Mioty urodzone - rok 2012 - Miot kontrolny A2 SunRat's - rez. str. 9, 2 lata
radzioo81 - Wto Mar 13, 2012 17:30
pomiar wagi z dzisiaj wskazał mi 315 gram mojego kochanego cudaśnego Alfika... on jest niesamowity...potrafi przez półtorej godziny (cały film albo mecz) biegać po łóżku...nie narobić...i przybiega na zawołanie (tak mi się zdaje bo nie zawsze) daje buziaki i chętnie siedziałby na rękach tak długo jak będzie chciał...bo potrafi pokazać że ma już dość pieszczot... ogólnie on z Ulfikiem są pierwsi przy klatce jak wstaję rano... obaj z Ulfikiem mają nawyk kładzenia się na ręce, rozpłaszczania, wystawiania tylnych łapek za dłoń i "tylko mnie miziaj"... fajne to...
zapomniałbym dodać...Alfik ma nawyk jeszcze jeden...jak wsadzam palucha do klatki przez pręty i zaczynam nim kiwać to przystawia pyszczek i jakby się iskał o mój palec...czasem nadstawia w ten sposób brzuszek... mega szczur normalnie...pogratulować Heniokom takiego wychowania malców...znaczy już nie malców...
Nietoperrr... - Wto Mar 13, 2012 21:44
Akuku 349... To normalne u takiego malucha,czy to wielkoszczur??...Bo zaczynam się obawiac,czy oby moja klatka na 9 szczurów mu wystarczy...
quagmire - Śro Mar 14, 2012 11:01
Trochę ponad 2 miesiące. Lepiej dla chłopaków by było jakby rosli ciut wolniej. Ale to się w sumie może jeszcze zmienić. Może zwolnić niedługo.
A Akysz ile waży?
Nietoperrr... - Śro Mar 14, 2012 11:10
Pomiar wagi sprzed chwili
Akuku 354
Akysz 276
Akuku rośnie w oczach...Wielkością dorównuje mojemu 5-miesięcznemu szczurowi...
AngelsDream - Śro Mar 14, 2012 11:15
Nietoperrr..., wielkością czy wagą?
quagmire - Śro Mar 14, 2012 11:23
Nietoperrr..., możliwe, że ten typ tak ma. Myślę, że może zwolnić.
W tym wieku Zeze ważył 281 gramów, a Remus 296. Mniej, to prawda, ale ja bardzo dbałam o to, żeby nie rośli zbyt szybko. Dzisiaj obaj (7 miesięcy) dochodzą do 500 gramów. Są tacy w sam raz.
babyduck - Śro Mar 14, 2012 12:33
Amorek wczoraj ważył między 320 a 340. Nie wiem, bo mi uciekał z wagi, ale takie są widełki.
quagmire - Śro Mar 14, 2012 12:45
Czyli wagi chłopców są w sumie porównywalne - może będą duzi po tatusiu.
Nietoperrr... - Śro Mar 14, 2012 13:58
AngelsDream napisał/a: | Nietoperrr..., wielkością czy wagą? |
Wielkością.Choć wagowo już niewiele brakuje...
Akuku cały czas w misce siedzi,aż poliki napycha jak chomik Jakby mu ktoś miał zabrać
radzioo81 - Śro Mar 14, 2012 15:22
Nietoperrr... napisał/a: | Jakby mu ktoś miał zabrać | nie zabierasz im miseczki..? nie no ale waga piękna...354 gramy...jest co niańczyć...
Nietoperrr... - Śro Mar 14, 2012 20:02
radzioo81 napisał/a: | nie zabierasz im miseczki..? |
Nie,mam swoje ziarenka
A tak poza tym,to Akuku zapowiada się na bardzo proludzkiego i odważnego szczura(już mi alfę ustawia ) Akysz natomiast jest delikatnym przystojniakiem,totalnie bezkonfliktowym,rozczulającym i budzącym instynkty opiekuńcze
martens - Śro Mar 14, 2012 22:48
Kurczak, ja nie mam jak swoich potworów zważyć. Ale na pewno Osiek jest cięższa od Ameby.
Anonymous - Sob Mar 17, 2012 20:40
Nie mamy pojecia ile wazy Amant (brak wagi) ale jest duzy
I rewelacyjny. Na ramieniu siedzi godzinami, ale jak mu sie motorek w dupce wlaczy to................
Nietoperrr... - Sob Mar 17, 2012 22:05
A u nas Akuku walczy z alfą o stołek... Rezolutny,odważny,bez cienia strachu i pokory... Gnojek mały,a się ciska! Akysz dziecko złote,peace&love On wszystkich kocha,jego wszyscy też
radzioo81 - Nie Mar 18, 2012 07:11
Nietoperrr..., hahaha mały ALfik też przymiarki na stołek alfy robi bo napiernicza się z każdym...ale właśnie te najostrzejsze boje po których kończy się piskiem toczy z Blackiem...
pomiar wagi sprzed chwili 329 gram...
|
|
|