O szczurach ogólnie - Skąd pierwszego szczurka?
FaerielDeVille - Śro Paź 12, 2016 18:23
Senthe, też odchowywałam miot, wiem ile to kosztuje, ale nadal - uważam, że to nie usprawiedliwia do brania w takiej sytuacji kasy za szczura. No po prostu nie. Adopcja jest z założenia darmowa.
gregorij - Śro Sty 11, 2017 18:47
Ja wszystkie swoje szczurki adoptowałem i nie żałuję tej decyzji, cieszę się, że pomogłem bezbronnym istotom.
Aggie - Pon Sty 23, 2017 18:32
Polecam Ci zajrzeć na FB na stronę fundacji Viva Gryzonie. Praktycznie cały czas można tam znaleźć zwierzaki do adopcji. Wszystkie są po uprzednim przeglądzie u weta, więc nie ma obaw, że dostaniesz szczura w worku.
papudraczek - Wto Mar 14, 2017 14:12 Temat postu: gdzie nabyc szczurki?? Witajcie
Zdecydowalismy z synem ze kolejnymi pieszczochami w domu beda szczurki.od 2 tygodni próbuje skontaktowac sie z warszawskimi hodowlami aby moc nabyc maluchy jednak bezskutecznie.nikt sie do mnie jeszcze nie odezwal
Czy mozecie mi powiedziec gdzie moge takie maluchy kupic zeby bylo bezpiecznie
agathe1988 - Wto Mar 14, 2017 14:20
papudraczek, ani Zirrael ani Incredible Rats nie odpowiada na maile?
papudraczek - Wto Mar 14, 2017 23:07
Troche dziwna praktyka.To jak mozna sie skontaktowac z hodowla?i gdzie jeszcze moge nabyc szczurki ?
[ Dodano: Wto Mar 14, 2017 23:23 ]
Przepraszam ale nie dostrzeglam znaku zapytania na końcu.myslałam ze to stwierdzenie.zbyt wielki pospiech. incredible rats odpowiedzialo mi dzis ale kolejny miot maja w planach dopiero na koniec kwietnia.nikt wiecej sie nie odezwal. Nie wiem czy moj syn wykaze sie az tak duza cierpliwoscia 😣
agathe1988 - Śro Mar 15, 2017 08:10
papudraczek, to może adopcja? Będzie szybciej, codziennie wiele szczurków szuka dobrego domu
papudraczek - Śro Mar 15, 2017 08:39
Z wielka checia gdyz wszystkie dotychczasowe zwierzeta mialam z adopcji badz znalezione.ze szczurkami jednak nie mialam do czynienia baaarrrdzo dlugo i boje sie troszke ze nie poradze sobie z socjalizacja ich badz wiekszymi problemami.jednak jezeli jest to mozliwe bardzo prosze o wskazówki gdzie ew.moge zwrócić sie o adopcje oraz wskazówki
limomanka - Śro Mar 15, 2017 10:07
papudraczek, szczury z domów tymczasowych będą już zapewne zsocjalizowane, a więc to dobre wyjście Mamy na forum dział z ogłoszeniami, zachęcam też do przejrzenia fb (grupa SzczurzeAdopcje). Powodzenia
papudraczek - Śro Mar 15, 2017 15:37
Super wielkie dzięki.wieczorem zabieram sie za poszukiwania 😆
grażyna - Czw Sie 03, 2017 21:13
Witam
Tu się przywitam bo nie mogę znależć działu powitania .Będę sobie podczytywać o szczurkach informacje i może potem będę mieć futrzaki .
Anonymous - Sob Sie 19, 2017 07:55
Wejdź na stronę SHSRP, tam znajdziesz dobre, sprawdzone hodowle. Cena ogonków tam to mniej więcej 80-130 zł. Polecam też hodowlę Zirrael Rattery. Jeśli wolisz adopcję to spróbuj n.p OLX. Szczury te mogą być z zoologa, lecz powinne być dobrze oswojone.
szczurkai - Sob Sie 19, 2017 20:12
Karol739, na forum nie popieramy kupna szczurów w sklepach zoologiczny ch
grażyna - Pon Sie 21, 2017 15:18
zastanawiam się czy potworki szczurki są trochę podobne z charakterków do fretek? z olx trochę bym się bała ,raczej ze sprawdzonej hodowli
szczurkai - Śro Sie 23, 2017 21:42
grażyna, a jakie z charakteru są fretki ? Szury najlepiej adoptować np. Ze szczurzych adopcji na FB , można też kupic w jednej z polecanych hodowli (Rotta Taivas , Zirrael Rattery , Husarskie Skrzydła, Incredible rats)
|
|
|