O szczurach ogólnie - Jakiej odmiany jest mój szczur? cz. II
Layla - Sob Wrz 03, 2011 08:26
Ja mam np. braci - black husky i agouti husky
Nakota - Sob Wrz 03, 2011 16:08
Majszczur, wszystko można jak się chce Rodowód to dokument, więc jeśli jest w nim błąd to powinien zostać wymieniony. Skoro jeszcze go nie otrzymałaś to może akurat nie będziesz musiała go wymieniać, bo będzie z poprawną odmianą. Czasem zdarza się, że hodowca się pomyli lub nie jest pewny odmiany danego szczura i wpisze jedno, a szczur okazuje się być czymś innym. Ze znaczeniem husky jest ten problem, że szczur czasem wygląda jak wzorcowy blazed i tak się go opisuje w rodowodzie, a gdy maluszek trafia do domu to zaczyna jaśnieć.
Każdego szczura można zgłosić z adnotacją "do oceny". Chodzi tu nie o fakt, że szczur jest bez rodowodu tylko o to, że nie jesteśmy pewni jego odmiany i określenie oraz ocenienie jej pozostawiamy sędziom.
Nashi, ale ja nie oceniam Twojej wiedzy Każdy ma prawo czegoś nie wiedzieć, a ja tylko prostuję to, co napisałaś wcześniej.
Cegriiz - Nie Wrz 04, 2011 23:59
Ja mam szczurkę husky w kolorze champagne... Znaczy była, bo teraz to już jest biała
L. - Wto Wrz 06, 2011 17:12
Óciecha jest husky to nie wątpliwe.
pszczoła - Wto Wrz 06, 2011 21:00
irish czy berkshire?
Końcówka ogonka jest biała.
W rodowodzie mamy irish, ale Beris na kartce z ocenami skreśliła "irish" i dopisała "berkshire" i teraz zgłupiałam
Oli - Wto Wrz 06, 2011 21:07
berkshire jak najbardziej. kwestia tylko jeszcze czy wszystkie łapki ma białe, tzn czy ma skarpetki na nich?
L. - Wto Wrz 06, 2011 21:12
pszczółka, ile na ile miałas punktów za znaczenie?
jak Beris napisała, że berkshire to berkshire
pszczoła - Wto Wrz 06, 2011 21:18
On ma tak jasne podwozie w porównaniu do plecków, że trudno mi to stwierdzić. Dla mnie jego łapki wyglądają na jasno szare, ale to się wszystko zlewa z resztą i nie ma wyraźnej granicy białych skarpetek
L. - 7 punktów - z dopiskiem "berkshire!"
mintyy - Pią Wrz 09, 2011 21:40
Okay wiec pora na mnie bo juz sie pogubilam~
Wzielam jako rex, dumbo, agouti ....ale~
Powiedzcie mi co to tak naprawde jest? Bo jak na rexa ma strasznie rzadka siersc i widac skorke~ Czy to double rex?
sachma - Sob Wrz 10, 2011 20:57
ile to to małe ma?
Bo może to sheeprat - rex, który przy wymianie sierści traci ją całkowicie dzieje się tak tylko raz w życiu, kiedy jest młody - odrasta już jako rex - z moim obserwacji wynika, że takie rexy mają o wiele słabszą sierść i na starość zarówno samice jak i samce o wiele szybciej niż inne rexy łysieją (ale to są moje osobiste obserwacje, być może trafiłam po prostu na takie "słabe" osobniki)
mintyy - Nie Wrz 11, 2011 15:07
sachma, toto ma ok. 1,5 miesiac~ Takze jesuzcze mlodziutkie~ SHeeprat? Ehh...ja nie wiem dlatego sie w koncu pytam xD
quagmire - Nie Wrz 11, 2011 17:06
mintyy, a wiesz jaką sierść mają rodzice? Jeśli jest po dwóch rexach (lub doublach), to może być double-rexem.
Maluchy sheepratkują około 3 tygodnia życia, więc Twojego to już nie powinno dotyczyć. Aczkolwiek wszystko zależy od warunków, w jakich się wychowywał. Jeśli np. były kiepskie, to może wszystko dziać się u niego wolniej.
mintyy - Nie Wrz 11, 2011 17:09
quagmire, nie bardzo wiem~ Ale mnie to osobiscie wyglada na Double rexa~ CO prawda nie znam sie az tak bardzo ale z opisu to tak wynika
Iskrunia - Wto Wrz 13, 2011 10:06
mam pytanie co do tego malca:
czy to rex bo na takiego mi delikwent wygląda,że dumbo to wiem , ale nie wiem cóż to za odmiana kolorystyczna?? wygląda jak albino,ale przyjrzyjcie się jego nochalowi który czasem wydaje się lekko ciemniejszy od reszty ciała,wstawiam też fotkę zadku
pizmol - Wto Wrz 13, 2011 15:40
przyłączam się do pytania wyżej bo nasz Klakson poza uszami wygląda tak samo
też bywa, że w zależności od światła ma jakby przykurzony ryjek.
A skoro już się odzywam to może jeszcze przy okazji powiecie mi co to są za boby:
Apsik
i
Ciasteczko
są takie blade, więc może to husky, ale nie wiem jakie były jak były malutkie. Ciastko i Klakson to bracia z połowy maja tego roku, natomiast Apsik jest od nich kilka miesięcy starszy. Nic mi nie wiadomo czy są spokrewnieni. Bracia mają ślepka jak na zdjęciu a Apsik ma na pozór czarne, ale jak się przyjrzeć to są bardzo ciemno bordowe. Przemaglowałam ten temat, ale się tak pogubiłam we wszystkich wypowiedziach, że nie wiem czym są nasze ogony
|
|
|