O szczurach ogólnie - Jakiej odmiany jest mój szczur? cz. II
karola - Wto Wrz 13, 2011 16:21
Ja też potrzebuję fachowego oka. Czym jest Tiril? Stawiałam na american blue, ale im starsza tym mniej przypomina mi blutka w wersji, którą ja znam...
Na ostatnim zdjęciu widać różnicę między Tiril, a american blue Tobbą. Na zdjęciach nie udało mi się tego uchwycić, ale sierść Tiril ma przetykaną jasnoszarymi i beżowymi włoskami.
EpKee - Wto Wrz 13, 2011 16:58
Strzelam, bo nie jestem pewien - american blue agouti ??
Asmena - Wto Wrz 13, 2011 17:01
pizmol, Apsik to na pewno husky
Ciasteczko wygląda na kaptura.
karola - Wto Wrz 13, 2011 17:07
EpKee napisał/a: | american blue agouti ?? | To istnieje taka odmiana?
ed. Wklepałam "american blue agouti" w google i śmieję się z własnej nieświadomości Znalazłam zdjęcie Naruto EM i kolor wydaje się rzeczywiście bardzo zbliżony do Tiril.
pizmol - Wto Wrz 13, 2011 17:18
Asmena, dziękować a kolor da się u huskich w ogóle określić?
A Ciasteczko to rudzielec zwykły? Bo widziałam na forum mnóstwo różnych określeń na kolory rude u szczurów i wszystkie jak dla mnie wyglądają tak samo
Asmena - Wto Wrz 13, 2011 17:27
pizmol napisał/a: | a kolor da się u huskich w ogóle określić? |
Oczywiście Twój wygląda na black, choć u husky kolor widać na samym początku, jak jaśnieją, to już trudniej rozróżnić.
pizmol napisał/a: | A Ciasteczko to rudzielec zwykły? |
Nie ma czegoś takiego jak kolor 'rudy'. Są różne odcienie tej 'rudości'- np. beige, champagne, ale ja akurat nie jestem zbyt dobra w odróżnianiu ich
pizmol - Wto Wrz 13, 2011 17:36
No tak, to Apsik do końca pozostanie nieodkryty bo nikt go nie widział jak był brzdącem.
A Ciacho może jeszcze ktoś tutaj rozszyfruje no i Klaksona. dziex.
Iskrunia - Śro Wrz 14, 2011 00:32
A ja ponawiam pytanie o mojego Lajta????
Karena - Śro Wrz 14, 2011 01:36
Iskrunia, no mi wygląda na rexa.
Iskrunia - Śro Wrz 14, 2011 10:00
rex to jest na pewno tylko nurtuje mnie jego kolor sierści,bo niby biały ale nochal ma takjakby troszkę ciemniejszy,nie wiem czy to kwestia innego położenia włosa na pysku czy to już jakaś inna odmiana a nie albino,ponawiam moją prośbę o zidentyfikowanie mojego samczyka,z góry dziękuję
quagmire - Śro Wrz 14, 2011 11:00
Iskrunia, może być himalayanem z jakimś jasnym pointem, ale po zdjęciu trudno powiedzieć
aneczka1-13 - Śro Wrz 14, 2011 13:00
A może to być syjam z pointem russian blue??
babyduck - Śro Wrz 14, 2011 13:05
Pointy russian blue są ciemniejsze i widoczne. Też obstawiam himka z jasnym pointem.
pizmol - Śro Wrz 14, 2011 13:10
to w takim razie nasz Klakson też może być małym szczurzym yeti
quagmire - Śro Wrz 14, 2011 13:10
aneczka1-13, zależy czy jest biały czy kremowy. Ja mam w stadzie syjama z bardzo jasnym niebieskim pointem, ale bazę ma dużo ciemniejszą niż białe szczury.
|
|
|