To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Grupowe zamówienia z e-sklepów - E-sklepy dla zwierząt - co i jak?

EpKee - Pią Sty 08, 2010 16:39

no to jestem 25 pln do tylu :P daj znać czy ci zaliczyło :)
gratis - Pią Sty 08, 2010 16:43

Jak będę zamawiac to dam znac znac :]

super, czyli będę mogła przyoszczędzic te 70zł na klatce :DD

zuuzuushii - Pią Sty 08, 2010 19:12

mozna zawsze poprosić dodatkowo kogoś aby polecił, wtedy ma się 20 zł taniej jeśli kupuje się w zooplusie pierwszy raz^^ a zawsze można przecież zamówić na ciocie, babcie, kolegę/kolezżankeę :twisted:
gratis - Pią Sty 08, 2010 19:43

zuuzuushii, jak się jest polecanym też się ma taniej
polecający też ma jakieś bonusy, nie? Zawsze możesz mnie polecic :twisted:

zuuzuushii - Pią Sty 08, 2010 19:52

a no^^ 250 punktów*_*(ja zbieram punkty) ale tylko wtedy kiedy zostanie zrealizowany punkt nr.5^^

Wskazówki-zooplus pomocne przy realizacji kuponu:

W załączeniu kupon w wysokości 20 zł na zakupy

Witamy serdecznie! To bardzo proste:
(...)
3. Następnie wprowadzić kod kuponu w aktywne okno pod listą zakupów
znajdujących się w koszyku i następnie kliknąć „zrealizować”.
4. Wysokość rachunku zostanie automatycznie zredukowana o wartość
kuponu.
5. Kupon możecie Państwo zrealizować przy zamówieniach powyżej 150 zł.

Oczywiście, że mogę polecić:)

ps. ale zawsze trzeba sobie przeanalizować, co się bardziej opłaca, raz wychodzi taniej procentowo, raz z polecenia^^

Devona - Sob Sty 09, 2010 22:56

Gratis, w zooplusie przy jednym zamówieniu można skorzystać z co najwyżej jednego kuponu rabatowego. 2% za płatność przelewem jest uwzględniane automatycznie, natomiast nie pamiętam, w jaki sposób jest naliczane 5% dla nowych Klientów - jeśli trzeba wpisać nazwę kuponu, to rabatu za zamówienie zbiorcze już nie da się uwzględnić.
zuuzuushii - Sob Sty 09, 2010 23:21

dokładnie tak jest.
Można wpisać tylko jeden kod promocyjny, niestety^^
Kiedyś też tak sobie podliczałam 5% za nowego zniżka za polecenie:) plus te 2% :] ale nie ma tak dobrze^^
maja sporo rabatów ale trzeba wybierać który aktualnie najbardziej się opłaca...

Oli - Śro Sty 13, 2010 00:15

właśnie odkryłam, że Kakadu ma swój sklep internetowy http://www.e-sklep.kakadu.pl/

[ Dodano: Pon Lut 15, 2010 12:47 ]
po raz kolejny chciałam pochwalić tutaj sklep animalia.pl Nigdy mnie nie zawiedli (nawet jako sponsorzy adopcji psów), zawsze mogę bez problemu coś domówić do złożonego już zamówienia, zamienić, wykasować (tak, ja bywam zmienna :P ) i nigdy żadnych problemów. No i dostawa własnymi kurierami jest cudowna, zawsze dzwonią, na ogół jest to ten sam kurier, zawsze miły i w ogóle uwielbiam ten sklep!

kaszka97 - Śro Mar 03, 2010 16:20

Mam pytanie.
Jak się zamawia dwie rzeczy w jednym sklepie to za przesyłkę sie płaci jednorazowo i te dwie rzeczy przychodzą razem?
Ile w ogóle sie płaci za przesyłkę?

Anouk - Śro Mar 03, 2010 16:23

kaszka97 napisał/a:
Jak się zamawia dwie rzeczy w jednym sklepie to za przesyłkę sie płaci jednorazowo i te dwie rzeczy przychodzą razem?
Tak, chyba, że zamawiasz naprawdę mnóstwo rzeczy, wtedy zamówienie może być podzielone na dwie paczki (to już od konkretnego sklepu zależy).

kaszka97 napisał/a:
Ile w ogóle sie płaci za przesyłkę?
Zależy, w jakim sklepie zamawiasz.
maria89 - Pią Mar 12, 2010 22:09

Zanim się coś większego zamówi polecam sprawdzić ceny w różnych sklepach zoo. Ta sama klatka na stronie Kakadu kosztuje 50 zł!!! drożej niż na zoomanii. Ja powolutku szykuję się na przyjęcie dwóch szczurków i musiałam kombinować między dwoma sklepami - skończyło się to tym, że wyszło 100zł taniej niż jakbym wszystko kupiła na stronie Kakadu... warto więc się dobrze rozejrzeć.

Co do ceny za przesyłkę - wszystko jest na stronach, ale wiem, że w przypadku Kakadu nie płaci się za przesyłkę jeżeli wyda się więcej niż 99zł, a na zoomanii powyżej 150zł.

Oli - Pią Mar 12, 2010 23:02

maria89, bo Kakadu to nie jest sklep internetowy, tylko sieć sklepów zoologicznych "normalnych", która przy okazji ma swoją stronę w necie. ;)

Czysto internetowe sklepy nie mają na ogół sklepu w rzeczywistości, co najwyżej jest możliwy odbiór ich towarów w jakiś miejscach. Są też sklepy, które są mieszane - mają i stronę internetową i sklepy (np. Iquitos), ale jak już pisałam Kakadu to sieć sklepów zwykłych, a stronę mają od niedawna.

Marcik - Sob Mar 13, 2010 17:00

A mnie zooplus bardzo pozytywnie zaskoczył i chciałam ten sklep pochwalic.
Zamawiałam u nich fureta raze z jedzonkiem i paroma drobiazgami. Przesyłka przyszła szybko (trzy dni robocze - DHL). Po złożeniu klatki okazało się, że nie ma jednego łączenia (tego czarnego kręgu) w rurze ferplasta. Napisałam wieczorem do zooplusa i odpowiedz dostałam już na kolejny dzień o 6:30 rano! Przepraszali i obiecali dosłac brakującą częśc, prosząc o cierpliwośc (miałam czekac do miesiąca). Po półtora tygodnia przyszła spora paczka z trzema nowymi rurami, haczykami do zawieszania i wkrętami do półek ferplasta :DD

Oli - Sob Mar 13, 2010 17:37

a ja od zooplusa nadal nie dostałam brakującego poidła, już kilka dobrych miesięcy na nie czekam... :]
polonistka - Sob Mar 13, 2010 18:16

Ja też chciałam złożyć laurkę animalii. Szybko, sprawnie, tanio. Zamawiałam w sobotę, w niedzielę zmieniłam zamówienie, w poniedziałek wieczorem miałam przesyłkę. Fantastycznie. I gratis jeszcze dostałam :)