To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Grupowe zamówienia z e-sklepów - E-sklepy dla zwierząt - co i jak?

baradwys - Pon Lip 12, 2010 11:50

ale takie problemy były jeszcze przed wakacjami... na karmę czekałam blisko 4 tygodnie :/
kiedyś zamawianie w zooplusie to była czysta przyjemność

Biała - Pon Lip 12, 2010 11:54

Off-Topic:
4 tygodnie :shock: :shock: o nie tyle to ja nie wytrzymam :evil: :evil: :evil: już czekamy ponad 2 juz 2 razy musiałam dokupic karme zaraz mnie <wnerw>

baradwys - Pon Lip 12, 2010 11:58

Biała, ale pisałam do nich, bez rezultatu, paczka wysłana i takie tam... na koniec napisałam, że mam cała korespondencje i jak najbardziej powiadomię o tym odpowiednie organy. Paszka przyszła po 3 dniach :)
teraz zawsze mam namieszane kilka kg więc jak mi braknie kupnej karmy to sypię mieszanej. Najgorsze jest to że timę w dużych workach ma tylko zooplus :(

Nakota - Pon Lip 12, 2010 12:02

Yyyy :shock: Ja nie miałam takich problemów. Robiłam własne zamowienie jakiś tydzień, dwa przez forumowym i wszystko odbyło się tak jak wcześniej, czyli - 2-3 dni na przygotowanie wysyłki i 2-3 dni zanim GLS dostarczył paczkę do domu.
AngelsDream - Pon Lip 12, 2010 12:04

Nakota, może problem mają z dużymi zamówieniami? :evil:

Tak czy inaczej kompletnie niepoważne. Michał stwierdził, że więcej tam nie zamawiamy, a Bozita bywa także gdzie indziej. Inna sprawa, że nie wiem jeszcze, czy nie zmienimy po prostu karmy.

Anonymous - Pon Lip 12, 2010 12:14

Cytat:
Dane od KK otrzymane

Od tygodnia to samo, tej paczki tam fizycznie wciąż nie ma. Mam w domu chwilowo 30 szczurów, nie będę im kupować 700g za 17 zł, bo pójdę z torbami :evil:

Nakota - Pon Lip 12, 2010 12:19

AngelsDream, może, chociaż przy poprzednim zamówieniu wzięłam 40 L Cat's Best, puszki dla kota, Timę dla szczurów i ich gratisy. W sumie niewiele rzeczy, ale wagowo sporo.

Cholera, też mi coś takiego wyskakuje... :| Jak ta paczka nie dojdzie do mnie w ciągu 2-3 dni to normalnie pozabijam.

AngelsDream - Pon Lip 12, 2010 12:27

Ren, Nakota, witam w klubie. :roll:
agacia - Pon Lip 12, 2010 12:31

Może to po części wina kuriera? Ja tez czekam na paczkę, którą ma dostarczyć GLS i od sklepu (nie zoo, tylko z odzieżą medyczną) dostałam już maila, że kurier wziął paczkę, a od nich nie mam ani żadnego maila ani na stronie też nie ma informacji jak wpisuje nr przesyłki :roll:
AngelsDream - Pon Lip 12, 2010 12:40

agacia, GLS ma podobno umowy z firmami - firma sama generuje numer i dostarcza im paczkę/prosi o przyjazd kuriera. Zobaczymy, co zooplus odpowie.
agacia - Pon Lip 12, 2010 12:52

Dobra, zwracam honor kurierowi. Właśnie dostałam moje fartuchy, co nie zmienia faktu, ze śledzenie losów przesyłki nie działa.
AngelsDream - Pon Lip 12, 2010 13:18

Co ciekawe - dziś dotarły szelki i pas psa, książka wysyłana pocztą, a nawet bilety na koncert. Wszystko w listach, więc się da. Zamawiane w podobnym terminie, co produkty w zooplusie.
Nakota - Pon Lip 12, 2010 13:24

Nie pozostaje nic innego jak czekać... :| Do mnie właśnie dotarła paczka wysłana przez PP i drugi raz zajęło im to dwa dni od dnia wysyłki. Jak się teraz okaże, że PP jest szybsza od kurierów to będzie ciekawie.
quagmire - Pon Lip 12, 2010 13:52

Off-Topic:
A ja bardzo nie lubię kuriera z GLSu, bo oni nigdy nie dzwonią, żeby się spytać, czy ktoś jest. Chociaż zwykle starają się dojechać rano, więc czasami przed pracą mogę odebrać.

agacia - Pon Lip 12, 2010 13:53

Moja paczka wysłana GLSem szła 2 dni robocze. Priorytet z magnesami 3 dni robocze.