Mioty urodzone - rok 2012 - Miot kontrolny F of Anahata - 04.06.2012 - REZERWACJE str. 6
Karena - Wto Sty 20, 2015 17:21
Nakasha, Czyli równie dobrze możemy w ogóle nie robić sekcji, choć umowa stanowi inaczej??
Nakasha - Wto Sty 20, 2015 17:52
Jeśli szczur ma powyżej 2,5 roku, to moim zdaniem nie trzeba robić sekcji.
Pyl - Sob Sty 24, 2015 01:33
Nakasha napisał/a: | Fokus zmarł z powodu zapalenia płuc, na które nie podziałał antybiotyk. | Skoro nie było sekcji ani reakcji na antybiotyk to nie ma podstaw do oceny, że to zapalenie płuc. Analogiczne objawy może dać np. nowotwór w płucach lub niewydolność krążeniowa.
To tyle co mam do powiedzenia - niezainteresowanych przepraszam za spam. Obiecuję więcej się w tym temacie nie wypowiadać. Osoby zainteresowane losami i zdrowiem Fauna zapraszam do mojego tematu.
maris - Śro Lut 11, 2015 13:33
Pyl napisał/a: | jaki jest formalny status takiego komunikatu? nie wpływa to przecież na formalne umowy - jest to jakoś unormowane? |
Masz rację, nie może taki komunikat być sprzeczny z umową. U SunRat'sów ten komunikat dotyczył przyszłych właścicieli i ta zmiana została później zawarta w umowach. Konkretnie u SR mamy wiek 33 miesiące. Powyżej tego wieku nie jest wymagana sekcja. Ale powyżej 2,5 roku (czyli po skończeniu 30 miesięcy) możemy skontaktować się z hodowcą i zapytać czy w tym konkretnym przypadku mamy sekcję wykonać czy nie. W umowie hodowli Anahata nie mamy granicy wieku, do której sekcja jest wymagana, znaczy to tyle, że do 30 miesiąca sekcję należy wykonać zawsze, a po skończeniu 30 miesięcy należy zapytać hodowcę czy sekcję wykonać czy nie.
Ja uważam, że sekcję warto wykonać zawsze.
Nakasha będąc sama hodowcą mogła uznać, że nie wykona sekcji u szczura z jej hodowli, który skończył 2 lata i 6 miesięcy. Jednak nie zwalnia jej to z odpowiedzi na pytania zainteresowanych.
Nakasha proszę ponownie o:
* opisanie historii choroby/chorób oraz leczenia Fokusa (chodzi mi konkretnie o objawy, leki, czas trwania terapii, badania dodatkowe, np. RTG),
* odpowiedź na pytanie o wyniki sekcji Finrod Floss e-' run, który odszedł 5.10.2014
Pyl, obiecuję, że kwestie sekcji u szczurów rodowodowych będą w najbliższym czasie poddane dyskusji w SHSRP i bardzo przepraszam za tak długi czas oczekiwania na odpowiedź z mojej strony.
IHime - Pon Maj 11, 2015 08:02
Melduję, że Fenola nadal się trzyma, właściwie bez konkretnych zmian, ale widać, że po prostu się starzeje. Jest stale na Prilium i Furosemidzie.
Nakasha, jak to będzie ewentualnie z sekcją?
Karena - Śro Maj 20, 2015 19:29
Fus Ro Dah umarła kilka godzin temu.
Więcej informacji oraz wyniki sekcji u mnie w temacie: http://forum.szczury.biz/...1002494#1002494
IHime - Czw Maj 21, 2015 09:14
Karena, bardzo mi przykro. Tulam.
Moja pluszowa Fenolcia odeszła w niedzielę z powodu niewydolności krążeniowo-oddechowej. Muszę jeszcze odebrać protokół sekcji, na razie wiem tyle, ile się dowiedziałam telefonicznie.
Karena - Czw Maj 21, 2015 11:59
IHime,
|
|
|