę o Pw/maile!
klaraurs - Pon Gru 19, 2011 21:26
A chcecie zobaczyć tatusia miotu? Tylne nóżki mu siadły, ale poza tym jest okazem zdrowia i cudownym miziakiem
http://youtu.be/7BJNlRWxF58
http://youtu.be/5bEbjW92n2A
Pyl - Wto Gru 20, 2011 19:17
klaraurs, chcemy, nawet oglądałam u Ciebie w wątku, tylko... ja nie wiedziałam, że to tatuś!!! Wstydam się
[ Dodano: Nie Sty 15, 2012 00:34 ]
Pisałam u siebie w wątku, pisałam do Nakashy, ale tu też wypadało by napisać:
Pyl napisał/a: | byłam sobie dziś u weta zrobić RTG Xysiowi no i wyszło, że ma małe serducho
Dostał na razie Prilium i mamy kontrolować czy jest poprawa (trudne to będzie, bo skoro nie widać było specjalnie pogorszenia to jak mam zobaczyć poprawę???) |
Generalnie Xyś zachowuje się normalnie, czyli jest wielkim nieco ciapowatym kluskiem. Podstawą do robienia RTG były szmery w osłuchu (osłuchiwane było całe stado, bo większość kicha). Przejrzałam też poprzednie RTG i wygląda na to (potwierdzę to jeszcze u wetki), że taka jest jego cecha od dawna.
mmarcioszka - Nie Sty 15, 2012 00:37
Podbijam na prośbę Pyl.
Badoha - Nie Sty 15, 2012 14:11
Kiedy moje dziewczynki chorowały stadnie - wszystkie miały robione RTG, u Xoli serduszko było OK
Nakasha - Nie Sty 15, 2012 16:51
Dziękuję za informację.
Pyl - Sob Lut 04, 2012 13:38
Dziś u nas ważenie - Xyś osiągnął piękną wagę 600g W swoim stadku jest najcięższy (jeszcze, bo aktywnie rośnie/tyje mu konkurencja ), ale i największy, więc ma prawo - jest długi i z tą wagą wygląda akurat.
Poza tym wszystko dobrze (tfu, tfu, tfu!).
Badoha - Pon Mar 19, 2012 09:59
na stronie Stowarzyszenia jest wpis, że nie żyje Iksio - dlaczego tu nie ma żadnej informacji o tym?
chciałabym wiedzieć co się stało i czy w jakiś szczególny sposób mam zwracać uwagę na moją XOli
nezu - Pon Mar 19, 2012 10:11
Badoha, bo to nie forum SHSR?
Nie ma tu w regulaminie, ani w regulaminie stowarzyszenia, że hodowca ma obowiązek opisywać każdą informację na forum alloszczur.
To forum ogólnoszczurze, a nie forum SHSR. Jasne że to miło, jak tu się informuje, ale nie ma takiego obowiązku.
Inna sprawa, że hodowca powinien dać znać na przykład w mailu o powodach odejścia danego szczura z miotu i tu sytuacja jest warta wyjaśnienia.
Przyczyna może być jeszcze taka, że hodowca czeka na wyniki sekcji/histopatologii tkanek i wtedy da znać, bo na razie nie wie po prostu nic poza tym, że szczur nie żyje.
Nakasha - Pon Mar 19, 2012 10:13
Ja nawet nie wiem, że szczur nie żyje. Ale postaram się dowiedzieć, co się stało.
quagmire - Pon Mar 19, 2012 10:15
Ja za to wiem od Viss, która wie od nowej właścicielki.
Myślę, że nikt nie będzie miał mi za złe, jeśli napiszę tutaj.
X-Wing po prostu zasnął. Sekcja wykazała jedynie duże zmiany pozapalne w płucach. Wszystko inne było ok. Wymęczyło go chorowanie najwyraźniej.
Off-Topic: | Byłam pewna, że Nakasha zosatała o tym poinformowana, ale jak widać nie. |
Nakasha - Pon Mar 19, 2012 10:21
quagmire, dziękuję.
Badoha - Pon Mar 19, 2012 13:56
quagmire, dziękuję za informację
Karena - Pon Mar 26, 2012 11:01
W związku ze zmianami wprowadzanymi na forum, temat został przeniesiony.
|
|
|