Klatki i wyposażenie - Transportery
jancia - Pon Sty 14, 2013 14:37
Jaki słodki transporter <3 szkoda żem za stara żeby z takim latać
pszczoła - Pon Sty 14, 2013 14:43
jancia, podejrzewam że przez te dziury co najmniej szczurza głowa by przeszła
Ale fakt, ciekawy jest.
smeg - Pon Sty 14, 2013 14:46
Według mnie to raczej zabawka do przenoszenia pluszowych zwierzątek
jancia - Pon Sty 14, 2013 14:51
smeg, pewnie tak, ale słodka pszczółka napisał/a: | podejrzewam że przez te dziury co najmniej szczurza głowa by przeszła | przez te po bokach też
Dla prawdziwych słitaśnych gimbusków ;D
Kasik - Pon Sty 14, 2013 15:25
Ja się tylko zastanawiam, jak ktoś by chciał tam wpakować kotka?
jancia - Pon Sty 14, 2013 15:33
Kasik napisał/a: | Ja się tylko zastanawiam, jak ktoś by chciał tam wpakować kotka?
_________________ | Metodą na "kotek się składa"
didko - Pon Kwi 22, 2013 16:59
jakie wymiary powinien mieć transporter dla 3 dorosłych samców???
quagmire - Pon Kwi 22, 2013 17:10
didko, zależy tak naprawdę od pory roku, od tego w jaki celu będziesz go wykorzystywać.
Na długie podróże, zwłaszcza na lato (chłodniej) - dobrze jest mieć koci transporter (taki na jednego kota).
Na krótkie podróże, np. do weta, a zwłaszcza zimą, kiedy ważne jest to, żeby szczurom było ciepło (zwłaszcza, gdy nie masz samochodu) - wg mnie zupełnie w porządku jest Aladino large lub porównywalny.
Imbira - Pią Sie 16, 2013 15:51
Ja mam 6 dziewuch i Ferplastowego Atlasa, żeby zaaranżować wnętrze użyłam chyba bawełnianego prześcieradła czy jakiejś poszwy. Otworzyłam go, rozdzielając na dwie części i zamykając naciągnęłam materiał. Teraz mam pięterko-hamaczek na cały transporter i baby się mieszczą bez problemu nawet na dłuższe podróże. Koszyczek też miałam ale się nie sprawdził.
dzoo92 - Nie Sie 18, 2013 20:57
moja szczura za nic nie wejdzie w zaden transporter, woli sie schowac w moje ubrania. jednakze zobaczymy co bd na dluzszej trasie.
wilczek777 - Wto Sie 20, 2013 20:59
Dla moich szczurów transporter to coś bardzo atrakcyjnego. Jeśli na wybiegu postawi się transporter to mogę o duże pieniądze się założyć, że w ciągu niecałej minuty będą tam wszystkie. Otóż transporter kojarzy się ze smakołykami, podróżą, spaniem, macaniem przez człowieki (podróże pociągiem robią swoje). Siłą rzeczy - kiedy mam kłopot z wyciąganiem towarzystwa - wystarczy transporter podstawiony pod drzwiczki.
Do takiego kociego transportera jaki nadaje się wkład? Tzn. żwirek? Podkłady higieniczne? Czym to to wyłożyć żeby przetrwało?
Jakoś nie wyobrażam sobie takiego pudła na ramieniu o.0 Coś mi się wydaje, że TŻ będzie nosił XDD Celna uwaga z tą siódemką Przy dwóch już jest ciężko
limomanka - Wto Sie 20, 2013 21:39
wilczek777 napisał/a: | Do takiego kociego transportera jaki nadaje się wkład? Tzn. żwirek? Podkłady higieniczne? Czym to to wyłożyć żeby przetrwało? |
Żwirek jak najbardziej - zwykle jest w nich kuweta, z której aż tak się nie wysypuje, a chłonie zdecydowanie lepiej niż ręcznik papierowy, szmatka czy podkład. A zimą wkładam im dodatkowo duży kocyk polarowy, żeby mieli się w co zakopać.
pszczoła - Wto Sie 20, 2013 23:09
ja zawsze wkładałam dużo polarowych szmatek i ewentualnie na spód ręczniki papierowe. Ale odkąd dojrzałam u kogoś podkłady w transporterze (+szmatki) to dla mnie najlepsza metoda. Na pewno jest lżej niż ze ściółką.
Asaurus - Śro Sie 21, 2013 06:52
pszczoła, i nie siejesz u weta. Podkłady świetnie się sprawdzają, szczególnie w atlasie, gdzie można je unieruchomić pomiędzy dolną a górną połową transportera.
limomanka - Śro Sie 21, 2013 06:59
Żwirek drewniany (tego nie dodałam) moim zdaniem najlepiej chłonie zapach stresskupek. Podkłady są wygodne (podobnie jak szmatki czy ręczniki papierowe) i lekkie, ale jednak zapach zostaje.
|
|
|