To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Mioty urodzone - rok 2012 - Miot kontrolny A2 SunRat's - rez. str. 9, 2 lata

radzioo81 - Wto Mar 13, 2012 17:30

pomiar wagi z dzisiaj wskazał mi 315 gram mojego kochanego cudaśnego Alfika... :) on jest niesamowity...potrafi przez półtorej godziny (cały film albo mecz) biegać po łóżku...nie narobić...i przybiega na zawołanie (tak mi się zdaje bo nie zawsze) daje buziaki i chętnie siedziałby na rękach tak długo jak będzie chciał...bo potrafi pokazać że ma już dość pieszczot... ogólnie on z Ulfikiem są pierwsi przy klatce jak wstaję rano... obaj z Ulfikiem mają nawyk kładzenia się na ręce, rozpłaszczania, wystawiania tylnych łapek za dłoń i "tylko mnie miziaj"... :) fajne to...
zapomniałbym dodać...Alfik ma nawyk jeszcze jeden...jak wsadzam palucha do klatki przez pręty i zaczynam nim kiwać to przystawia pyszczek i jakby się iskał o mój palec...czasem nadstawia w ten sposób brzuszek... :roll: mega szczur normalnie...pogratulować Heniokom takiego wychowania malców...znaczy już nie malców... ;)

Nietoperrr... - Wto Mar 13, 2012 21:44

Akuku 349... :roll: To normalne u takiego malucha,czy to wielkoszczur??...Bo zaczynam się obawiac,czy oby moja klatka na 9 szczurów mu wystarczy... :roll:
quagmire - Śro Mar 14, 2012 11:01

Trochę ponad 2 miesiące. Lepiej dla chłopaków by było jakby rosli ciut wolniej. Ale to się w sumie może jeszcze zmienić. Może zwolnić niedługo.
A Akysz ile waży?

Nietoperrr... - Śro Mar 14, 2012 11:10

Pomiar wagi sprzed chwili
Akuku 354 :roll:
Akysz 276
Akuku rośnie w oczach...Wielkością dorównuje mojemu 5-miesięcznemu szczurowi... :|

AngelsDream - Śro Mar 14, 2012 11:15

Nietoperrr..., wielkością czy wagą?
quagmire - Śro Mar 14, 2012 11:23

Nietoperrr..., możliwe, że ten typ tak ma. Myślę, że może zwolnić.
W tym wieku Zeze ważył 281 gramów, a Remus 296. Mniej, to prawda, ale ja bardzo dbałam o to, żeby nie rośli zbyt szybko. Dzisiaj obaj (7 miesięcy) dochodzą do 500 gramów. Są tacy w sam raz.

babyduck - Śro Mar 14, 2012 12:33

Amorek wczoraj ważył między 320 a 340. Nie wiem, bo mi uciekał z wagi, ale takie są widełki.
quagmire - Śro Mar 14, 2012 12:45

Czyli wagi chłopców są w sumie porównywalne - może będą duzi po tatusiu.
Nietoperrr... - Śro Mar 14, 2012 13:58

AngelsDream napisał/a:
Nietoperrr..., wielkością czy wagą?

Wielkością.Choć wagowo już niewiele brakuje...
Akuku cały czas w misce siedzi,aż poliki napycha jak chomik :lol: Jakby mu ktoś miał zabrać :wink:

radzioo81 - Śro Mar 14, 2012 15:22

Nietoperrr... napisał/a:
Jakby mu ktoś miał zabrać :wink:
nie zabierasz im miseczki..? ;) nie no ale waga piękna...354 gramy...jest co niańczyć... ;)
Nietoperrr... - Śro Mar 14, 2012 20:02

radzioo81 napisał/a:
nie zabierasz im miseczki..? ;)

Nie,mam swoje ziarenka :P
A tak poza tym,to Akuku zapowiada się na bardzo proludzkiego i odważnego szczura(już mi alfę ustawia :wink: ) Akysz natomiast jest delikatnym przystojniakiem,totalnie bezkonfliktowym,rozczulającym i budzącym instynkty opiekuńcze :P

martens - Śro Mar 14, 2012 22:48

Kurczak, ja nie mam jak swoich potworów zważyć. Ale na pewno Osiek jest cięższa od Ameby.
Anonymous - Sob Mar 17, 2012 20:40

Nie mamy pojecia ile wazy Amant (brak wagi) ale jest duzy :twisted:

I rewelacyjny. Na ramieniu siedzi godzinami, ale jak mu sie motorek w dupce wlaczy to................ :roll:

Nietoperrr... - Sob Mar 17, 2012 22:05

A u nas Akuku walczy z alfą o stołek... :roll: Rezolutny,odważny,bez cienia strachu i pokory... :roll: Gnojek mały,a się ciska! :wink: Akysz dziecko złote,peace&love :lol: On wszystkich kocha,jego wszyscy też :mrgreen:
radzioo81 - Nie Mar 18, 2012 07:11

Nietoperrr..., hahaha mały ALfik też przymiarki na stołek alfy robi bo napiernicza się z każdym...ale właśnie te najostrzejsze boje po których kończy się piskiem toczy z Blackiem... :/
pomiar wagi sprzed chwili 329 gram... :)