Mioty urodzone - rok 2009 - Miot D Happy Feet - To już 3 lata i 7 miesięcy!
Anonymous - Śro Maj 06, 2009 13:52
hihi, no, Owieczka Dolly
Za dwa tygodnie maluchy beda sie rozjezdzac?
Niamey - Śro Maj 06, 2009 14:16
Nasze kochana śliczność http://vrzucacz.chill-lab...5_509340820.jpg
L. - Śro Maj 06, 2009 15:32
To czy szczur jest fuzzem czy rex'em widać jeszcze przed otwarciem oczu.
Przepraszam, ale tego nie da się pomylić
Dlatego też uważam rezerwacje powinny być dopiero po otwarciu oczu przez maluchy.
Raz, że unikamy nieporozumień/błędów związanych z odmianą szczura.
Dwa mamy pewność, że maluch dożyje. Bo nikt nie może dać gwarancji, że np. samicy coś nie odwali i stwierdzi, że maluch jest za słaby i należy go zjeść. A po otwarciu oczu tej obawy niema.
sachma - Śro Maj 06, 2009 15:56
L., ale mi rex pasuje, ja rezerwowałam albo fuzza albo rexa.. tu chodzi o to że Dory o tym wiedziała i nawet mi słowem nie wspomniała! kompletnie mnie olała! (mimo że dobrze wie że w przypadku rexa musiałabym zmienić plany co do linii i ściągnąć coś z zagranicy, a na to trzeba czasu!)
Dory - Śro Maj 06, 2009 18:03
Sachma, po pierwsze - Tobie mówiłam przez telefon, że raczej fuzzów nie ma, kiedy dzwoniłaś za 1 razem ustalić cenę. Wiem, że nie potwierdziłam tego, ale ja naprawdę miałam ciężki tydzień!
Po drugie, nie życzę sobie, żebyś mówiła o mnie per gówniarz. To nie jest pierwszy raz, kiedy proszę Cię o pohamowanie języka względem mojej osoby (i nie tylko ja, więc się zastanów, jak się zachowujesz). Naprawdę nie miałam głowy do forum i zapomniałam napisać o fuzzach oficjalnie.
Po trzecie, jestem początkująca - nigdy nie widziałam malutkiego fuzza i od razu mówiłam, że mogę się pomylić - może Tobie się wszystko na początku udawało i nigdy Ci się noga nie powinęła, ale moje początki są najwidoczniej pełne potknięć.
No i na koniec - ja Ci jej brać nie karzę: możesz zrezygnować, jestem na to przygotowana. Wiem, że chciałaś dumbo fuzz i bynajmniej nie "przetrzymywałam" Cię z rozmysłem, żeby mieć chętną.
Wszystkie domki za pomyłkę przepraszam... może nie jestem jeszcze nieomylna przy rozpoznawaniu odmian u kruszynek, ale szczurami opiekuję się świetnie... jeszcze się te wąsiki rozpoznawać nauczę, I promise
Babik ma się już o niebo lepiej, więc teraz będę miała więcej czasu dla forum - można mnie znów molestować Dziękuję Wam za zrozumienie i przepraszam za poślizg.
A teraz przyjemności - czyli waga brzdąców i mamusi :
Tata - 636g
Mama - 395g
Danio - 47g
Duszek - 41g
Diabeł - 46g
Demon - 41g
Dingo - 38g
Demolka - 40g
Diuna - 41g
Dalia - 43g
Delux - 39g
Dżyliki - 43g
Delice - 41g
Dolly - 41g
Malce jw. ważą średnio ok 40g - niektóre grubaski się wybiły, bo cały czas przysysają się do mamy Poza tym, maluchów nie da się zważyć na czczo, bo niektóre do ważenia trzeba było dosłownie odrywać od cyca
Laura001 - Śro Maj 06, 2009 18:34
Dory mi się rexy podobają i rezygnować nie będę napewno:serducho: a na fuzza chyba jeszcze się zapiszę u Ciebie na jakiś kolejny miot jeżeli będą bo mama bardzo łysego chce ale o tym mam nadzieje pogadamy przy odbiorze maluchów
Azi - Śro Maj 06, 2009 18:58
Off-Topic: | Dory, a skąd Ty masz wagę? ;> to ja już nie muszę przywozić Ci swojej? |
ale ja sie ciesze, że Demolka tak blisko będzie, ona mi się od początku najbardziej podobała
no i Delux - super imię przyznać się, do kogo idzie?
Laura001 - Śro Maj 06, 2009 19:04
ja tam się nie mogę doczekać już kiedy będę mogła moich chłopaków zabrać
L. - Śro Maj 06, 2009 19:06
Dory napisał/a: | jeszcze się te wąsiki rozpoznawać nauczę, I promise |
kochana, ale nie patrz proszę tylko na wąsiki to jakie futero kształtuje Ci się na oczach też jest bardzo ważne. inaczej miałabys baardzo duże problemy z odróżnienie velveta od rexa
btw. malce jak to przystało na tą linie prze-słodkie
Semena - Śro Maj 06, 2009 19:37
http://vrzucacz.chill-lab...6_348779439.jpg ---> Jaka słodka panienka! po prostu sama się w niej zakochałam!
Niamey - Śro Maj 06, 2009 19:38
Właśnie sprawdziłam w notesie, że Myszka, jak do nas przyszła to ważyła !!37g. czyli 4,5 tyg. szczur ważył mniej niż te 2,5 tyg maluchy...
Kiba - Śro Maj 06, 2009 19:50
Dzień dobry wszystkim
Azi napisał/a: | no i Delux - super imię przyznać się, do kogo idzie? |
Sprowokowałaś mnie do zarejestrowania się - otom jest, przyznaję się Dalia też do mnie idzie, i nie oddam.
Niamey napisał/a: | Właśnie sprawdziłam w notesie, że Myszka, jak do nas przyszła to ważyła !!37g. czyli 4,5 tyg. szczur ważył mniej niż te 2,5 tyg maluchy... |
Ja się w sumie zastanawiam, ile one będą ważyły jak dorosną jeśli dziewczyny będą takie jak mamusia...
Jeszcze zauważyłam, że Dalia strasznie przypomina mi Hinatę EM w tym samym wieku <3
Dory - Śro Maj 06, 2009 20:27
Niamey, bo sklepowe to właśnie takie małe myszki... Matki żywione byle czym, za młode i za małe, niewielka powierzchnia życia, no i za wcześnie odłączane biedactwa
Miętka wreszcie zaczęła się zachowywać jak sterana życiem matka Jak tylko mnie widzi po szkole, wisi na prętach z miną wyyyyyypuuuść!! Kiedy dzieciaki ją dopadną i się przyssą, to dostaje przyspieszenia i gubi je na wertepach
Ale nadal je karmi, nie martwcie się Dzieciaki ubóstwiają waniliowego nutrola, aż siorbią Jedzonka znika coraz więcej, jestem przeszczęśliwa, że tak cudnie się rozwijają Aha, i odrabiały dziś ze mną lekcje - najodważniej po biurku chodzą Delux, Danio i Demonik (oczywiście)
Off-Topic: | Lciu, jak się zobaczymy to mi wszystko objaśnisz, oki ? Bo ja myślałam, że to takie proste, ale chyba nie mam 'daru widzenia' |
sachma - Śro Maj 06, 2009 20:29
Dory napisał/a: | Po drugie, nie życzę sobie, żebyś mówiła o mnie per gówniarz. |
nie o tobie a o twoim zachowaniu, a to różnica.
Dory napisał/a: | te wąsiki rozpoznawać nauczę, I promise |
nie ucz się po wąsach bo będziesz miała spore kłopoty, wasiki się przydają w pierwszych dniach życia, a później trzeba obserwować futerko.
Dory napisał/a: | Delice - 41g |
hymm a na fotach wygląda na większą ale wuwuna potrafi dodawać szczurom gramy na fotach
Dory napisał/a: | No i na koniec - ja Ci jej brać nie karzę: możesz zrezygnować |
marzenie twoje i nakashy ja nie mam zamiaru, bo ona jest P I Ę K N A
ale mam nadzieje że nie pominiesz więcej istotnych szczegółów na jej temat
Anonymous - Śro Maj 06, 2009 20:41
Dory napisał/a: | i Demonik (oczywiście) |
łaaaa, bardzo dobrze. Bo juz moj tata sie smieje, ze ludzie mysla, ze szczury to bestie, a wystarczy tupnac i juz wszystkie siedza pod lozkiem Moze Demonik bedzie mniej strachliwy
|
|
|