To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Mioty urodzone - rok 2010 - Miot X of Anahata - 26.10.2010

quagmire - Pią Lis 18, 2011 11:53

O, handzia1, bardzo urosłaś pomiędzy pierwszym zdjęciem a drugim :P

Szczura śliczna, taka mało iXowa z wyrazu bym powiedziała :lol:

Nakasha - Wto Lis 22, 2011 17:29

Zapraszam!

http://shsr.szczury.biz/v...p?p=29448#29448

Temat o zdrowiu naszych miotów. Wiem, że nie wszystkie informacje są aktualne, dlatego bardzo proszę o Pw/maile! :)

klaraurs - Pon Gru 19, 2011 21:26

A chcecie zobaczyć tatusia miotu? Tylne nóżki mu siadły, ale poza tym jest okazem zdrowia i cudownym miziakiem

http://youtu.be/7BJNlRWxF58
http://youtu.be/5bEbjW92n2A

Pyl - Wto Gru 20, 2011 19:17

klaraurs, chcemy, nawet oglądałam u Ciebie w wątku, tylko... ja nie wiedziałam, że to tatuś!!! :serducho: Wstydam się :oops:

[ Dodano: Nie Sty 15, 2012 00:34 ]
Pisałam u siebie w wątku, pisałam do Nakashy, ale tu też wypadało by napisać:

Pyl napisał/a:
byłam sobie dziś u weta zrobić RTG Xysiowi no i wyszło, że ma małe serducho :(
Dostał na razie Prilium i mamy kontrolować czy jest poprawa (trudne to będzie, bo skoro nie widać było specjalnie pogorszenia to jak mam zobaczyć poprawę???)

Generalnie Xyś zachowuje się normalnie, czyli jest wielkim nieco ciapowatym kluskiem. Podstawą do robienia RTG były szmery w osłuchu (osłuchiwane było całe stado, bo większość kicha). Przejrzałam też poprzednie RTG i wygląda na to (potwierdzę to jeszcze u wetki), że taka jest jego cecha od dawna.

mmarcioszka - Nie Sty 15, 2012 00:37

Podbijam na prośbę Pyl.
Badoha - Nie Sty 15, 2012 14:11

Kiedy moje dziewczynki chorowały stadnie - wszystkie miały robione RTG, u Xoli serduszko było OK
Nakasha - Nie Sty 15, 2012 16:51

Dziękuję za informację. :)
Pyl - Sob Lut 04, 2012 13:38

Dziś u nas ważenie - Xyś osiągnął piękną wagę 600g :) W swoim stadku jest najcięższy (jeszcze, bo aktywnie rośnie/tyje mu konkurencja :P ), ale i największy, więc ma prawo - jest długi i z tą wagą wygląda akurat.
Poza tym wszystko dobrze (tfu, tfu, tfu!).

Badoha - Pon Mar 19, 2012 09:59

na stronie Stowarzyszenia jest wpis, że nie żyje Iksio - dlaczego tu nie ma żadnej informacji o tym?
chciałabym wiedzieć co się stało i czy w jakiś szczególny sposób mam zwracać uwagę na moją XOli

nezu - Pon Mar 19, 2012 10:11

Badoha, bo to nie forum SHSR?
Nie ma tu w regulaminie, ani w regulaminie stowarzyszenia, że hodowca ma obowiązek opisywać każdą informację na forum alloszczur.
To forum ogólnoszczurze, a nie forum SHSR. Jasne że to miło, jak tu się informuje, ale nie ma takiego obowiązku.
Inna sprawa, że hodowca powinien dać znać na przykład w mailu o powodach odejścia danego szczura z miotu i tu sytuacja jest warta wyjaśnienia.
Przyczyna może być jeszcze taka, że hodowca czeka na wyniki sekcji/histopatologii tkanek i wtedy da znać, bo na razie nie wie po prostu nic poza tym, że szczur nie żyje.

Nakasha - Pon Mar 19, 2012 10:13

Ja nawet nie wiem, że szczur nie żyje. :roll: Ale postaram się dowiedzieć, co się stało.
quagmire - Pon Mar 19, 2012 10:15

Ja za to wiem od Viss, która wie od nowej właścicielki.
Myślę, że nikt nie będzie miał mi za złe, jeśli napiszę tutaj.
X-Wing po prostu zasnął. Sekcja wykazała jedynie duże zmiany pozapalne w płucach. Wszystko inne było ok. Wymęczyło go chorowanie najwyraźniej.

Off-Topic:
Byłam pewna, że Nakasha zosatała o tym poinformowana, ale jak widać nie.

Nakasha - Pon Mar 19, 2012 10:21

quagmire, dziękuję. :)
Badoha - Pon Mar 19, 2012 13:56

quagmire, dziękuję za informację
Karena - Pon Mar 26, 2012 11:01

W związku ze zmianami wprowadzanymi na forum, temat został przeniesiony.