Mioty urodzone - rok 2009 - Miot J of Anahata - 28.12.2009
quagmire - Wto Gru 21, 2010 10:48
Bosz, Jewel waży więcej od brata
Bo Jumi to zazwyczaj mniej więcej 444 gramy, jest chudziutki, ale długi. Kochany strasznie i nieskończenie agutkowy
I jak ten czas leci, kolejne dziecko niedługo skończy rok...
AngelsDream - Wto Gru 21, 2010 10:51
quagmire napisał/a: | I jak ten czas leci, kolejne dziecko niedługo skończy rok... |
Już?
quagmire - Wto Gru 21, 2010 11:22
AngelsDream, nom. 28 grudnia - a kiedy Wy byłyście, co on Ci przesiedział cały czas w kapturze? Chyba na początku lutego jakoś.
AngelsDream - Wto Gru 21, 2010 11:39
quagmire, ano, ano.
Ła, ale szybko minęło.
quagmire - Wto Gru 28, 2010 10:49
Wszystkiego najlepszego, dużo zdrówka, miłości i jeszcze co najmniej dwóch lat wszystkim siostrzyczkom i braciszkom z okazji pierwszych urodzin życzy Jumanji i ja
baradwys - Wto Gru 28, 2010 10:53
jeszcze 3ech lat (quag, nie znasz się )
quagmire - Wto Gru 28, 2010 11:01
Shy_Lady, byleby mysz był tak zdrowy, jak do tej pory
Nakasha - Wto Gru 28, 2010 11:28
Wszystkiego najlepszego dla kochanych wnusiów!
[ Dodano: Czw Gru 30, 2010 18:53 ]
Juuko Waży 428 gramów. Na ostatniej wystawie dostała 91 punktów.
Linuś, mamusia, waży 472 gramy. I na ostatniej wystawie została Najlepszym Seniorem Wystawy i dostała 91,5 punktów.
A braciszek Jaffar został najlepszym selfem II miejsce.
quagmire - Pon Sty 31, 2011 16:36
Jumanji
Nakasha - Pon Sty 31, 2011 17:35
Uzupełniam informacje dotyczące zachowania i zdrowotności szczurów z naszej hodowli. Prosiłabym więc o wysłanie mi na maila hodowli, nie PW! krótkiej notatki w formie odpowiedzi na poniższe pytania. To nie musi być wywód na kilka stron A4, ale proszę chociaż o kilka zdań. Chodzi o szczurki, które jeszcze żyją, jak i o te, które już odeszły…
W temacie maila najlepiej umieścić literkę miotu, tak będzie mi łatwiej wszystko segregować. Niektóre osoby same z siebie regularnie piszą mi co słychać u wnuków, czytam też forumowe tematy, ale wolę mieć wszystko ładnie opisane, aby nie było wątpliwości.
1. Imię szczurka:
2. Data urodzenia:
3. Zachowanie
- w stosunku do ludzi:
- w stosunku do szczurów:
4. Zdrowie i choroby
- choroby serca:
- choroby neurologiczne:
- ropnie:
- guzy (jakie):
- inne:
5. Data śmierci:
6. Przyczyna śmierci (wyniki sekcji):
Fiona - Pią Cze 24, 2011 13:00
Nasze Jotki za chwilke koncza poltora roczku.
Josie i Jewel maja sie wspaniale.
Sa niezwykle przytulasne!
Jak Wasze?
Chwalcie sie!
quagmire - Pią Cze 24, 2011 14:31
Jumi też jest kochany.
Bardzo schudł, bo chorował powystawowo i skoczył mu cukier, ale teraz i cukier Jumiego i sam Jumi wracają do formy.
Przytulakiem to mysz nie jest, ale jest cudowny, kochany i bardzo towarzyski
Nakasha - Wto Wrz 13, 2011 19:33
W połowie sierpnia zmarła Jera z powodu zapalenia mózgu.... [*]
Jewel miała 2 tygodnie temu niezłośliwego gruczolaka gruczołu mlecznego (była robiona histopatologia) - guzek jest wycięty, ona sama czuje się super.
Na razie innych nieprzyjemnych wieści nie mam.
quagmire - Śro Wrz 14, 2011 10:32
My też nie mamy nieprzyjemnych wieści
Jumi wrócił do doskonałej formy po chorobie. Zyskał ciałka (510 gramów) i pięknie się trzyma. A dzieciaki mają już rok i 8 miesięcy
Szczerze - chciałabym, żeby go ktoś zechciał na tatusia - powódów jest dużo, ale główny jest taki, że ten zwierz nie ma w ogóle tendencji do nadwagi
Nakasha - Śro Wrz 14, 2011 10:42
quagmire, super.
Wydaje mi się, że nie ma sensu stopować linii z powodu jednego gruczolaka u jednej samiczki, która ma rok i 8 miesięcy , więc fajnie by było, gdyby któryś hodowca go zechciał.
|
|
|