To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Mioty urodzone - rok 2010 - Miot G SunRat's - za TM

mrófka - Wto Cze 21, 2011 12:46

o matko nie mogę w to uwierzyć :(
pamiętam jakby wczoraj do mnie przyjechały, Gajusia, Grimka i Lucynka..
to zdecydowanie za wcześnie na naszą piękną siostrzyczkę ;( ;( ;(

olus0312, okropnie mi przykro :glaszcze: :glaszcze:

emileczka - Pią Cze 24, 2011 11:06

Z informacji jakie udało mi się uzyskać to ten 'galaretowaty twór' to prawdopodobnie guz przysadki. Guz który najczęściej powstaje z powodu złej gospodarki hormonalnej, w przypadku samic, kastracja we wczesnym wieku znacznie zapobiega wystąpieniu takiego guza.
harpoonka - Wto Lip 26, 2011 00:58

Co tam słychać u wielkoszczurów? ;)
Oli - Wto Lip 26, 2011 01:43

Gustlik został dzisiaj wykastrowany i jest na mnie obrażony, nawet sinlacu nie chciał jeść :roll: poza tym ma się dobrze :)
Bel - Wto Lip 26, 2011 07:56

A wszystko ok. Gucci jest w stadzie betą, Galaxy kulą do turlania :DD i workiem treningowym dla E.T.-ka :lol: różnica wagowa między nimi to tylko 500 gram :lol:
yes - Wto Lip 26, 2011 08:14

edytowano: przepraszam :oops: z emocji pomyliłam przydomki :P
magnes - Wto Lip 26, 2011 08:20

yes, to chyba nie ten miot. :P Gwiazdka to nasza siostrzyczka i ma przydomek Anahata.
Bel - Wto Lip 26, 2011 08:21

no właśnie tak się zastanawiałam skąd u yes miot G :lol:
quagmire - Wto Lip 26, 2011 08:41

A Nikuś idzie dzisiaj do doktora. Nikusia boli przednia łapka, albo nie boli tylko dolega jej coś innego, albo wcale nie dolega coś łapce, tylko czemuś innemu.
Nie wiem, troszkę się boję o niego.
Poza tym w formie jest całkiem niezłej, na wybiegu normalnie łazi, może nie biega, ale łazi.
Waży 563 gramy i jest taki jakiś chudy, jak na siebie.

Bel - Wto Lip 26, 2011 08:48

quagmire, nic się nie martw :glaszcze: ja też martwiłam się o Assama jak nagle schudł nie do poznania.. a on chyba sam na dietę przeszedł bo teraz już nie jest bakłażanem tylko szczuplutkim pełnym energii szczurem :serducho: :mrgreen:
harpoonka - Wto Lip 26, 2011 08:57

quagmire, będzie dobrze :glaszcze: Nikusiowi na pewno nic groźnego nie jest :)
quagmire - Wto Lip 26, 2011 09:16

Tzn wagą się aż tak nie martwię, bo ona mu jeszcze nie wróciła po tym jak schudł po sterydzie. Prawie obiecuję, że się nie martwię na zapas.
emileczka - Śro Lip 27, 2011 05:23

Goplana po kastracji ma się dobrze, nawet zaczęła odrastać, i jakaś taka weselsza się zrobiła, no i jest najsłodsza na świecie jedyny szczur który przy całowaniu w pyszczek nie odpycha się łapami :serducho:

quagmire, :glaszcze: musi być dobrze

quagmire - Śro Lip 27, 2011 09:06

No to Niko ma wybitą łapkę.
Ale możliwe, że też poza tym. Na razie obserwujemy. Panią doktor znów odwiedzimy w piątek.

susurrement - Wto Sie 02, 2011 01:31

Gracja SR miala niedawno usuwanego guza tk. podskornej z okolicy zalopatkowej, to wynik histopatologii: "Wlokniakomiesak (fibrosarcoma). Indeks mitotyczny=1,0. Otoczony przez rozrost lacznotkankowy. Rozrost gruczolow apokrynowych."

mala dostawala sporo zastrzykow w te okolice, stad najprawdopodobniej ten guz.