To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Mioty urodzone - rok 2010 - Miot S of Anahata - 07.04.10 - Saturn [*]

emileczka - Wto Gru 06, 2011 09:50

Nakasha, był opisany jako czekolada, więc chyba czekolada :wink:
Nakasha - Wto Gru 06, 2011 10:22

Ale jak faktycznie wygląda. :D

Bo np. Sadia jest ciemną czekoladą - do blacka, czy nawet do blacka na rexie jednak trochę jej brakuje. ;) Shinya wygląda na jaśniejszego od Sadii. :)

emileczka - Wto Gru 06, 2011 10:47

Nakasha, jest równomiernie jasny, dla mnie wygląda jak czekolada, w porownaniu do Rozi która jest czarna i zbrązowiała, ale nie równoiernie. Napewno jest jasniejszy niż Sadia. On napewno czarny nie jest :wink:
agata-air - Pią Gru 23, 2011 08:06

Z Satyrką musimy iść do dr.Rzepki. Satyra mocno schudła, od początku nie była zbyt ruchliwa ale teraz zachowuje się jak bardzo stary ogonek :( Nie ma guzów, zęby są ok, RTG nic nie wykazało, je. Wet. twierdzi, że wcześniej dotyka ją starość, muszę się upewnić u Dr. Rzepki...przecież to jeszcze młoda szczurzyca, moje 2,5 latki są w lepszej kondycji niż ona :(
nezu - Pią Gru 23, 2011 14:17

Półtora roku to nie starość, dobrze że idziesz z małą do weta, trzymam kciuki żeby to nie było nic supergroźnego i dało się jej pomóc.
Może pomyślcie nad badaniami krwi?...

quagmire - Pią Gru 23, 2011 14:19

Off-Topic:
agata-air, dr Rzepka idzie teraz na urlop i nie będzie jej chyba do 8 stycznia :(

Nakasha - Sob Gru 24, 2011 11:39

Echh, biedactwo. :( Trzymam kciuki... :kciuki:

Sadia mimo 2 operacji bryka jak mały szczyl...

komosa - Śro Sty 11, 2012 10:57

Suoma odeszła dzisiaj w nocy ;( czemu tak sie musi dziać, że jak szczury umierają to po kolei, w krótkim czasie?! ;( Wyjechałam tylko na 3 dni do domu, a pierwszej nocy już taki szok ;( czy stęskniła się tak bardzo, że postanowiła dołączyć do Bazyla i Agaty? Nie rozumiem, po prostu, położyła się i się nie obudziła...

Moje małe puchate! ;(

Nakasha - Śro Sty 11, 2012 10:58

Bardzo mi przykro. :( :(

[*]

nezu - Czw Sty 12, 2012 14:07

komosa, mam nadzieję że zrobiłaś/zrobisz sekcję?
Śmierć nastąpiła zbyt prędko, to nie jest wiek na śmierć naturalną i dla dobra pozostałych "maluchów" powinnaś wykonać sekcję zwłok.

mrófka - Nie Sty 15, 2012 00:23

Bardzo nam przykro :(

Nie wiem co powiedzieć, ale to chyba nie koniec złych wieści :|
Nie byłam w stanie napisać o tym wcześniej.. po prostu musiałam być pewna co się dzieje..

W zeszłym tyg. w niedzielę całkiem przypadkiem odkryłam, że prawie cały lewy boczek Sotki, w okolicach żeber, pokrył dziwny twór. Byłam zszokowana tym bardziej, że dwa dni wcześniej sprawdzałam wszystkie ogony i nie znalazłam nic.. zupełnie nic niepokojącego..
Dzień później już drugi boczek był taki sam..
Diagnoza naszej wetki była jednoznaczna .. nowotwór złośliwy.. potem prześwietlenie i konsultacja z wetem odległym o kilkanaście km. od Gdańska.. ta sama diagnoza :cry: :cry:
Prawdopodobnie nowotwór objął naczynia limfatyczne.

W tej chwili Socia choć schudła z dnia na dzień i ma niesprawną prawą przednią łapkę trzyma się dzielnie. Dopycha się do miski, co w tak licznym stadzie wcale łatwe nie jest, wspina się po prętach..
Podajemy sterydy i czekamy na lek, który udało nam się załatwić dzięki Wuni.. lek z którym wiążemy nadzieje..
W końcu Sotera to z Greckiego nadzieja..

Prosimy o ciepłe myśli, są nam teraz bardzo potrzebne ..

susurrement - Nie Sty 15, 2012 00:54

mrófka, mogłabyś wrzucić zdjęcia małej? :glaszcze:
mrófka - Nie Sty 15, 2012 01:12

susurrement ok. najpóźniej w poniedziałek będą, bo nie wiem, o której jutro skończę pracę.
Z zewnątrz raczej nic nie widać :| Futerko i skóra wyglądają normalnie..
Dopiero dotyk, który sprawia jej widoczny dyskomfort, ujawnia nietypowe, niejednolite pokłady czegoś.. dziwnego..
czegoś co sprawia wrażenie wtopionego w jej boczki :(

susurrement - Nie Sty 15, 2012 01:39

mrófka, bardzo dziwnie to brzmi.. a jesteście pewni, że to nie np obrzęki?
może warto by pobrać z tego próbkę do badania? bo z tego co piszesz to brzmi na nieoperacyjne, ale chociaż dowiedzieć się co to jest i pomyśleć nad metodami ew leczenia.
a może mogłabyś mi podesłać RTG? chciałabym zobaczyć jak to wygląda, jeśli masz jakąś możliwość, bo jestem pod wrażeniem tego co czytam..
biedne maleństwo :(

Nakasha - Nie Sty 15, 2012 10:12

Biedactwo. :( :( :( Trzymam kciuki.... chociaż za to, aby było jej wygodniej i nie bolało... :kciuki: